Blogi on taas ollut päivittämättä ihan hiiiiirmu kauan ja meille on tapahtunut niin paljon kaikkea kivaa ja jännää siinä ajassa, etten nyt jaksa/aio kirjoittaa mistään tarinasta mitään hirmupitkää pätkää. Ja silti tulee varmaan taas ihan superpitkä postaus. :) Tässä siis lyhyt kertaus mitä on tapahtunut 23.05. jälkeen:

26.05. oli Agilitykisat Vantaalla. Iltakisat, yksi hyppis ja yksi agilityrata, jolla kisat aloitettiin. Sorruttiin Kiian kanssa ihan typerään hyllymokaan (nolla alla), nimittäin joku kolmanneksi viimeinen este, puomilta tullessa hypyn takaakierto. Mun työntö jäi vajaaksi ja K hyppäsi sen hypyn väärinpäin. Noloa tässä on se, että harjoiteltiin just edellisissä treeneissä täysin samanlaista kohtaa! Hups... x)

Hyppyradalta tehtiinkin sitten ihan sikamakee nolla!! Ja rata oli vaikea, mm. kun mentiin kepeille niin siellä oli ihan suoraan keppien takana putki huutamassa. Mutta onnistuttiin ja fiilis oli mahtava! Sijoitus meillä oli yhdeksäs, vaikka aika oli tosi super, mutta "tykit" meni vielä meitäkin lujemmin. :)

Nämä Vantaan kisat olivat Kiian viimeiset kisat ennen SM-kisoja, ja tämä saatu hyppynolla oli Kiian toinen nolla, eli SM-nollia ei saatu kasaan. Kiiu pääsi kuitenkin näyttämään "taitonsa" SM-kisoissa joukkueradalla (siitä lisää myöhemmin).


Kiia tekeämässä (harvinaista) nollaa. Kuva Jukka Pätynen.

28.-29.05. Seuraava viikonloppu menikin oman seuran kisoissa talkoillessa. Olin tulosvastaava ja oli kyllä ihan hyvä etten ilmoittanut Kiiaa kisaamaan, olin ihan solmussa tulosten kanssa ja koska olin pääasiassa yksin niistä huolehtimassa mulla oli hirmuinen kiire koko ajan! Mutta ihan hyvin selvisin... ensi vuonna täytyy kyllä vielä vähän parantaa! :D Viikonloppu oli kuitenkin ihan superkiva, kyllä aksakisoissa on aina kiva olla, oli sitten kisaamassa, töissä tai vaan katsomassa. :D

04.06. lähdettiin Marikan kanssa Viron Voittaja -näyttelyyn Tallinnaan. Koska Marika päätti jättää oman koiransa kotiin, Kiiun tehtävä oli vastata tulospuolesta (varsinkin kun Kiia jätti viime talven Liettuan reissulta voitot saamatta), ja hienosti Kiia homma hoitikin! Kiia oli nimittäin AVO ERI1 PN1 ROP SERT CACIB JA EEV-11!!!!!!!! Mun pikku superbelgi! ♥ Kiitos Marikalle vielä hirmuisesti Kiian esittämisestä!!

Viron Voittaja -näyttelyn kanssa samaan aikaan oli Belgianpaimenkoirien Maailmanmestaruuskisat Belgiassa, ja meidän super agsakoutsimme Pete teki super-Mendezin kanssa siellä joukkue KULTAA! Upeeta!! Meillä on nyt todistetusti maailman paras agikoutsi. :D

11.06. oli belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely Seinäjoella. Ja voi vitsit mikä reissu sekin oli! ♥ Olin kivasti puoli kymmeneen asti edellisenä iltana töissä ja lähdin sitten kolmen aikaan yöllä ajamaan Seinäjokea kohti, missä sitten kuulin että olin kiertänyt jotain ihan ylipitkää reittiä sinne (no ihmettelinkin kun 02 sanoi matka-ajaksi 4½ ja tomppa kertoi siihen menevän 5½h... :D). Melkein 24h olin reissun päällä, nimittäin kotiutuminen seinäjoelta oli joskus puolen yön jälkeen...

Mutta itse näyttelyyn. Tidy aloitti päivän ja esiintyi nuorten luokassa ERI:n arvoisesti. Ihan mahtavaa! Tidin eka virallinen näyttely ja heti ERI, mikä on tosi hyvin vielä kun T oli aivan sairaan karvattomassa kunnossa. :D Hienosti pikku-typsyllä meni. T myös esiintyi todella kauniisti, kiitokset Minnalle Tidyn handlaamisesta!

Kiia jatkoi seuraavaksi avoimessa luokassa, saaden ERI:n ja ollen ERI2 SA ja PN2! Avoimen luokan voittanut narttu oli myös PN1, ja Kiia oli hävinnyt tälle koska tuomari oli tykännyt voittaneen koiran naaman ilmeestä enemmän. Höh, Kiian naamahan on ihan paras! :D

Vaikka noin 20 kertaa koirilleni lupasin, että "tämä on viimeinen kerta kehässä", niin erkkarissa tuntui tulevan kehiä vielä kehien jälkeenkin. :D Tidy pääsi Je M'Appellen kasvattaja- ja jälkeisryhmään, jälkeläisryhmä oli hienosti ROP ja BIS-2! Je M'Appellen kasvattajaryhmä oli toinen.

Kiia pääsi Finn Noirin kasvattajaryhmään (tai joutui, koska F N koiria oli koko erkkarissa vain neljä kappaletta). Finn Noir -kasvattajaryhmä oli ROP ja BIS-kehässä vietiin voitto eli oltiin BEST IN SHOW!!! Aivan SUPERUPEETA ja Mervi oli kyllä tämän voittonsa niin ansainnut, suuren suuren onnittelut!! Olen vieläkin ihan fiiliksissä kun vaan ajattelenkin erkkaripäivää! Kiitokset vielä Kiian handlereille Merville ja Minnalle!


Erikoisnäyttelyn BIS-1 kasvattaryhmä. Kiia on toinen koira oikealta. Kuva Pia K.

18.-19.06. oli Agilityn SM-kisat Nastolassa! Jännää! Koska SM-nollia Kiia ei onnistunut keräämään, niin osallistuttiin vain joukkueradalle Tassujen joukkueessa. Meidän lisäksi joukkueessa oli Antti & novnou Huldi (tulos 10), Heli & novnou Lyyli (tulos HYL) ja Tuomas & borcol Ritva (tulos HYL). Kiia teki joukkueradalla vitosen, harmillinen okserin tiputus. Videolta katsottaessa näyttää kuin K olisi hyppäämässä vain sitä matalempaa rimaa. Tassujen joukkuetulokseksi siis HYL, mutta osallistuminen on meidän pienessä ja suht tuntemattomassa seurassa ehkä se tärkein kriteeri... ja ensi vuonna sitten paremmalla menestyksellä! ;)

SM-kisoista on video, sen voi käydä katsomassa täältä. Alussa on ensin Antin ja Huldin rata ja sen jälkeen minun ja Kiian rata.


Kiia ekoissa SM-kisoissaan. ;) Kuva Sirpa Saari.

------

Tälläistä kaikkea ollaan ehditty touhuta, lisäksi on tietysti olleet normaalit treenit. Kiian kanssa on agsailtu, Tidykin on päässyt ihan vähän treenaamaan, mutta se on ollut niin vetelä radalla, että on saanut keskittyä enemmän katsojan hommaan. T on käynyt myös muutaman kerran paimentamassa mutta ei siitä hommasta ole tullut enää oikein yhtään mitään. :D T ei jaksa keskittyä lampaisiin kovinkaan kauaa (ei ole kunnolla syttynyt), välillä täytyy tehdä aina jotain muuta ennen kuin jaksaa taas juosta lammaslauman ympärillä. Mutta jatketaan nyt vielä ainakin toistaiseksi Tidyn lampaisiin sytyttelyä, katsotaan jos sen keskittymiskyky kasvaisi niin hommasta voisi tullakin jotain...

Mutta eipä mulla tällä hetkellä muuta, viikonloppuna kisataan Kiiun kanssa TSAU:n juhannuskisoissa ja sunnuntaina mennään katsomaan Ranch-kisoja Somerolle. Samanlainen juhannus siis tulossa kuin viime vuonnakin... ;) Mutta koiralliset juhannukset on niitä kaikista parhaimpia! ♥

(PS. Kuvat tähän postaukseen tulee vähän myöhemmin!)