Eilen käytiin jatkamassa "loistokkaasti" alkanutta agilitykisauraamme Tampereella TAMSK:in kisoissa. Ykkösille oli hyppyrata ja agilityrata, ja me otettiin osaa molempiin.

Tein kyllä matkalla Tampereelle virallisen päätöksen, etten enää ikinä lähde mihinkään ilman (toimivaa) navigaattoria! Tompastani on hukkunut jo kaksi osaa (ne millä se kiinnitetään ikkunaan), ja nyt olin sitten onnistunut hukkaamaan sen latausjohdonkin. Noo, ajattelin tietysti asiaa sen kummemmin tarkistamatta, että kyllä siinä vielä vähän virtaa on (kun olin n. viikko sitten sillä jotain katsonut), ja että laitan sen sitten vasta Tampereella päälle niin löydän kisapaikalle. Jossain Forssan kohdalla alkoi kyllä usko oikealla tiellä olemisesta loppumaan, kun kaikissa vastaantulevissa kylteissä luki vain "Pori", "Pori", "Pori". Ajattelin sitten ihan nopeasti tarkistaa, että olenko menossa edes vähän Tampereen suuntaan, mutta suureksi kauhukseni tomppaan ei tullutkaan yhtään virtaa! Siinä sitä sitten vaan sitkeästi ajelin (ja ihme ja kumma kyllä myös löysin lopulta itseni) moottoritielle. Motarille päästyäni soitin sitten ystävälleni Sannille, joka avuliaasti opasti minut puhelimen välityksellä kisapaikalle. KIITOS! Ilman Sannia olisi kyllä jäänyt nämä kisat kisaamatta...

Hyppyrata oli ensimmäiseksi, ja heti rataantutustumisessa tuli se fiilis että voi nyt männynkäpy! Kakkosesteenä oli kepit ja se keppikulma oli jotain sellaista mitä ei olla varmaan ikinä treenattu. Koitin vielä ennen rataa harjoitusesteillä, meneekö se Kiia siitä kulmasta sisälle ja ei se mennyt. Voitte sitten vaan arvata, että menikö se radallakaan. EI. Eli eka virhe tuli kepeiltä, onneksi saatiin yhdellä korjauksella korjettua ne. Loppurata ei todellakaan ollut mikään sujuva, vaan omasta mielestäni harvinaisen töksähtelevä. Välillä edettiin hienosti ja välillä oltiin ihan ulalla. Okserista taisi rima tippua, siitä toinen virhe, eli loppujen lopuksi tulos 10. Sain tosin tietää tämän vasta kisojen päätyttyä kisakirjasta katsoessa, kun luulin että me saatiin ainakin pari kieltoa vielä noiden virheiden lisäksi, mutta ilmeisesti ei. :D

Agilityradalla olikin sitten lähes samanlainen keppikulma, hieman suorempi mutta kuitenkin. Ja arvatkaapa sitten vaan, kuka oikein hyvin tietää että koira ei osaa, mutta kenen on silti pakko koittaa, että jos se vaikka sittenkin... No, ei se osannut ja taas eka virhe kepeiltä. Sitten jonkun matkaa ylenpalttista sähläystä, kunnes loppuradasta Kiia jatkoi sinne minne nenä osoitti, eli suoraan eteenpäin kun rata olisikin jatkunut vasemmalle... Eli siis hylly.

Ihan kivasti meni kisat, mulla ei ole mitään järkevää kommenttia kirjoitettavana tähän loppuun, kun jännitin niin paljon että mitään ei oikein jäänyt päähän. :D Mutta vaikka Mintulle kisojen aikana kauheasti vannoinkin, etten enää ikinä kisaa, niin kyllä me taidetaan vielä sittenkin kisata, on se vaan niin kivaa loppujen lopuksi. ;)

PS. Otsikko tulee siitä, että Kiian agilitytulokset näyttää nyt tältä: 10, HYL, 10, HYL. Mitäköhän on luvassa seuraavaksi...?