Käytiin torstaina Niina-Liina Linnan agivalmennuksessa Turussa. Vaikka treenien teema taisi olla ennakointi niin minun kohdallani se olisi voinut olla yhtä hyvin älä jäädy. Mulla oli koko treenien ajan kummallinen taipumus jäädä unelmoimaan tiettyihin kohtiin rataa (sellaisiin, missä olisi pitänyt juosta ja kovaa). No, ehkä ensi kerralla oisin vähän toimintakykyisempi. Kiia sen sijaan teki rataa tosi hyvin ja oppipa se (ohjaajansa lisäksi!) jopa ihan uuden ohjauskuvionkin.

Koko rataa en jaksanut väsätä koska se oli piiiitkä, tässä on nyt kuva siitä osuudesta joka me ehdittiin suorittaa:

Ensimmäinen ongelma kohta tuli jo kakkosesteellä, kun K lähtikin A:lle. :D Korjattiin tämä kuitenkin ihan niin että asetin Kiian vähän vinompaan istumaan ja lähetin sen kunnolla putkeen. Kakkosesteen jälkeen päästiinkin sitten siihen ennakointiin, kun K ehti hilpparoida jo vaikka mihin ennen kuin sain sen käännettyä takaisin tulosuuntaan. Kolmas kinkkinen kohta tuli toisessa putkeen lähetyksessä. Itse himmailin vähän liikaa (koska varoin että Kiia menee varmasti oikeaan putkeen) niin Kiia meni sitten puomille. Tätä saatiinkin toistaa kivan aikaa, mutta ei oltu ainoita jotka tähän kohtaan juuttuivat. :) Oikeastaan meillä oli kaikilla treeniläisillä ongelmia suunnilleen samoissa kohdissa.

Yllättäen en luottanut että Kiia osaisi hakea tuollaista keppikulmaa (tai että se antaisi minun vaihtaa puolta keppien lopussa), joten niimpä ratkaisin ongelman niin että olin itse suunnilleen 3/10-hypyn edessä ja kutsuin K:n putkessa sinne mistä lähetin sen kepeille. Seuraavaksi ongelmia aiheutti yllättäen välistävedot. :D Ollaan aina oltu todella hyviä niissä Kiiun kanssa, ollaan ehkä niiden takia saatu tuhat hyllyäkin agikisoista. Nyt opittiin sitten Niinun tapa suorittaa niitä. Eli muurilta tultaessa ennen hyppyä piti herättää koiran huomio jotenkin, itse sanoin vaan koiran nimen. Sen jälkeen välistä veto suoritettiin vinoittain, eli kylki oli koiraan päin. Ja hiphei, mehän saatiin muutama onnistunut suoritus! :D Tuli kyllä tosi kivat ja tiukat käännökset Kiialla.

Seuraavaksi meidän ilonaiheeseen, eli hyppyyn numero 13! Ensin suoritettiin tämä kohta vain niin että valssasin ennen hyppyä, jonka jälkeen jotenkin epämääräisesti työnsin K:n hypyn takaa sen yli ja jatkettiin seuraavalle hypylle. Opeteltiin tähän kuitenkin ihan uusi taktiikka, nimittäin sokkari! :D Enpä ollut ikinä sellaisesta kuullutkaan?! Idea oli kuitenkin se että itse olin hypyn siivekkeen edessä ja kädellä kutsuin K:n hyppäämään sen hypyn, jonka jälkeen Kiia hyppäsi minun toiselle puolelleni ja jatkettiin siitä yhdessä matkaa seuraavalle hypylle. Kätevää ja ihan supernopeeta! Tosin taidetaan pysyä kuitenkin Kiiun kanssa meidän omissa turvallisissa kankeissa ohjauskuvioissa, toi on ihan liian hieno meille... ;)

Agilityn lisäksi ollaan Kiian kanssa myös hakuiltu! Käytiin taas metsässä treenaamassa ilmaisua, ja vaikka aluksi takkusikin niin lopuksi saatiin myös pari ihan hyvää palautusta! :) Kiia jopa nosti mulle patukan keskilinjalta kun sen vahingossa tiputti siihen. Loistavaa! Treenattu ollaan myös pari kertaa kentällä, jossa sujuu kyllä palautukset tosi hyvin. Mutta lisää treeniä vaan niin ehkä se siitä! :)