Eilen oli taas BH-kurssipäivä, ja treenipaikkana oli tällä kertaa Leipomo Salosen piha. Aloitettiin treenaamalla luoksetuloa ja paikallaoloa. Yksitellen siis käytiin ottamassa luoksetuloa, ja muut ottivat sillä aikaa paikallaoloa. Kiian kanssa treenattiin ensin paikallaoloa, mikä sujui ihan hyvin lukuunottamatta sitä, että K nousi välillä istumaan tai seisomaan, tai tuli vähän matkaa ryömien eteenpäin. Hienosti Kiia kuitenkin pysyi paikoillaan, kun muut suorittivat luoksetuloa!

Sitten oli meidän luoksetulo-treenien vuoro. Otin ensin niin, että Noora piti Kiiasta kiinni ja minä juoksin kentän toiseen päähän ja kutsuin K:n luokse. Kiia tuli hienosti ja vauhdilla (ei merkkiäkään mistään "mahtaako se pysäyttää"-hidastelusta)! Kiia kiersi takaani sivulle ja siinä se istui kuin tatti, kun yhtäkkiä (itse en huomannut mitään), yhden treeniryhmäläisemme koira sinkosi luoksemme! Kiia ei kumminkaan lähtenyt mihinkään, eikä se pelästynyt tai mitään muutakaan. Otettiin samanlainen luoksetulo uudestaan, tosin tällä kertaa autoin Kiian tulemaan edestä sivulle. Samalla saatiin myöskin tehtäväksi keksiä uusi sivulletulo-käskysana. Meillä kun on ollut niin, että "sivu" on ensin tarkoittanut kiertämistä selän takaa sivulle, ja nyt se tarkoittaakin etukautta kiepsahdusta. Niinpä kannattaa opettaa koko käsky kokonaan uudestaan.

Luoksetulon jälkeen treenasimme kaikki rivissä liikkeestä istumisen jättö-osaa, eli koirat istuivat rivissä ja me ihmiset käveltiin se 30 askelta. Kiialla meni muuten ihan ok, paitsi että se meni muutaman kerran maahan! Mur! Paikalla makaamisessa se nousee istumaan ja paikalla istumisessa menee maahan, justjoo sanon minä... Ihan kommelluksitta ei tämäkään harjoitus sujunut. :) Ensin nimittäin lähti Kiian vasemmalta puolelta kaksi koiraa, K pysyi tosi hienosti paikoillaan mutta meni vain maahan. Silti palkkasin sen, kun se oli pysynyt niin hienosti, vaikka toiset lähtivätkin paikoiltaan. Seuraavaksi lähti sitten Kiian oikealta puolelta kaksi koiraa leikkimään, ja ne meni ihan Kiian edestä ohitse, ja nyt K pysyi tosi hienosti istumassa! Vaude! Ei Kiia ole koskaan mitään tämänkaltaista häiriötreeniä saanutkaan... Upeeta pikku K!

Sitten treenattiin vielä liikkeestä maahanmenoa. Kiian liikkeestä maahanmeno on muuten hieno, ainoastaan maahanmeno voisi olla hieman nopeampi. Treenattiin sitä, mutta Kiia kehitti jonkun oman variaaton maahanmenosta - sen etutassut meni maahan, mutta peppu jäi pystyyn! Ja se teki niin varmaan 20 kertaa kun sanoi "maahan", niin että kaikkia alkoi jo naurattaa... On ne belgit hölmöjä. :)

Jäätiin Kiian kanssa vielä katsomaan, kun yksi meidän ryhmäläisistä treenasi juoksuisen narttunsa kanssa ihan lopuksi. Tämäkin koira tuli kerran Kiian luokse, eikä Kiia ollut taaskaan moksiskaan. Tänään oli kyllä varsinaiset häiriötreenit Kiialla! Sain monta kertaa kuulla että Kiia on aika hyvähermoinen, pitäisiköhän jo itsekin alkaa uskoa se asia?? Että Kiia ei ole enää se sama hermoheikko belginrääpäle, mikä se oli pentuna?

Nyt sain kauhean treeni-innostuksen ja täytyy varmaan lähteä vielä treenaamaan ennen kouluun lähtöä. :) Jos muuten keksitte jonkun hyvän uuden sivulle tulo -käskysanan, niin antaa kuulua! Muuten Kiia tulee tästä lähtien sivulle käskyllä "mökki"...