Toisin sanoen olen havahtunut siihen, että unirytmini on päin honkia, ja muutamassa viikossa univelkaakin on varmaan kertynyt seuraavalle viidelle vuodelle. :) Kiiakin on joutunut sopeutumaan ihan uudenlaiseen elämänrytmiin, eli siihen että aamulenkille pääsee vasta puolenpäivän jälkeen ja päivän treenit tehdään lähempänä puolta yötä. Tänäänkin kun 21.30 pääsin töistä, lähdin ABC:ltä ostamaan nakkeja, jonka jälkeen mentiin pikku belggarini kanssa kentälle treenaamaan ruutua, kakeja ja liikkeestä maahanmenoa.

Vaikkei olla ruutua hirveästi treenattu karvanopan kanssa, niin alan olla ihan tyytyväinen siihen liikkeeseen tässä vaiheessa. Olen tosin hammasta kiristäen päättänyt, että nyt en hosu tämän liikkeen kanssa! Tänäänkin aloitettiin ruudun treenaus samoin kuin ihan ensimmäiselläkin kerralla, eli kävin Kiian kanssa laittamassa namit ruutuun, jonka jälkeen koira hallinnassa vähän kauemmas, josta lähetys ruutuun. Pyysin Kiiaa odottamaan ruudussa, jonne tulin sen palkkaamaan. Seuraavaksi sama juttu, paitsi että vein Kiian ensin vähän kauemmas odottamaan, kun vein namit ruutuun. Kolmannella kerralla en sitten enää vienytkään nameja, ja kun Kiia meni ruutuun, pyysin sen maahan. Tehtiin sama kuvio vielä uudestaan, ja ihan hyvin sujui. Kiia voisi tosin reagoida paljon nopeammin mun käskyihin.

Ruudun jälkeen treenasin vähän istu-maahan vaihtoa, tosin lähinnä opetin Kiialle, että sitä takapäätäkin voi liikuttaa :D Kiian piti siis mennä maahan etutassut paikoillaan ja liikuttaa sitä takapäätä, ja nousta istumaan myös liikuttamalla takapäätä. Pienen alkukankeudun jälkeen tämä onnistui K:lta tosi hyvin, tosin en sitten ottanut sitä enempää, kun aion opettaa tälle uudelle tyylille ihan eri käskyt. Joten sekaannuksien välttämiseksi jätettiin se, ja siirryttiin liikkeestä maahanmenoon. Mun oli ihan pakko treenata sitä, kun meillä jäävät on yleensä olleet tosi hyvät (lukuunottamatta tokokokeita, joissa K:n seuraaminen on tympeänä perässä laahustamista). Viime BH-treeneissä tosin meijän jäävät oli maailman surkeimmat, ja niin ne oli kyllä nytkin. Kiia tarjosi hirveästi liikkeestä istumista, ja kun se sitten meni maahan, se oli kyllä superhidas. En viitsinyt tahkota tätä yhtään enempää kun huomasin lähinnä ärsyyntyväni, joten palkkasin K:n yhteen onnistuneeseen suoritukseen.

Näiden jälkeen otin yhden luoksetulon pysäytyksellä, joka meni ihan ok, paitsi että K olisi voinut pysähtyä paljon nopeammin. No mutta ihan hyvä silti. Pysäytyksen jälkeen kutsuin K:n luokse (mitä en ole muuten ennen tehnyt), jolloin Kiia tuli eteeni seisoskelemaan. Kyllä siitä näki, että se mietti pitääkö sen kiertää sivulle, ja kun uusin käskyn, niin se tuli tosi hienosti sivulle. Luoksetulon jälkeen otin vielä lyhyen (n. 50s) paikallamakuun selinpäin koiraan. Jossain puolessa välissä paikallamakuuta viskasin patukan sivulle, ja kun Kiia ei singonnut sinne, kehuin sitä (yhä selinpäin). Sitten kävin palkkaamassa Kiian maahan ja vapautin sen, jonka jälkeen päätin että meidän tän päivän treenit sai olla siinä.