Taitaa jäädä meiltä agilityn rotusmestaruuskisat väliin. :( Kiialla on vieläkin juoksut enkä oikeen usko että ne nyt extemporee loppuisivat tässä päivän sisällä. :D Voihan mälsistys. Ois ollut ihan huippua päästä rotumestiksiin, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten. Silloin toivottavasti on jo sekin käytäntö mukana, että juoksunartut saavat osallistua.

Mutta asiaan. Koska K ei ole päässyt treeneihin, niin Tidy on saanut sijaistaa K:ta niin maanantain tehotreeneissä kuin tiistain varsinaisissa treeneissäkin. Maanantaina treenattiin A:n kontaktia, sekä pieniä radanpätkiä hyppyjen ja putkien avulla. Tipsu oli ihan loistava! Se kyllä väsyi tosi nopsaan, minkä huomaa aina siitä, että lelu palkkana ei jaksa kauheasti kiinnostaa. Mutta saatiin kuitenkin tosi hyvät treenit aikaiseksi, vaikkei kamalan pitkää aikaa treenattukaan.

Tiistaina treenattiin sitten vähän enemmän ja vähän pidempää pätkää, tälläkin kertaa tosin vaan hyppyjen ja putken avulla. Tällä kertaa meille tuli hirveästi korjattavaakin. :) Ensinnäkin T on ihan hirveästi mun kädessä kiinni, tai oikeastaan se seuraa vaan mun kättä eikä kauheasti katso eteensä. :D Toiseksi kun T kieltää hypyllä tai juoksee sen ohi, oon vaan "oho" ja sitten annakin sille palkan. :D Toisin sanoen siis palkkaan myös näistä epäonnistuneista suorituksista... Mussa on kyllä selkeesti superkouluttajan ainesta. :)) Treenattiin myös vähän A:n ja puomin kontaktia, A:lla sujui tosi hyvin (sitä ollaankin treenattu enemmän), puomilla oli vielä vähän hakemista mutta eiköhän se siitä.

Aksasta pääsenkin hyvin aasinsillalla näyttelyihin, nimittäin käväisin pitkästä aikaa koiranäyttelyssä! Käväisin nopeasti Tampereen KV-näyttelyssä Tuijan ja Minnan kanssa, seuraamassa Remu-grontun arvostelun ja belgien kehän. Vaikka mun alkuperäinen suunnitelma olikin, että en seuraisi belgien kehää... No muutenkin suunnitelmat vesittyi aika suuresti ton reissun suhteen. Mun piti sieltä ostaa Tidylle uusi kaulapanta ja Kiialle tunnarikapuloita (joo, niitä mä etsin koiranäyttelystä...), mutta en löytänyt tunnarikapuloita enkä Tidylle uutta pantaa, sen sijaan K sai uuden kaulapannan (ihan kuin se olisi sellaista edes tarvinnut). Belgien kehän jälkeen seurasin vielä koiratanssin SM-kisojen Freestyle-luokan, jonka jälkeen koitti kotiinlähdön aika. Aika pikainen siis oli Tampereen reissu, kun olin joskus kolmen aikaan jo kotona! Uus ennätys. :)

Koiratanssin seuraamisessa on se huono puoli, että siitä saa ihan järjettömän temppujenkoulutus innostuksen! Niimpä K sai treenata jalkojenvälistä pujottelua, sen se osaa jo ihan ok, nyt vaan aloin lisätä siihen sitä että käännyn ympäri ja pujottelu jatkuu silti. Kiia on kyllä sellainen sählä ettei siitä tullut yhtään mitään. Onneksi se suoraan pujottelu meni ihan hyvin, muuten olisin nyt hyvin masentunut. T taas sai alkaa opetella ryömimistä (pikkuveljen idea), mistä ei siitäkään tullut oikein mitään, koska T:llä on muurahaisenkokoinen keskittymiskyky ja toiseksi, ryömimisen tekniikka ei oo kyllä tolla koiralla ollenkaan hanskassa. Lähinnä T koitti kiskoa itseään etutassuillaan eteenpäin, takajalat harotti milloin mihinkin suuntaan... Mutta kt-treenit jatkuu, katsotaan oppiiko noi ikinä mitään järkevää. ;)