Alkuviikosta meillä oli Kiian kanssa pienimuotoiset tokotreenit takapihalla. Harjoiteltiin vähän paikallaoloa, hyppyä ja noutoa. Noutoa harjoiteltiin vieläkin lelun kanssa, koska minusta on ihan turha vielä tässä vaiheessa sotkea epäsäännölliseen harjoitteluumme kapulaa mukaan. Heittelin siis Kiialle vain lelua ja se sai palkan kun luovutti minulle lelun käteen. 

Ei Kiialla ainakaan mikään huono muisti ole :) Viime tokokisojemme jälkeen (jotka olivat noin puoli vuotta sitten 15.09.2007...) ei olla kertaakaan treenattu hyppyä... No tänään kaivoin hyppyesteen pihalle, otin Kiian sivulle ja sanoin sille "hyppy!", täsmälleen samoin miten olen puoli vuottakin sitten tehnyt. Ja tadaa! Kiia loikkasi hienosti esteen ylitse, kääntyi (ilmassa), ja jäi toiselle puolelle kauniisti seisomaan. Tosin siihen se loisteliaisuus sitten loppui, kun yritin tulla Kiian viereen ni se lähti tulemaan vastaan... No harjoiteltiin sitten hyppyä niin, että aina kun Kiia hyppäsi komensin sitä pysymään paikoillaan ja palkka tästä. 

Eilen, 20.03.08, käytiin TSAU:n mölliagilitykisoissa Turussa. Ilmoitin Kiian sekä mölli- että avoimeenluokkaan, vaikka se nyt oli varmaa että avoimesta ainakin hylky tulisi. Kiia oli ihan ylienergisellä tuulella, minkä takia harjoittelin vähän keppejä ennen kuin mentiin mölliradalle. Ei oltu niitäkään treenattu vähään aikaan mutta tosi hyvin meni silti! :)

Möllirata oli todella helppo, tosin jo rataan tutustumisessa tiesin että mulle tulisi siinä todella kiire, että pysyisin Kiian vauhdissa mukana. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Olin jo alusta lähtien ihan myöhässä, Kiia meni kuin raketti ja mä vain roikuin parhaani mukaan perässä. Käskyt ja ohjauskin oli mulla ihan myöhässä, minkä takia Kiia oli välillä ihan hukassa eikä radan suorittamisesta oikein tullut mitään. Ja meille tulikin hylky yhdeltä hypyltä, ensin siinä tuli kielto ja sitten Kiia meni sen ohi niin että hylky tuli... Loppurata menikin vähän paremmin mutta minkäs teet :)

Avoimen rata oli aikamoista kiemurrusta yhdessä kohtaa. Olin ihan varma rataantutustumisen jälkeen etten enää radalla muistasi missä kohtaa piti valssata, missä takaaleikata, missä kääntyä tai muutan vaan pyörähtää ympäri... No mutta eipä tarvinnut näitä pahemmin miettiä kun nelosesteeltä otettiin hylly, Kiia meni putken väärästä päästä sisälle. Olin taas itse vähän myöhässä minkä takia Kiia ehtikin sinne livahtaa... Loppurata meni vähän miten sattui...

Ei sijoituksia tällä kertaa kun molemmilta radoilta hyllyt (vaikka mölliradalla ketään ei oikeastaan hylätäkään). Oli muuten kivan pitkät kisat, oltiin vähän vajaa yksitoista yöllä kotona!


Henni & Kiia SSN:n mätsärissä -07

Tänään sitten oli vuorossa Salon Seudun Noutajien järjestämä match show. Kiian lisäksi tällä kertaa myös Seri-pappa pääsi mukaan! :) Heräsin aamulla niin aikaisin että ehdin vähän trimmaamaan poikaa, että siitä erottui naama takapäästä. Päivä oli kyllä tosi kiva mätsärille, lämpötila oli noin nollassa ja aurinko paistoi! Kehät meni kyllä tosi nopeasti, sillä vaikka Kiia oli neljäskymmenesviides koira joka meni kehään niin ei meidän tarvinnut kauaa odottaa. :) Kiia esiintyi ihan nätisti ja sai kuin saikin punaisen nauhan! Heti seuraavassa parissa oli Serin vuoro, Serppa esiintyikin tällä kertaa vähän aktiivisemmin kuin yleensä! :D Olin varautunut siihen että saan taas kiskoa Seriä juoksemaan, mutta sillä olikin vähän intoa ja meni laukkailuksi melkein koko juoksuosuus. Saatiin sininen nauha. Kumpikaan koirista ei menestynyt jatkokehässä tällä kertaa.

Mätsärin jälkeen suunnattiinkin sitten kotiin, ja me saatiin meille vieraitakin :) Kaverini Sanni oli myös mätsärissä ja hän tuli koiransa Tikin kanssa meille kylään. Tiki tuli tosi hyvin toimeen Serin ja Kiian kanssa, oli ihan kuin nuo kolme koiraa olisivat olleet aina tuttuja keskenään. :)