Niin mitäs se Henni menikään sanomaan? x) "Nyt se liike täytyy oikeasti saada supervarmaksi, sitä ennen ei meillä ole kokeisiin mitään asiaa." Ja heti kun silmä välttää, niin olen jo ilmoittanut Kiian tokokokeeseen ja katsonut 10 muuta mihin se täytyy vielä ilmoittaa...

Noh, tämän päivän paikallaolotreenit meni ainakin tosi kivasti! :) Häiriönä oli paljon toisia koiria ja ihmisiä. En ottanut paikallaoloa hirveän pitkällä matkalla, koska en halunnut että Kiia lähtee säntäilemään yhtään minnekkään jos se päättää lähteä... No turha pelko :) Kiia pysyi kuin tatti maassa. Palasin aina välillä sen viereen, palkkasin eleettömästi ja kävelin mitään sanomatta (en siis toistanut paikka-käskyä) takaisin. Välillä kävelin vaan viereen ja takaisin kauemmas ilman että palkkasin. Lopulta vapautin Kiian niin, että annoin sille namia maahan ja heitin sitten lelun sille kun se oli syönyt ne namit. Otin myös ihan pienen liikkeestä maahanmenon joka onnistui kympin arvoisesti! Jes!

Tänään käytiin myös mätsärissä Merimaskussa (missä tuota paikallaoloakin harjoittelin). Olin taas pakannut autoon molemmat koirat. Seri käyttäytyi niin hienosti SSN:n pääsiäismätsärissä, että pakko se oli nyt tännekin ottaa mukaan. Tällä kertaa menin Serin kanssa ensin kehään, ja poika oli tosi yhteistyöhaluisella tuulella! Vaikka vähän se kyllä murisi aluksi jollekkin, mutta hiljeni onneksi kun tuomari tuli katsomaan hampaat. Juoksuosuuskin meni tosi hyvin, Seri ravasi tosi reippasti. Tuomari antoikin meille punaisen nauhan että ja sanoi että Seri kuuntelee hyvin mua! :)

Seuraavaksi menin kehään Kiian kanssa. Kiia arasteli ihan pikkaisen tuomaria, näytti kuitenkin hampaansa ihan nätisti, mutta kun tuomari koitti kokeilla rakennetta ja liikutti kättä kohti häntää niin Kiia väisti ihan vähäsen. Ei tuomari sitten enempää kokeillutkaan, joten en tiedä miten K olisi suhtautunut. Tänään oli myös hyvä juoksupäivä, koska Kiia liikkui tosi kivasti! :D Se ei edes edistänyt paljon yhtään, mitä se yleensä tekee. Niimpä mekin saatiin Kiian kanssa punainen nauha!

Nyt olikin sitten molemmilla koirilla punaiset nauhat, joten annoin Serin äitini esitettäväksi punaisten kehään. Ei äiti ollut koskaan ennen Seriä (tai mitään muutakaan koiraa) esittänyt, joten nopeasti ennen kehän alkua opetin miten Seriä esitetään. Ja ihan hienosti niillä meni ainakin liikkeet, Seri juoksi tosi kivasti taas! Kiiallakin sujui liikkeet ihan hyvin. Seisomisessa se alkoi jo vähän kyllästyä eikä jaksanut tapittaa mua enää samalla tavalla kuin yksittäisarvostelussa, vaan vilkuili välillä muualle. Tuomari kuitenkin valitsi meidät niihin jatkoon päässeisiin. Jes! Sitten juostiin vielä muutaman kerran kehää ympäri ja lopulta tuomari teki valintansa. Me päästiin Kiian kanssa viidensiksi, mikä oli tosi hyvin, sillä taso oli kyllä aika kova tasoista... :D Palkinnoksi saatiin ruusuke ja pussi ruokaa (jonka Seri saa syödä...).

Iltapäivällä innoistuin vielä lähtemään Kiian kanssa metsälenkillekkin, kun oli niin kaunis keli! Kiia sai juosta ja temmeltää ihan vapaana metsässä siihen asti, että se havaitsi jotkut jäniksen jäljet ja siltä katosivat korvat. Koska me oltiin siinä vaiheessa lähellä autotietä niin en halunnut että Kiia vahingossakaan juoksee auton alle, niin otin sen vierelle ja kävelin kävelytielle, missä Kiia sai juosta hetken vapaana ennen kuin laitoin sen remmiin ja kävelin metsän poikki kotiin. Vähän tuli lenkistämme aiottua lyhyempi tämän takia, mutta ei voi mitään. :)

kiiruusuke.png
Kiia ja palkintoruusuke

serijuoksu.png
Henni Serin kanssa kehässä

Sellainen pieni ilmoitusluonteinen asia tähän loppuun, että Serin ja Kiian galleria on edelleen toiminnassa osoitteessa http://www.hennin.kuvat.fi ja sinne päivittelen edelleen uusimpia (ja joskus vanhempiakin) kuvia koirakaksikosta. :)