Oho, onpas siitä jo vierähtänyt tovi kun viimeksi päivitin tätä meidän blogia. Ja paljon onkin ehtinyt tapahtua, ainakin näytelmärintamalla. ;)

04.05. Sunnuntaina käytiin Kiian kanssa Perniössä match show:ssa. Olin edelliset kolme päivää ollut kaverillani Tampereella, joten Kiialla oli vähän energiaa, kun eihän sen kanssa nuo muut perheenjäsenet mitään tee. Ennen kehän alkua tokoilin Kiian kanssa vähän, kun sillä oli niin paljon intoa. En ottanut mitään ihmeellistä, pääasiassa erilaisia paikallaoloja, istuen, maaten, seisten. Ei sujunut mitenkään kehuttavasti... Mutta takaisin aiheeseen. Kiia oli viimeinen isojen luokkaan ilmoittautunut koira, ja kävi niin hassusti, että osallistujia oli pariton määrä. Niimpä Kiia oli kehässä yksin. Muuten sujui ihan hyvin, paitsi että Kiia vähän arasteli tuomaria. Saatiin kuitenkin punainen nauha, ja arvostelu, jossa luoksepäästävyys, turkki, esiintyminen, esittäminen ja yleisvaikutelma olivat kaikki hyviä. Isojen jatkokehässä Kiia ei tällä kertaa sijoittunut. Kehien jälkeen päätin osallistua Kiian kanssa vielä makkaransyöntikisaan ja temppuradalle. Temppuradalla piti pujotella tolppien välistä, sitten siinä oli seuraamista ja istumista ja maahanmenoa. Minun ja Kiian rata oli aikamoista sähläystä, mutta tästä huolimatta me tultiin ykkösiksi! Makkaransyöntikisassa Kiia onnistui ahmimaan nakit niin nopeasti suuhunsa, että sijoituttiin toisiksi! Ei siis menestystä mätsärissä, mutta oheiskilpailuissa senkin edestä. ;)


Innostuin ottamaan mätsärissä myös muutaman kuvan Kiiasta:

           

 


 

10.05. Käytiin sitten täällä Salossa mätsärissä. Tällä kertaa oltiin vähän aikaisemmin paikalla, ja Kiia oli kolmanneksi viimeinen ilmoittautunut koira! Päivä oli ihan älyttömän kuuma ja seistiin aika kauan auringossa, joten Kiia oli ihan väsynyt kun meidän kehä koitti. Varmaan siksi se sujuikin niin hyvin. Kiia seisoi kuin tatti (kerrankin!), ja liikkui myös tosi kivasti vierellä. Kiian myöskin hieman arasteli taas tuomaria. Yhdessä vaiheessa tuomari koitti asetella Kiian takajalkoja, ja olin ihan varma että Kiia saa kamalan sätkyn ja pomppaa kuuhun, mutta ei se loppujen lopuksi juurikaan välittänyt tuomarin touhuista, vähän se kyllä koitti väistellä. Me hävittiin parillemme ja saatiin sininen nauha. Kaikkien sinisten kehässä tuomari kuitenkin sijoitti Kiian neljänneksi! Kehän jälkeen jäin vielä vähäksi aikaa mätsäripaikalle juttelemaan ja odottamaan kyytiä. Match show:n tuomarit rapsuttelivat Kiiaa, eikä se arastellut ollenkaan! On se kyllä muuttunut ihan hirmuisesti siitä arasta pikku belggarista varmemmaksi.

11.05. eli tänään matkattiin sitten Helsinkiin Tuomarinkartanoon PK-erkkariin. Alunperin Kiiankin piti osallistua tänne, mutta antidoping-sääntöjen takia se ei nyt voinut. Tulin kuitenkin katsomaan miten muilla Finn Noir-koirilla ja kavereillani menisi. Ekaksi kehässä oli Kiian veli Dago, joka sai EH:n ja voitti luokkansa. Seuraavaksi urosten valioluokassa kisasi Finn Noir Garcon, jolla on sama isä kuin Kiialla. Turo sai ERI:n ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Urosten veteraaniluokassa kilpaili Finn Noir Baron, jonka isä on Kiian emän emän isä. Baro sai ERI:n ja sijoittui luokassaan toiseksi. Narttuedustuksena paikalla oli Finn Noir Greta Gee, joka myöskin sai ERI:n ja sijoittui luokassaan neljänneksi. Ihan kivasti siis meni. :) Kaverini Mintun kultainennoutaja Siiri kilpaili junioriluokassa ja sijoittui luokassaan kolmanneksi! U-P-E-E-T-A-! Eikä se jäänyt ainoaksi menestykseksi, nimittäin Tuulin berninpaimenkoira Tira oli kuulemma ollut luokassaan ainoa ERI:n saanut ja voittanut täten luokkansa!

Niin ja muuten, onnittelut Siirille 1-w päivän kunniaksi!