Kiian tulevat treenit olen suunnitellut seuraavan kaavan mukaan: ensin vahvistetaan niitä juttuja jotka jo osataan. Sen jälkeen hiotaan kuntoon ne liikkeet, joissa on vielä vähän paranneltavaa ja viimeisimmäksi opettelemme uusia asioita. Viime kuukausien treeneissä kun olemme tehneet milloin mitäkin - todellakin päämäärättömästi ja koira on varmasti ollut ihan sekaisin.

Vanhojen tuttujen asioiden lomassa opettelemme tietysti hieman uusiakin, puuttuvia taitoja - kuten rauhoittumista ja toisten koirien ohittamista lenkillä jne. Mutta pääasiassa edetään tuon suunnitelman mukaan.

Ensimmäisiin virallisiin kisoihimme on aikaa enää n. kuukausi, joten mitään ihmeitä emme tässä ajassa ehdi enää tekemään. Eikä oikeastaan tarvitsekaan. Kiia osaa jo kaikki alokasluokan liikkeet, nyt ainoastaan vahvistetaan niitä. Seuraaminen on viime aikoina mennyt vähän surkeasti, joten sitä parannellaan ihan lyhyillä parin askeleen seuraamisilla. Liikkestä seisomista ja liikkeestä maahanmenoa ei oteta pariin viikkoon ollenkaan, vahvistetaan vain maahanmenoa ja seisomista leikkimisen avulla. Muutan ainoastaan paikallamakuu kaipaa hiontaa, harjoitelemme sitä piilopaikallaolona kotipihalla ja mahdollisesti jossain muuallakin.

Näillä eväillä pitäisi ensimmäisten kisojen mennä ainakin jotenkuten. Tietysti ohjaajan jännityksellä voi olla asiaa tulokseen... Agilityssakin joskus heittelen vääriä estesanoja, toivottavasti näin ei tule käymään tokokisoissa.

Ennen ensimmäisiä kilpailuja on vielä yksi tai kaksi möllikisaa tiedossa, ne antavat toivottavasti jotain osviittaa siitä mihin suuntaan ollaan menossa. Niiden jälkeen on vielä muutama päivä aikaa korjata joku liike, jos se ei kisatilanteessa toimikaan. Katsotaan mitä tulee tapahtumaan.