Vuoden 2010 kisadebytointi agilityssa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan... No onneksi paikalla oli paljon muita tassulaisia, jotka pitivät huolen meidän seuran mitalipaikoista ;) Onnea tätäkin kautta:

Seija & Kössi melkein NOLLA (0,45sek yliaikaa) hyppikseltä & sij. 3!
Piia & Kaapo NOLLA agiradalta & sij. 1!!!
Iina & Monte NOLLA hyppikseltä & sij. 3!
Tuija & Numbe NOLLA hyppikseltä & sij. 3!

Meidän radoissa ei sitten kauheasti hurrattavaa ollut. :) Hyppikseltä HYL, Kiia lähti ihan ihmeellisestä paikasta huitelemaan renkaalle ja tietysti hyppäsi sen. Oli kyllä sellainen kohta mistä toi koira lähti väärälle esteelle, ettei ohjaaja oikein vieläkään usko sitä todeksi... Ilman sitä tyhmää rengashyppyä ois tullut nolla! No, onneksi meillä sentään on jo hyppynolla, muuten harmittais kyllä valtavasti. Kyllä se välillä on niin pienestä kiinni.

Agiradalta hyl... Sössittiin, "yllättävää" kyllä, taas alku... Olin ihan väärässä kohtaa ja ohjasin ihan pieleen, niinpä Kiia hyppäsi ensimmäisen hypyn puhtaasti, ja sinkosi sitten heti seuraavaksi putken väärään päähän. Nojaa... Myöhemmin tällä radalla tuli vielä suoritettua muuri väärin. Positiivista kuitenkin, että kepit sujui molemmilla radoilla tosi hyvin! Agiradan kepeistä olen spesiaaliylpeä, kun itse olin vaihteeksi jäljessä koiraa ja silti se meni ihan oikein sisälle eikä jäänyt odottelemaan mua.

No, onneksi meidän seuran jäsenet pitää riman korkealla! :) Kyllä mekin vielä joku päivä sinne kakkosiin päästään... Esim. seuraavissa kisoissa?! ;)

Kisojen jälkeen koitettiin vielä Peten ystävällisessä avustuksessa ottaa se lähtö ihan eritavalla uusiksi, ja kyllä oli niin paljon parempi taktiikka lähettää koira vinosti suoraan putken suuta kohti, kuin meidän tyyli; hypytän koiran esteen yli itseäni kohti ja sitten 90 asteen kulma putkelle... En enää edes ihmettele miksei Kiia mennyt sinne putkeen oikeasta päästä. Onneksi ohjaajaakin koulutetaan. :) Lisää treeniä vaan!