Aloitetaan tämä kirjoitus nyt vähän takaperoisesti :) Käytiin tänään treenaamassa Kiian kanssa vähän valssauksia Tassuareenalla, ja treenien jälkeen käytiin heittämässä vielä pieni lenkki lähiympäristössä. Ulkoilutin samalla myös kameraani, ja sain nappaistua muutaman ihan kivan kuvan Kiiasta. Lisää kuvia löytyy galleriastamme.

Sitten itse treeneihin. Olen suunnitellut meille jonkinnäköisen itseohjattavan treeniohjelman kevääksi, mutta paras juttuhan tietysti olisi, jos päästäisiin johonkin treeniryhmään. Mutta tällä hetkellä ei vielä olla missään, eli pitänee treenata omin avuin.

Aloitin treenit tekemällä kolmen esteen "radan". Ensin oli hyppyeste, suoraan sitä vasten oli putki, ja putken vieressä viistosti ensimmäisestä hypystä oli toinen hyppy. Idea oli siis se, että ohjaan Kiian ensimmäiselle hypylle, valssaan siinä ja ohjaan toiselle hypylle (ratapiirroksessa 1 - 2 ja 5 - 4 esteet). Vaikka harjoitus oli näin helppo ja simppeli, niin siinä oli kyllä meille vähän haastetta! Ensinnäkin mun pitää olla todella nopea, jos meinaan itse ehtiä tehdä sen valssauksen. Nytkin piti aina jättää Kiia vähän itseni taakse lähdössä, että ehdin sen valssauksen tekemään. Harjoiteltiin tätä molemmilta puolilta, eli ensin ohjasin vasen - oikea, ja sen jälkeen oikea - vasen (ohjauspuolihan vaihtuu kun tekee valssauksen). Tämän jälkeen tein toisen pienen radanpätkän, joka näytti tältä:

Tuo omituinen koukero kuvaa siis ohjaajan liikerataa. Ensimmäinen yritys tehdä koko rata meni myttyyn, koska meillä oli renkaan vieressä vielä A-este, jolle Kiia siis ensin meni. Tämän jälkeen pidin tosi paljon huolta, että mun omat käskyt oli ajoissa ja että katsoin mihin ohjasin koiraa. Muuten meni tosi hyvin, mutta aina tuo viimeinen valssaus meni vähän mönkään. Siinä jokaisella kerralla olin sen verran jäljessä, että Kiia jäi hetkeksi mun selän taakse. Kaikilla kerroilla se kumminkin hyppäsi myös viimeisen esteen, mutta välillä vähän turhautuneena, kun ei tiennyt, että mihin sitä pitäisi mennä. Harjoiteltiin tätä samaa rataa myös nurinperin, eli 5-esteeltä 1-esteelle.

Ei siis mitään kummempaa, mutta toisaalta nämä pelkät perusvalssauksetkin tekivät terää! Koko treeneihin meni aikaa vaan n. 30 minsaa radan rakentamiset mukaan luettuina. Eli aika nopeasti tuli treenattua, mutta hyvä niin!

Sitten muihin juttuihin. BH-kurssimme alkaa viikolla 13, ja siitä innostuneena yritän mennä tokotreeneihin niin usein kuin vain pääsen. Kiia ilmoitetaan nyt sitten ilmeisesti myös Lahden näyttelyyn, eli saadaanpa pyöriä kehissä nyt alkuvuonna aika paljon :) Nyt pitäisi vaan vielä katsoa, että mihin kaikkiin näyttelyihin Serin ilmoitan. Alunperinhän mun piti ilmoittaa myös Seri Tampereelle, mutta n. 80 euron laittaminen ilmoitusmaksuihin huippasi sen verran, että jätin sitten Serin ilmoittamatta. Mutta, kyllä se Serikin pääsee (tai joutuu) vielä johonkin näyttelyyn tänä vuonna. :)