Koska Kiia kiskoi koko iltalenkin kuin raivopäinen härkä ja oli senkin jälkeen vielä erittäin energisellä tuulella, niin päätin treenata pitkästä aikaa vähän noutoa. Kaivoin kaapista tavallisen puisen noutokapulan ja metallisen kapulan. Puisen kapulan kanssa harjoiteltiin niin, että itse istuin tuolilla ja otin Kiian istumaan eteeni. Laitoin kapulan lattialle ja pyysin Kiiaa nostamaan sen minulle. Aina kun Kiia nosti, otin kapulasta kiinni, sanoin "kiitos" ja palkkasin koiran. Tarkoitus oli saada samalla K myös pitämään kapulaa vähän aikaa suussaan, ennen kuin otan sen pois. Ensimmäisillä kerroilla ei meinannut tulla oikein mitään, Kiia tiputteli kapulaa ja tunki sitä väkisin syliini. Vähitellen kuitenkin onnistui niin, että K nosti kapulan ja nappasin sen sen suusta niin, ettei se tipahtanut välillä maahan. Viimeisellä kahdella toistolla sain jopa Kiian pitämään kapulaa vähän aikaa suussa, ennen kuin otin sen pois! Tästä tulin itse ihan mahtavalle fiilikselle, vaikka eihän kyseessä ollut kuin joku sekunnin parin pito, mutta silti!

Metallisen kapulan kanssa ei harjoiteltu muuta kuin niin, että heitin sen lattialle vähän matkan päähän ja lähetin Kiian noutamaan sitä. Koska Kiia inhoaa metallista kapulaa, niin palkkasin ihan jo siitä, että se yritti ottaa sen suuhun. Ja superpalkkaukset siitä, kun meinasi ottaa oikeasti kohdasta kiinni, eli sieltä keskellä, eikä niistä reunoista.

Meillä on muuten Kiian kanssa nyt pieni epävirallinen tavoite. :) Koska olen ilmoittanut meidät BH-kurssille (joka alkaa maaliskuussa), niin päätin, että meillä on siihen mennessä seuraaminen, jäävät liikkeet ja peruspaikallaolo hanskassa. Haluan nimittäin keskittyä sillä kurssilla niihin meidän todellisiin ongelmiin, eli kaupunkiosuuteen ja siihen, että K:n pitää olla superpitkässä paikallaolossa toisen koiran tehdessä liikkeitä. Ihan turhaa mennä sinne jauhamaan jotain seuraamista, joka voidaan laittaa nyt kuntoon etukäteen. Ja jos BH-kurssi tuottaa tulosta, niin ehkäpä meidän tavoitteista se BH-koe voisi toteutuakin... ;)