Meiltä jäi Kiian kanssa pm-treenit väliin, mutta käytiin eilen kuitenkin harjoittelemassa TSAU:n möllikisoissa. Osallistuttiin vain avoimen luokan radalle ja siitä voin kertoa sen verran, että mönkään meni ja tosi hyvin vieläpä :D Ennustin taas oikein hyvin että päästään vain ensimmäinen este ja siihen se meidän puhdas rata tyssääkin... Ensimmäisen esteen jälkeen Kiia kävi hyppäämässä kolmosesteen, jonka jälkeen tuli vasta kakkosesteelle... No, opittiin näistä kisoista kuitenkin jotain, vaikka meidän rata olikin ihan kauheaa sähellystä alusta loppuun. Tässä kootut vinkit:

1) Kiian hallinta radalla ei enää onnistu kovin helposti, eli jos täytyy ottaa koira hallintaan, se täytyy tehdä hyvissä ajoin! En voi enää luottaa siihen että saan ton multisekunnin ennen putken väärään päähän syöksymistä hallintaan, vaan nyt täytyy jo vähintään edellisellä esteellä (mieluiten ennenkin jo) ottaa Kiia hallintaan.

2) Älä suunnittele sellaista ohjausta, jossa saatat liialla kiirehtimisellä pilata koirasi suorituksen. Mieluummin juostaan vaikka kilpaa kuin riskeerataan enää sillä, että mä hosun ja toi koira ohittaa niitä esteitä.

3) Kiia osaa kepit joten lakkaa jo murehtimasta etukäteen mahtaakohan se koira tällä kertaa suorittaa ne oikein! Jos se hyppää sieltä pois niin todennäköisesti sen takia että oon itse hoppuloinut.

4) Jos et ite osaa niin ota Tuijasta & Numbesta mallia :)

Ja näillä eväillä sitten piirinmestaruuksiin... ;)