Ja taas oli aika lähteä möllitokokisoihin - tällä kertaa Piikkiöön. Aluksi ajattelin etten lähde, koska viime kisat olivat menneet niin surkeasti, mutta päätin sitten kuitenkin lähteä nollaamaan niiden surkean vaikutuksen.

Kiia oli extra-energisellä tuulella, en ollut treenannut sen kanssa mitään lauantain jälkeen. Osittain siksi, että se oli pari päivää hirveän väsynyt ja flegmaattinen, osaltaan siksi, ettei huvittanut. No, olisi ehkä kannattanut käyttää se rauhallisuus hyödyksi...

Paikanpäällä saatiin numero 14, eli olin viimeinen koirakko alokasluokassa. Liikkeet aloitettiin kuten viimeksikin juoksujentarkastuksella. Tällä kertaa Kiia kiemurteli ja jouduin pitämään siitä kiinni. Erinomaista harjoitusta nämä juoksujen tarkastukset, treeneissä kun ei koskaan olla sellaista otettu.

Seuraavaksi oli luoksepäästävyys. Annoin Kiian taas seistä, ja se oli moka. Kun tuomari tuli kättelemään minua, niin Kiiahan pomppasi tuomaria vasten. Saatiin kuitenkin kymppi siitä.

Seuraavaksi oli paikallamakuu. On kyllä koira tainnut vaihtua johonkin toiseen kesän aikana... Mitä nyt muistan (ja hyvin muistan) keväällä Kiia ei pysynyt treeneissä kahtakymmentä sekuntiakaan paikoillaan. Mutta ohoh, nyt extra-energinen belgi pysyi liikkumatta kokonaiset kaksi minuuttia (taas) vaikka viereinen koira lähti juoksemaan ja leikkimään viereisensä koiran kanssa pitkin kehää. Eikä Kiia edes näyttänyt siltä, että sen olisi tehnyt mieli nousta! Ei ole kyllä mun koira... (tai sitten melkein puolen vuoden treenitauko on tosiaan tehnyt terää...) Ainoa moka mikä liikkeessä tapahtui oli se, että kun käskin Kiian maahan se meni, mutta pomppasi sieltä puoliksi istumaan, joten jouduin käskyttämään uudestaan.

Sitten jouduttiinkin odottamaan aika kauan, että päästiin yksittäisliikkeisiin. Kiian energiat eivät kuitenkaan päässeet loppumaan, niin kuin viimeksi, vaan päinvastoin, tuntui että mitä kauemmin tyttö joutui odottamaan, sitä energisemmäksi se tuli. Edellisen koirakon tehdessä viimeistä liikettä, virittelin Kiiaa vähän leikkimällä sen kanssa ja voi ei, minkä virheen teinkään! Kiia kävi kehässä nimittäin ihan liian kuumana, ja koko hommasta tuli pelkkää sähläämistä.

Remmissä seuraamisessa Kiia edisti pelkkää innokkuuttaan, ja jouduin pitämään remmiä vähän tiukemmalla, mistä huomautettiinkin. Remmittä seuraamisessa taas tuli muutama vino perusasento, täyskäännöksessä Kiia jäi jotain hetkeksi ihmettelemään ja tuli varmaan jotain muitakin sähläysmokia.

Tällä kertaa päätin liikkeestä maahanmenossa luottaa koiraan! Tiesin, että Kiia sen osaa, mutta ennen on ollut aina pakko varmistaa. Tällä kertaa kuitenkin päätin toisin, enkä katsonut! Ja tadaa, sehän onnistui ihan kympin arvoisesti! Jippii!

Seuraavaksi murheenkryyni... Luoksetulo! Kiialle iski joku maahanmenohimo eikä se pysynyt istumassa. Ja sitten kun kutsuin sitä, Kiia starttasi vähän liian kovaa. Tuli nimittäin hirveällä vauhdilla ja mutkassa ei enää jalat olletkaan mukana, joten mukkelis, josta johtuen perusasento oli jälleen vino. Täytyy kyllä nyt lopultakin ruveta vaatimaan kunnon perusasentoja, jotta piski tajuaa, mistä saa palkan ja mistä ei.

Noh, liikkeestä seisomaan jääminen epäonnistui kuten melkein arvasinkin. Kiialle oli iskenyt maahanmenovimma, ja kun sellainen iskee niin siinähän ei mun käskyt paljoa paina... Kiia siis suoritti liikkeen tyylillä liikkeestä maahanmeno. Hohhoijaa. Tätä pitää nyt ihan tosissaan ruveta treenaamaan! Olisi pitänyt kisata jo vuosi sitten, niin olisi tämäkin onnistunut. Aion nyt ihan aluksi vaihtaa käskyn joksikin muuksi, mitä olen käyttänyt pysäytyksessä, ja lisäksi superpalkkaus onnistuneesta suorituksesta.

Tällä kertaa hyppykin onnistui! Kiia tosin kolautti tassunsa esteeseen, ja siitä kuului paukahdus, josta syystä Kiia vähän pakitti epävarmana esteen toisella puolella. Mutta pääasia että hyppäsi.

Tässä on sitten vielä liikekohtaiset pisteet:

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen taluttimessa 9,5
Seuraaminen taluttimetta 9
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 8
Liikeestä seisominen 0
Hyppy 9,5
Kokonaisvaikutus 10
TULOS 168 p.   I-tulos

No, toivottavasti ensi kisoissa (viralliset :S) olisi sitten se oikea vire, eli Kiia tekisi innolla, muttei kuitenkaan energisyyttään sähläisi.

VIDEON suorituksestamme voit käydä katsomassa täältä.