Tiistaina aloitettiin päivä perinteisesti aamulenkillä, mutta aamulenkin jälkeen pakkasinkin Kiian autoon (mikä olikin hieman vaikeampi homma... Kiia ei nimittäin jostain syystä tahtonut tulla autoon vaan lähti haukkuen karkuun... Sen sijaan Seri olisi tullut enemmän kuin mieluusti mukaan, poika hyppäsi kaksi kertaa itse autoon - mitä se ei siis ikinä normaalisti tee!) ja lähdettiin hakutreeneihin.

Keli oli aika kiva - kenkäni kastuivat ensimmäisellä sadalla metrillä läpimäriksi kun tallattiin aluetta. Hanskat kastuivat jossain puolivälissä ja sormeni muuttuivat hyvin jäisiksi ja toimimattomiksi, ja loppuvaiheessa treenejä takistakin meni vesi läpi, kun makoilin märkien sammalten päällä piilossa. Olin siis treenien päätteeksi hyvin hyvin märkä ja jäässä - mutta sellaista se koiraharrastus on :) Eipä ole ensimmäinen kerta... 

Kiian kanssa koitettiin ensin muistikuvaa, eli näytettiin molemmilta puolilta kun maalimiehet menivät piiloon ja sitten se lähetettiin sille puolelle, jossa maalimies oli mennyt ensin piiloon. En muista enää miten Kiia löysi ensimmäisen maalimiehen, koska tämän toisen puolen kanssa tuli "vähän" ongelmia. Kiia ei meinannut millään löytää Maria... Jouduttiin ottamaan maalimiehen näyttäytyminen uudestaan, mutta kun lähetin Kiian etsimään, Kiia päättikin etsimisen sijaan noutaa mulle kepin... Lähetin uudestaan, nyt lähti etsimään. Luultiin jo että K oli löytänyt maalimiehen, mutta kun menin sinne, koiraa ei näkynyt missään. Niimpä palasin takaisin, kutsuin Kiian lähemmäs ja se sai jatkaa etsimistä. Ja kauan Kiia etsikin, juoksi edes takaisin ja näki ihan selvästi, että sillä oli haju nenässä, mutta ettei se saanut paikallistettua kohdetta. Lopulta maalimies ja namit kuitenkin löytyi :)

Kolmas pisto sujui suuremmitta ongelmitta. Tehtiin se äänen kanssa, eli maalimies oli jo piilossa, josta huusi "hei", jonka jälkeen lähetin Kiian etsimään. Kiia eteni vauhdilla ihan alueen takalaitaan, ojalle asti, josta loikkasi yli ja jota pitkin ravasi maalimiehen luokse. Ei siis suurempia ongelmia :) Olin jo tämän kolmannen piston jälkeen viemässä Kiiaa kovasti autolle, mutta sille olikin vielä yksi maalimies piilossa... Ensin Kiia kuulemma kiisi vauhdilla ohi, mutta palasi hetken päästä pusikot rymisten takaisin.

Ihan hyvät treenit siis. Kiia tarvitsee vaan vielä varmuutta, että siellä metsässä todella on ihmisiä piilossa makkaralastin kanssa. Seuraavat treenit meiltä jää välistä, kun ollaan messarissa näyttelyssä... Toivottavasti Kiialla menisi hyvin siellä, vaikka se onkin vähän heikossa turkissa...

Ja toivotaan myös, että kelit pysyisivät lumisina! Tänään taas pitkään jatkuneen vesisateen päätteeksi saatiin lunta! Maa on nyt ihan valkoinen, ihanaa! Kävin heittelemässä Kiialle patukkaa läheisellä kentällä iltalenkin päätteeksi. Tarkoitus oli vaan heitellä sitä ja K:n tuoda se mulle niin, ettei se tiputa sitä ensin, ja ihan hyvin onnistui. Innostuin kyllä ottamaan vähän perustottistakin, seuraamista ja kaukoja (kaukot meni surkeasti, mutta en jaksanut korjata virheitä...). Kiia oli ihan intona ja oli tosi kiva nähdä se niin iloisena :)