Aloitan kertomalla meidän tämän päiväisestä mölliagility ja mätsärireissusta, koska se meni roimasti yli odotusten!

Kiia ja palkinnot

Isäni heitti minut ja Kiian aamulla Kiskon Agility ry:n järjestämään mölliagilityyn ja match show:hun Muurlaan. Kiia näki samlla pitkästä aikaa isäni saksanpaimenkoiran Escon, ja koirat tulivat ihan hyvin toimeen. Paikanpäällä Muurlassa me leiriydyttiin Kiian kanssa agilitykentän laitamille kaverini Iinan ja tämän koirien Monten ja Veetin kanssa. Päivä lähtikin mölliagilityllä käyntiin. Rata oli ihan helppo, vaikka monille tulikin siinä todella paljon virheitä. Iina ja Monte suorittivat sen kuitenkin puhtaasti, ja voittivat miniluokan! Kiian kanssa taas kerättiin varmaan jotain 200 virhepistettä ja 15 hylkyä... Onneksi kyseessä oli mölliluokan rata, niin ketään ei hylätty, ja mekin sijoituttiin kakkosiksi! Kiialla oli "vähän" vauhti päällä ja sen takia meidän radan suorittamisesta ei tullut mitään. Palkintojenjaon jälkeen koitin kuitenkin mennä koko radan uudestaan, ja sehän sujui silloin vaikka kuinka hyvin, meille olisi tullut vain yksi virhe!

Match show:ssa pienet koirat menivät ensiksi kehään. Iina sai molempien koirien kanssa punaisen nauhan, joten sain (lue: jouduin) kunnian esittää Veetiä kaikkien punaisten nauhojen saaneiden kehässä. Tuomari sijoitti Monten neljänneksi ja Veetin ykköseksi, mikä tarkoitti, että Veeti nähtäisiin Best In Show-kehässäkin! Minun ja Kiian kehä ei mennyt kauhean hyvin, mielestäni Kiia juoksi varmaan ihan kamalan näköisesti. Ihan aavistuksen verran se myös arasteli tuomaria, mutta antoi kuitenkin katsoa hampaat ja koskea häntäänkin (tosin syötin samaan aikaan namia sille)! Parimme whippet kuitenkin sai punaisen nauhan, ja Kiia täten sinisen. Sitten vain kääriydyttiin huopiin (koska mätsäripaikalla oli aika kylmä) ja odoteltiin, koska isojen sinisten kehä alkaisi. Opetin muuten Kiialle paikanpäällä vähän paikallamakuutakin, nimittäin sidoin sen sellaiseen seinään kiinni ja kävelin itse katselemaan kehiä. Vasta kun Kiia meni maahan makaamaan, palasin sen luokse ja palkkasin sen. Kiia taisi oppiakkin sen, että kun se makaa maassa, niin tulen sen palkkaamaan.

Sitten alkoikin isojen sinisten kehä, ja me mentiin Kiian kanssa sinne. TODELLA iso yllätys oli, että tuomari sijoitti meidät Kiian kanssa ykkösiksi! WUHUU! Kiia pääsi BIS-kehään ensimmäistä kertaa elämässään! BIS-kehässä tuomarit vielä juoksuttivat ja katsoivat koirien hampaat, ja pohtivat pitkään lopullisia sijoituksia. Kiia meinasi väsyäkin jo, nimittäin se yritti mennä istumaan. Lopulta tuomarit saivat kuitenkin päätökset tehtyä. Iina ja Veeti sijoittuivat neljänsiksi, ja minä ja Kiia kolmansiksi! Ihan mahtava päivä!

Lisäksi 16.05. eli eilen kävimme Kiian kanssa TSAU:n mölliagilitykisoissa Turussa. Ennen möllirataa minua jännitti ihan hirveästi, koska meillä oli ollut Kiian kanssa yli kuukauden totaalinen agilitytauko. Möllirata meni kuitenkin ihan nappiin, paitsi että Kiia ponnisti muurilla liian kaukaa ja palikat lentelivät alas. Saatiin siis 5 virhepistettä, mutta alitettiin ihanneaika -14,71 sekunnilla! Valitettavasti mölliradalle osallistuneet kolme bordercollieta olivat kuitenkin kaikki Kiiaa nopeampia, ja meidän sijoituksemme oli täten neljäs. Ilmoitin Kiian myös avoimen radalle, mutta kuten odottaa saattoi, me saatiin hylly sieltä. Koko rata oli pelkkää sähellystä, ja lisäksi Kiialle tuli pieni mamoilukohtaus keinun kohdalla. Sain sen kuitenkin houkuteltua siihen, mutta sen jälkeen en muistanutkaan enää mihin rata jatkui, joten lähdin vain pois. Kisoista jäi kuitenkin tosi kiva fiilis, koska Kiia oli ihan intona taas agilityyn. Viime treeneissähän meillä oli kamalia vaikeuksia, mutta ehkä se, että kisat on taas ulkokentillä, vaikuttaa myös asiaan. Kiia kun ei ole koskaan tykännyt siellä maneesissa oikein olla.

Enpäs malta enää odottaa meidän seuraavia sähläyskisoja, jotka tulevat jo ensi keskiviikkona! ;)