Herättiin tänään pilviseen ja kosteaan aamuun, mutta sen sijaan että oltaisiin kaivauduttu syvälle peiton alle ja jatkettu unia, me pompattiinkin ylös, käytiin aamulenkillä ja alettiin tunkea treenikamoja reppuun. Sitten ajeltiin Märynummelle hakutreeneihin.

Blogistani salaa vilkaisin, että viime hakutreenit on meillä ollut 27.09.2007 (:O), joten aika iso tauko on ollut viime treenien välillä. Niimpä vähän jännitti että miten Kiialla tällä kertaa menee, osaako ja muistaako se enää mitään.

Huoleni oli kuitenkin ihan turha, nimittäin kun otin Kiian autosta ulos niin siitä näki, että se tietää mitä ollaan menossa tekemään, niin innoissaan se kiskoi metsään eikä edes arastellut paljon treeniporukkamme jäseniä. Kiialle laitettiin haamuja metsään, eli maalimies meni valmiiksi, näyttäytyi ja pinkoi piiloon. Ja Kiia meni vauhdilla perään. Eikä se kuulemma pelännyt maalimiehiä yhtään! Ihan eri koira kuin viimeksi... ;) Viimeinen maalimies (joka muuten taisi olla valmis) oli Kiialle vähän hankalalempi, kun hakualueen keskellä meni joku polku, johon Kiia aina stoppasi ja kääntyi takaisin. Meni se kuitenkin sen yli lopulta ja löysi maalimiehen.

Voisinpa tähän lopuksi kirjoittaa vielä muutaman sanan Kiian viime torstain agilitytreeneistä, koska siellä tapahtui jotain järisyttävää! Kiia nimittäin alitti hyppyjä! Se ei ole ikinä ennen tehnyt niin, pudottanut kyllä mutta ei koskaan juossut alitse. Ehkä se vaan väsyi tai jotain, olihan sillä rankka valmennusviikonloppu takana ja yli-innokas omistaja käynyt pitkillä metsälenkeillä koko viikon ajan... Noh, katsotaan ensi treeneissä miten K jaksaa. Muuten meillä meni treenit ihan hyvin, muistin jopa jotain Jaakon valmennuksesta (A:lla kontaktiin pysäytys ja palkkaus). Rata oli ihan kivan haastava, siinä sai valssata aika lailla. Tehtiin se aluksi kahdessa osassa, eli alkupätkä ja loppupätkä erikseen, ja sitten mentiin koko rata kerran läpi.

Koitin muuten treeneissä ihan ekan kerran, miten Kiia ottaa metallisen noutokapulan suuhun. Ei se ollut koskaan ennen sellaista nähnytkään, mutta nyt kun menin sellaisen Lemmikkiexpressistä tilaamaan niin oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja testata vähän etukäteen, mitä Kiia sellaisesta tuumaa... Ja kyllähän se sen suuhun otti, tosin aluksi siitä reunasta (palkkasin silti, koska nyt pääasia oli se, että K ylipäätään otti sen suuhun, vaikka sen naamasta näki hyvin kauas, että "et voi olla tosissas, eihän tohon voi koskee"), mutta taisi se kerran ottaa ihan oikeasta kohtaakin kiinni! Nyt kun vaan tulisi se tilaamani kapula postista, niin pääsisi sitä vähän treenaamaan :)