Vuoden 2009 näytelmät pyörähtivät käyntiin jo perinteisen Turku KV:n merkeissä. Aada-kultainennoutaja ja kaimani Henriikka tulivat meille jo perjantaina yöksi, ja lauantai aamulla sitten lähdettiin ajamaan kohti Turkua. Ihan mutkattomasti ei lähtö kuitenkaan sujunut, lähdettiin varmaan melkein tunti myöhemmin kuin oltiin suunniteltu. Autossa vielä sitten huomattiin, että navigaattoriin ei saada virtaa (ja toinen navigaattori ei onnistunut paikallistamaan meitä), eikä kumpikaan meistä oikein tiennyt miten näyttelypaikalle ajetaan. Ihme ja kumma kyllä löydettiin perille aikatauluvihkosen pienellä kartalla, ja vieläpä eksymättä! Ehdittiin myös ihan ajoissa kultsukehän laidalle, ja saatiin tovi odotellakin ennen kuin urosten avoinluokka alkoi.

Kultaistennoutajien tuomarina toimi Will de Vries-Hoogland Alankomaista. Jo urosten juniori- ja nuortenluokkaa katsellessa alkoi tuntua vähän siltä, että tänään ei välttämättä olisi Serin päivä... Eikä ollutkaan. Tuomari tykkäsi paljon isommista ja massiivisemmista koirista, eikä asiaa varmaan auttanut sekään, että Seri oli aika karvaton olemus. :) Serille siis AVO H.

Sitten saatiinkiin odotella hyvän aikaa ennen kuin narttujen nuorten luokka alkoi (jossa Aada siis kilpaili). Tässä luokassa oli paljon enemmän osallistujia, kuin urosten avoimessa luokassa. Tuomarilla oli kuitenkin joku omanlaisensa näkemys jälleen kerran, todella monet koirista saivat EH:n. Muistaakseni yksi koirista sai H:n ja kaksi ERI:ä. Aada esiintyi muuten ihan kauniisti (omasta mielestäni ainakin), mutta juokseminen ei ottanut tytöltä ihan sujuakseen. Aadalle siis NUO EH.

Kiiankin olin Turkuun ilmoittanut, mutten sitä sitten kumminkaan sinne jaksanut ottaa. Vähän kyllä paikanpäällä harmitti, kun luettelosta näin, mitä muita koiria oli Turkuun ilmoitettu. No mutta josko ensi vuonna sitten...

Lopuksi vielä Seri-pojan arvostelu:

6 years for the breeds I like to more developing in the body. It's very good allover. Dark eye. A good neck. Step showlder. Needs to have more ??? of nbs. Good tailset. Very high in nocks. Nice temperament.

Jotenkin tuohon suuntaan se varmaan menee... Olisi pitänyt jälleen kerran muistaa käydä näyttämässä sitä suomennuspisteessä, ku itse en kauhean hyvin saanut jälleen kerran käsisihteerin käsialasta selvää (eikä kyllä ole hajuakaan, mitä joku nbs:kin mahtaa tarkoittaa...)...

Kehien jälkeen käytiin vielä shoppailemassa, itse ostin Kennelliiton kojusta sellaisen pienen "kansion", mihin saa näyttelyreissulla kätevästi koiran paperit ja arvostelut. Sorruin myös ostamaan Kiialle dinosaurus-lelun (vaikka eräiden mielestä se oli vuohi tai hevonen), sellaisen tiikereillä testatun. Nyt katsotaan sitten, onko tiikereillä testattu lelu belginkestävä!

Shoppailujen jälkeen lähdettiinkin sitten kotiinpäin. Matkalla käytiin vielä syömässä ja kotona ulkoilutettiin koirat, ennen kuin Henriikka ja Aada lähtivät ajelemaan omaa kotiaan kohti. Saatiin heiltä vielä kuitenkin varis, jolla voidaan nyt jatkaa treenailua! Kiitos!