Koska meillä ei ollut tänään agilitytreenejä, osallistuttiin Kiian kanssa tokotreeneihin. Treenattiin luoksetuloa, liikkeestä maahanmenoa, hyppyä, porukkaseuraamista ja paikallaoloa.

Luoksetulo sujui ihan ok. Kiia odotti kauniisti, tuli ihan vauhdilla ja ihan ok:sti myös sivulle. Mun mielestä olisi voinut tulla vielä vähän tiiviimmin, mutta kyllä tuollakin olis varmaan kokeissa kymppi irronnut... Minä kun satun vaan olemaan sellainen täydellisyyden tavoittelija... :D

Liikkeestä maahanmeno sujui... hitaasti. Ensimmäisellä kerralla jouduin itsekin hidastelemaan, kun Kiia ei mennytkään maahan. Toista käskyä en sentään joutunut antamaan, kyllä se sitten maahan laskeutua, mutta hidas se oli. Yritettiin uudestaan, ja nyt Kiia meni vähän reippaammin, mutta silti hitaasti. Pitää taas ottaa tehotreenit tähän! Ja pitää myös muistaa ruveta treenaamaan liikkeestä seisomista.

Hyppy sujui moitteettomasti, paitsi että tässä liikkeessä pitää kyllä minua vähän kouluttaa! Sanon Kiialle "hyppy", ja kierrän sen vierelle ja sanon "istu." Meiltä jää kokonaan se seiso/odota käsky pois, mun täytyy nyt vaan itse muistaa sanoa se! Liike onnistuu 100% ilman sitä käskyä, mutta kokeessa siitä vähenee pisteet, joten se on pakko muistaa! Muuten, ennen kuin onnistuttiin treenaamaan hyppyä niin Kiia teki pienen karkureissun... Otin sen remmistä ja K lähti kuin tykin kuula yhden paikallaolossa olevan koiran "kimppuun." Kiia ajoi sen ylös ja haukkua pomppi sen ympärillä, eikä se kuunnellut mun käskyjä yhtään... ÄRGH. Sitten vasta kun menin lähemmäs, se kiltisti hipsi mun luokse, mutta kun sieltä kaukaa huutelin niin ei mitään vaikutusta.

Porukkaseuraamiset  sujuivat ihan okei myös. Kiia seurasi tiiviisti, ainoastaan pysähdyksissä se saisi tulla vielä tiiviimmin sivulle istumaan. Tämä meillä nyt on ollut aina seuraamisen ongelmana, paitsi silloin kun menen sen koulutuksissa sanomaan niin eiköhän vaan Kiia istukin tiiviisti ja kauniisti sivulla ja kouluttajat saa miettiä että mikäköhän se ongelma tuossakin liikkeessä oikein on...

Paikallaolo onnistui! Täysi 2 minuuttia, ja Kiia pysyi maassa! Aluksi se oli vähän rauhaton, mutta rentoutui sitten. Käytettiin vielä apuna sitä, että laitettiin nami Kiian taakse, jonka luokse vapautin sen senjälkeen, kun olin palkannut Kiian ensin kädestä.

Kaikin puolin ihan ok treenit! Nyt vaan vielä huomenna vähän paikallaolotreeniä ja jäävien liikkeiden treeniä, ja katsotaan, miten möllitokossa tulee menemään!