Ennen kuin kerron meidän eilisistä agilitykisoista, niin ensin yksi iloinen asia! Viime viikolla satoi ensilumi tänne eteläänkin! Tosin nyt se on jo sulanut pois, mutta saatiin siitä jotain kaksi päivää sentään nauttia...

Mutta sitten eilisiin agilitykisoihin (jotka melkein jäi kisaamatta kun heräsin 15 minuuttia ennen kuin piti lähteä...). Samoihin kisoihin oli ilmoittautuneet myös Pauliina ja Venla, jotka nähtiin Kiian kanssa pitkästä aikaa! On kyllä tosi pitkä aika siitä kun Kiia ja Venla ovat viimeksi nähneet, mutta hyvin nuo kaksi vielä muistivat toisensa! :) Venla onkin Kiian paras kaveri, Kiia leikkii sen kanssa ihan eritavalla kuin kenenkään muun koiran kanssa. Mutta sitten meidän ratoihin...

Rata 1: Mä en kyllä koskaan opi... Kuinkakohan monta kertaa Kiian pitää mennä vielä putkeen, ennen kuin mä tajuan, että se putki todellakin imee kuin imuri tota koiraa sinne? Nimittäin lyhyesti Kiia ohitti yhden hypyn todennäköisesti sen takia, että mentiin suoraan putkea kohti, se hyppy ei ollut ihan siinä linjalla ja toi oli varmaan jo menossa sinne putkeen. En sitten korjannut sitä joten HYL. Muuten meni kyllä rata tosi hienosti! Ja meidän viime treeneistä taisi olla tällä radalla aika paljon hyötyä, rata kun sisälsi kolme sellaista kohtaa jossa koira ohjattiin U-putkeen aina sieltä ohjaajan puoleisesta suuaukosta, vaikka se toinen aukko saattoikin olla enemmän koiran linjalla. Sain kuitenkin ohjattua Kiian jokaisen putken kohdalla sinne oikeaan aukkoon! Kiian muuten putosi tällä radalla puomilta, mutta onneksi se ei saanut mitään traumoja siitä... Keinukin sujui tosi hienosti ja kepit vasta hienosti menivätkin!

Rata 2: Onko pakko kertoa? x) Jännitin jostain syystä tällä radalla ihan kauheasti. Kiia hyppäsi yhden hypyn nurin, mutta HYL tuli vasta kepeiltä, joita toi koira ei suostunut suorittamaan oikein. Mä tietysti jäin sinne vaan korjaamaan, ja korjattiin niitä sitten siinä varmaan viisi kertaa. Loppurata meni taas tosi hyvin. Seijalta kuulin että mä olin kepeillä rentounut kun oli tullut se HYL, ja se vaikutti heti koirankin suoritukseen. Ei saa siis enää jännittää! Helpommin sanottu kuin tehty... x)

Rata 3: Tämä rata meni tosi hyvin! Vaikka alku olikin kauhea juoksusuora, pysyin Kiian vauhdissa mukana enkä jäänyt yhtään jälkeen. Muutenkin meni tosi hienosti, ainoastaan kepeiltä tuli sitten vitonen. Sekin johtui taas varmaan musta. :D Kepit ohjattiin "väärältä" puolelta, ja vaikka Kiia periaatteessa osaakin hakea sen oikean välin, niin mä en vaan luota että se osaisi sen kisoissa. Kiia kuitenkin haki sen oikean välin, mutta mä jäin sinne jälkeen vaan jotain varmistelemaan tai jotain, ja sittenhän toi loikkasi yhden välin yli. Otin kepit sitten uudestaan ja siinä meni sen verran aikaa että tuli vielä 37 sadasosasekuntia yliaikaakin! Mutta tää viimeinen rata oli ehdottomasti paras ja siitä jäi hyvä mieli! Taas oli kyllä nolla aika lähellä... ;)

Paukke ja Venla sentään tekivät rata nro 2:lla nollan, sijoittuivat kuudensiksi ja siirtyivät kakkosluokkaan! :D Onneksi olkoon! Meille tulee nyt Kiian kanssa vähän kiire, jos meinaan saada Kiian sinne vielä tämän vuoden aikana... Yhdet kisat jäljellä... ;)