Eilen kävimme pitkästä aikaa agilitytreeneissä! Mira oli meille taas suunnitellut ihan kivan radan, jossa oli haastettakin. Kiian kanssa meni kyllä osittain ihan vaan sähellykseksi, oma keskittymiseni ei riittänyt ihan täysillä hommaan, ja Kiialla taas oli energiaa vaikka muille jakaa. Nykyään lähes kaikki virheet radalla tulevat multa, milloin on käsky liian myöhässä tai liikkeet menee sanallisen käskyn kanssa ristiin. Eilenkin sain taas huutia siitä, että käskyt olivat vähän liian myöhässä, ja lisäksi kun Kiia puikkasi luvatta A:lle, otin sen vaan takaisin enkä mitenkään kertonut, että se teki väärin. Näiden lisäksi olen ainakin itse pannut merkille, että mun kädet huiskaa (jos huiskaa) milloin missäkin. Nyt niistä ei ole kukaan pitkään aikaan mitään sanonut, ja radalla en pysty yhtään katsomaan, ohjaanko niin kuin pitäisi vai pikkukoiratyylillä.

Otin myöskin agitreenien lomassa hieman tokotusta, nimittäin Kiian piti nostaa mulle noutokapula. Ja mitä helvettiä?! Kiia pelkäsi noutokapulaa! 8D Ei oltu koskaan sen näköisellä kapulalla treenattu, mutta ei sen nyt niin pelottava olisi pitänyt olla... En noteerannut Kiian pelkoja kuitenkaan mitenkään ja nostihan se sen lopulta mulle muutaman kerran.

Lopuksi vielä vähän tän vuoden ja seuraavan vuoden tavoitteista. Tämän vuoden tavoitteita en enää muista, enkä jaksa kaivella mitään vanhoja vihkoja esille mihin ehkä olen saattanut jotain merkitä. Tarkoituksemme oli kyllä kisata niin tokossa kuin agilityssakin, näistä toteutui vain toko. Kävimme kolme alokasluokan kisaa, tuloksina 1xALO1, 1xALO2 ja 1xALO3. Näistä kisoista tuli ainakin opittua se, etten enää ilmoita Kiiaa kolmena peräkkäisenä viikonloppuna kisaamaan. Viikossa en oikein ehdi mitään liikkeitä korjaamaan... Agilityssa ei tänä vuonna kisattukaan ainoatakaan virallistaa kisaa, mikä oli ihan hyvä vaan, koska tarvitaan vielä treenausta. Möllikisoissa sentään tuli kisattua, muttei saatu ainoatakaan puhdasta rataa.

Sitten ensivuoden tavoitteisiin. Meillä olisi tarkoituksena...
- TK1 ja kisaamaan myös avoimessa luokassa.
- BH-koe
- Agilityssa kisaamaan virallisiin kisoihin
- Esineruutu kuntoon
... ja treenausta myös ahkerasti haun parissa! Erilaisten temppujen ja koiratanssiliikkeiden opettelu jatkuu sillä ajalla, mitä noilta muilta harrastuksilta jää, mutta kisaamaan tuskin koiratanssissa vielä ensi vuonna tullaan. Ensi vuodesta on siis vielä tässä vaiheessa tulossa toiminnantäyteinen, tai riippuu oppiiko Kiia kaiken viikossa, sitten voidaankin loput 51 viikkoa vain maata sohvalla. =) No ei sentään.