Eilen käytiin taas tokotreeneissä, jonne oli tällä kertaa tullut tooosi paljon porukkaa. Saatiin siis tosi hyvää häiriötä! Aloitettiin treenit heti paikallamakuulla, koirat oli ahtaasta tilasta johtuen aika lähekkäin. Otin Kiian kanssa piilopaikallamakuuta, pari kertaa se nousi istumaan, josta palasin laittamaan sen takaisin maahan. Tyttö kuitenkin odotti ihan rauhallisesti koko ajan, eikä mitään peräänhiippailua tai hermostumisen merkkejä ollut havaittavissa. Hyvä! Otettiin paikallamakuuta toisen kerran vielä ihan treenien lopuksi, tällä kertaa Kiia ei noussut kertaakaan istumaan vaan pysyi tosi kauniisti koko ajan maassa. Ei otettu ihan täyttä kahta minuuttia, ja kävin vielä välissä palkkaamassakin sen. Hienosti pysyi! Oon kyllä tosi yllättynyt että Kiialla ei ole mitään ongelmaa tän paikallamakuun suhteen ollut (ainakaan vielä...), alokasluokan paikallamakuussa kun meillä oli vaikka minkänäköistä ongelmaa. No, katotaan kisoissa sitten miten käy...

Harjoiteltiin Kiian kanssa myös noutoa, ensin otettiin normisti tunnarikapulalla jota toi pitää jo tosi nätisti! Kiia osaa ottaa tunnarikapulan suuhun etuhampaillaan, mutta heti jos vaihdetaan oikeaan kapulaan, pureskelu alkaa. Treenattiin kuitenkin vähän oikealla kapulallakin, tosin niin, että annoin Kiialle kapulan suuhun, sanoin "pidä" (pitää kuulemma käyttää eri käskyä kuin se itse noutokäsky), ja heti kapula pois ja palkka. Tehtiin näin muutama toisto ja hienosti sujui!

Hypyn kanssa meillä oli vähän ongelmia, Kiia ei tahtonut istua ensimmäisestä käskystä. Saatiin kuitenkin hyvä neuvo siihenkin, eli mun täytyy itse liikkua samaan aikaan kun Kiia hyppää siihen hypyn taakse, antaa heti käsky ja vaikka käsimerkkikin samalla. Tehtiin näin pari kertaa, ja sain ton istumaan heti ensimmäisellä käskyllä, mistä palkkaus. Meidän täytyy kyllä kotona treenata vähän etäisyyttä hyppyyn, nyt Kiia kun hyppää niin, että hyvä että ei karvat koske esteeseen kun se kääntyy ympäri. Toi koira on siis ihan kiinni esteessä.

Kaukokäskyt sujui ihan hyvin, ainoastaan taas maasta istumaannousuun tarvittiin pari käskyä. Otin kuitenkin lopuksi vähän lyhyemmällä matkalla, jolloin toi nousi heti ensimmäisellä käskyllä. Käytettiin kaukokäskyissä takapalkkaa, eli Kiian takana lautasella oli nameja, jolle sitten yhden tai kahden siirtymisen jälkeen aina vapautin sen. Toimii muuten todella hyvin, Kiia ei edistä enää yhtään.

Seuraaminen, liikkeestä maahanmeno & -seisominen on kaikki myös ihan hyvin hallinnassa. Vähän nopeutta tietty toivoisin varsinkin liikkeestä maahanmenoon, mutta pääasia että toi menee nyt maahan. Jossain vaiheessa nimittäin kun treenattiin, niin Kiia tarjosi maahanmenon sijasta esim. kumartamista (etutassut on maassa mutta peppu on pystyssä). Täyskäännös pitäisi myös saada vähän tiiviimmäksi, mutta tähän auttaa varmaan vaan treenaus.

Harjoiteltiin Kiian kanssa lopuksi myös vähän A-esteen alastulokontaktia. Oltiin keskiviikkona mölliagilitykisoissa Turussa, ja toi hyppi kaikki alasmenokontaktit. Möllikisoista saatiin hylly, vaikka rata ei ollut edes mikään kauhean vaikea... Ollaan siis palattu takaisin normaaliin tasoomme! Mutta takaisin treeneihin; otin siis ensin vähän aikaa vaan niin, että laitoin Kiian hyppäämään alasmenokontaktille sivusta (ei siis menty koko A-estettä), ja palkkasin sen siitä että etutassut koskettivat maata. Näin toistettiin muutama kerta, jonka jälkeen otin sitten vielä pari kertaa koko A-esteen ja palkkasin samalla tavalla. Hienosti nyt sujui, mutta katotaan miten huomenna kisoissa käy... ;)