Tidyn kanssa ollaan käyty pari kertaa paimentamassa, ja vaikkei se vielä ehkä ihan täysin olekaan syttynyt, niin kiinnostus lampaille on kasvanut jokaisen paimennuskerran myötä. Ja jos vertaa meidän ensimmäiseen paimennuskertaan (T kävi vain nuuhkaisemassa lampaita, jonka jälkeen kaikki muu olikin paljon kiinnostavampaa), niin kehitys on kyllä ollut aika huima. :D Viime treeneissä siirryttiin jo pellolle treenaamaan, ja vaikka T:n keskittyminen välillä herpaantuikin niin silti se kiersi välillä jo tosi nätisti lampaita! Kauhean kauaa ei vaan jaksa pikku belgi keskittyä ja aina lampaiden ympärillä pyörimisen lomassa pitää tehdä jotain muuta, mutta ne pätkät kun T oikeasti keskittyy ja tekee niin sujuu hienosti!

Viime paimennuskerran jälkeen (voitte kuvitella, miltä belgi näyttää mutaisella pellolla juoksenneltuaan... vihje, ei mustalta) Tidy heitettiin myöskin kylmästi lampeen uimaan. Tipsuressukka ei tainnut oikein tajuta mitä tapahtui, sinne se jäi keskelle lampea vähäksi aikaa hölmistyneenä nököttämään. :D Onneksi sentään kömpi sieltä omin avuin pois...

Kävin Tidyn kanssa myöskin mätsärissä turistina yhtenä sunnuntaina Loimaalla, tosin en olisi mennyt jos olisin tiennyt että se on jonkun vanhan viljavaraston viidennessä kerroksessa eikä paikalla ole hissiä. Tipsi nimittäin sai hirmuisen slaagin jo ennen ovea (joo, siellä sisällä vähän kaikui) ja jouduin kantamaan sen ylös... ja alas. Eikä edes yksi kerta riittänyt, vaan piti ainakin neljä kertaa raahata tota koiraa edestakaisin. Mun piti aina ylös mennessä pysähtyä puolessa välissä keräämään voimia ja alas menemiseen meni joku 15min, koska en nähnyt yhtään mihin astuin. Itse mätsäripaikalla T oli ensin suht rennosti, kunnes vessanovi kolahti ja sen jälkeen en saanut siihen enää mitään kontaktia. Lopulta vaan istuin lattialla ja heittelin Tidylle nameja lattialle, loistavaa ajanvietettä mätsäripaikalla, mutta eipä sen tutisevan karvapallon kanssa oikein muutakaan olisi voinut tehdä. :)

Tokoa ei olla treenattu taaskaan pitkään aikaan, vaikka aina välillä mulla onkin hirveä treeni-into, mutta sitten se lysähtää siihen, etten oikein tiedä mitä treenaisin. T:n kanssa oon kuitenkin koittanut aina silloin tällöin treenata sivulletuloa, jonka se jo osaa ihan ok, tosin paikka on vielä aika surkea. Mutta ainakin tulee vasemmalle sivulle eikä eteen, taakse tai 3 metrin päähän niinkuin ensin oli tapana. Myöskin seuraamista olen ottanut, lähinnä lenkkien yhteydessä, ja sekin on tällä hetkellä lähinnä vain vieressä kävelyä puolen metrin turvavälillä. No kyllä mä ton vielä belgien rm-tokoon treenaan kuntoon!

Kiian elämä taas on ollut niin tylsää, ettei sen kanssa ole treenattu muuta kuin agilitya. Vaan eipä se näytä tytsyä paljon haittaavan. :) Pitäisi kyllä vaihtelun vuoksi elvyttää tokon treenaus Kiian kanssa ja koittaa päästä vaikka hakutreeneihin joku kerta, tai mennä tekemään esineruutua tai ihan mitä vaan. Melkein jo ilmoitin K:n tokokokeeseenkin (joo, mikään ei ole tehokkaampi tapa alkaa treenata tokoa kuin se, että tajuat meneväsi kahden viikon päästä kokeeseen, eikä koira osaa vielä puoliakaan liikkeistä), mutta sitten jänistin. Tai oikeastaan huomasin että samana päivänä on myös agilitykisat ja... no, voitte varmaan arvata kumpi voitti. ;)