Tällä viikolla on kyllä mennyt kaikki treenit ihan nappiin - toivottavasti sama meno jatkuu huomenna kisoissa. ;) Tiistaina meillä oli vallan mainiot agsatreenit, vaikka radat olivatkin vähän lyhkäisempiä, niin niissä riitti kuitenkin Kiiankin kanssa haastetta. Eniten tuotti ongelmia saada Kiia oikeaan päähän putkea, mikä ei varmaan oikeastaan yllätä ketään... Putkelle tultiin parin hypyn kautta, ja etäisyys hypyn jälkeen väärään päähän oli tosi lyhyt, eli piti todellakin kehittää joku kikkakolmonen, että K:n sai käännettyä pois putken luota. Pakkovalssi toimi tähän parhaiten, mun piti vain kutsua Kiiaa tarpeeksi tiukasti, enkä saanut olla liian pitkällä (lähellä) putkea, muuten se imuroi Kiian sisäänsä niin että viuh vaan. Muuten treenit meni Kiian kanssa ihan superisti, keinu oli tosi hyvä ja vauhdikas, kepit nopeat ja muutenkin K luki ohjausta hyvin. Otettiin pelkkää A:n kontaktia, ja se toimi hyvin, nyt Kiiu jaksoi odottaakin siinä kontaktilla lähtölupaa. Ainoastaan nopeamman laskeutumisen siihen vielä toivoisin, nyt kun Kiialla on alastullessa vähän sellainen jarruttelumeininki. Mutta kaipa sekin treenin myötä katoaa. ;)

Tipsu pääsi myös (pitkästä aikaa!) vähän agsailemaan. T:n kanssa otettiin kasihyppyä (luonnollisestikin ilman mitään varsinaista hyppyä), hyppy-putki ja hyppy-hyppy-putki yhdistelmää. Ja voi vitsit Tidy meni hienosti! Sitten kun Tuikku piti Tidystä kiinni lähdössä, löysi pikku belgi vähän raivoakin tekemiseen ja vauhti varmaan kolminkertaistui. :D Lopuksi otettiin Tipsunkin kanssa vielä vähän A:n kontaktia, tosin T sai ainoastaan peruuttaa kontaktille, koska kiipeäminen on siltä vielä pitkän aikaa kielletty. Tipsutin kyllä hoksasi aika nopeasti, että kontaktilla istuessa saa namia, ja pysyä tönötti siinä ihan hyvin.

Sain muuten kuulla, että Tipsua aiotaan käyttää "koekaniinina", ja sille opetetaan kepit jollain "kaksi keppiä kerrallaan" -tyylillä. En nyt muista mikä kyseisen opetustyylin virallinen nimi oli, mutta periaatteessa siis aloitetaan ihan kahden kepin kanssa, joilla opetetaan se oikea sisäänmeno. Sitten keppejä jotenkin mystisesti lisätään pikkuhiljaa lisää, en tiedä, en oo vielä kauheesti perehtynyt tähän kyseiseen opetustyyliin. Mutta koska se käsiavulla + peruuttamisella opettaminen ei mua kauheasti houkuta, niin mepäs sitten kokeillaan ilman muuta tuollaista taktiikkaa. :)

Seuraavaksi sitten tokokuulumisiin. ;) Eilen käytiin Tipsuttimen kanssa taas tokossa, ja tällä kertaa treenattiin paikallaoloa, seuraamista, ruutua ja hyppyä, ja lisäksi meillä oli knock out -kisana liikkeestä maahanmeno. Turha varmaan edes sanoa, mutta eihän Tipsu todellakaan osaa vielä mitään liikkeestä maahanmenoa, mutta kaikki keinot oli kyseisessä kisassa sallittuja. ;D Niimpä vaan käskyn kuullessa menin nopeasti kyykkyyn ja namin kanssa houkuttelin T:n maahan. Se toimi ihan hyvin Tidyn etujalkojen osalta, mutta peppu tuppasi jäämään sinne ylös vielä heilumaan... :D

Muut liikkeet sujuivat Tippiksen kanssa ihan erinomaisesti. Paikallaolossa tehtiin oman tasomme mukaan, eli Tidy istui tai oli maassa, ja menin vain sen eteen n. metrin päähän, josta palasin vähän väliä sitä palkkaamaan. Seuraamista tehtiin ihan vain niin, että namin kanssa "vedin" Tidyä eteenpäin, koska ilman namia Tidyn seuraamisasento on hyvin löysä, eli tärkeää tässä on nyt löytää se oikea paikka missä seurata. Ruutua harjoiteltiin ihan ekaa kertaa niin, että Anette vei sinne lelun ja sitten vain lähetin Tidyn sinne sitä hakemaan. Sujui muuten ihan superhyvin, T jopa leikki ihan innoissaan lelun kanssa (tätä ei kyllä saa kertoa Tuikulle, koska muuten voidaan joutua käyttämään lelua palkkana myös agsassa... ;)). Hyppyäkin treenattiin niin, että heitin lelun vaan hypyn toiselle puolelle, josta Tidy sai sitten hakea sen. Hyvin sujui! Tidyllä oli kyllä oikein mainio tokopäivä, sillä oli kokoajan hieno kontakti ja se suoritti kaikki tehtävät omalla Tidymäisellä riemullaan. Ne jotka tuntee Tipsun, niin ehkä tietää mitä mä tarkoitan. ;) Lisäksi täytyy mainita, että kokoajan kun ei varsinaisesti tapahtunut mitään, niin Tippis tarjosi maahanmenoa ---> VUHUU! Eipä tässä olekaan kuin 4 kuukautta yritetty sitä kyseiselle pikkupiskille opettaa. ;)