Kiian blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa, koska oma koneeni sanoi yhteistyösopimuksen irti. Useista yrityksistä huolimatta en ole saanut sitä enää käyntiin, enkä viitsi enää viittäsadatta kertaa raahata sitä Tietoasemallekaan korjattavaksi. Joten nyt on sitten uuden kannettavan etsintä käynnissä, koska oma kone pitää olla ;)

Joulu ja Uusi Vuosi sujuivat koirien osalta rauhallisissa merkeissä. Jouluna käytiin mummun ja papan luona, jossa tavattiin myös noin puolivuotias labradorinnoutaja Uuno. Seri ei ollut enää oikein ihastunut Uunoon, vaikka muutama kuukausi sitten (kun Uuno vielä selkästi laskettiin pennuksi) leikki sen kanssa ihan intona. Kiia taas ei tyypilliseen tapaansa tajunnut, että Uuno ei ole belgi.

Joulupukki toi koirille leluja ja nameja, sekä naapurimme suositteleman harjan, jolla kuulemma pitäisi lähteä kaikki irtokarvat koirasta. Seri pääsikin koeuhriksi (koska Kiian turkkiin ei kosketa ;)), ja hyvin tuo toimi! Seri keveni puolella...

Uusi Vuosikin sujui ihan mukavasti, Kiia kun ei välitä raketeista pätkääkään, ja Serikin rauhottui nopeasti sisälle. Ulos poika ei kylläkään uskaltanut tulla...

Muuten me ollaan suurimmaksi osaksi vain lomailtu ja lenkkeilty. Kiian kanssa olen kerran ottanut pihalla vähän tottista, harjoiteltiin paikallamakuuta niin, että minä olin piilossa, ja luoksetulon pysäytyksiä. Ihan hienosti sujui molemmat! Paikallamakuussa aika ei tosin ollut pitkä, mutta me aloitetaan nyt sen harjoittelu ihan rauhassa, jotta Kiian saisi pysymään paikallaan myös kokeissa. Luoksetulossa mun itseni tulee taas muistaa, että en saa treenata pelkästää pysäytyksiä, koska muuten K:n vauhti kärsii siitä. Vaikka treenattiin nyt ensimmäistä kertaa pysäytyksiä (tai ainoastaan sitä seisomaan pysähdystä), niin silti viimeisellä kerralla kun annoinkin Kiian juosta vaan läpi, sen vauhti oli huomattavasti hiljaisempi, koska se odotti että pysäytän sen.

Seri taas koki eilen elämänsä järkytyksen, kun raahasin sen pesulle. Testasin myös samalla Seinäjoelta ostamaani shampoota & hoitoainetta, ja kyllä tuli koira muuten todella puhtaaksi! Vielä kun laitoin yöksi Kiian pyyheloimen Serin päälle, niin karvat kuivuivat oikeaan asentoon. Olisi muuten upean näköinen poika nyt, jos ei olisi niin kynitty ;)

Serin kaula on parantunut ihan hyvin, nyt kun sillä on pidetty kauluria. Pikkuhiljaa alankin elätellä toiveita, että poika pääsisi Turun näyttelyyn...

Pakko tähän vuoden 2009 ensimmäiseen kirjoitukseen on myös katsoa viime vuoden tavoitteiden täyttyminen ja listata ensi vuoden tavoitteet ;) Eli:

2008 meillä oli tavoitteena:

-
TK1 ja kisaaminen avoimessa luokassa (kisattiin kolme kisaa, ja TK1 saatiin! 2xALO1 ja 1xALO2. Avoimessa luokassa kisaamista en olisi voinut kyllä enää harkitakaan, sillä tuon TK1:senkin saaminen jäi niin viime hilkulle... Eikä Kiia muutenkaan osaa mitään avoimen luokan liikkeitä)
- BH-koe (ei treenattu BH:hon ollenkaan, joten toteutumatta jäi)
- Agilityssa viralliset kisat (Oltaisiin ehkä kisattu, ja olihan Kiia jo muutamaan viralliseen ilmoitettukin, mutta kun loukkasin oman polveni, niin kisaaminen ja treenaaminen sitten agilityn osalta jäivät)
- Esineruutu kuntoon (tähän en voi sanoa muuta, kuin että ei ole lähelläkään kunnollista... mutta ainakin ollaan jonkun verran treenattu tätä ;))

Muuten Kiian vuosi 2008 oli todella hyvä. Möllitokossa käytiin kerran ja pärjättiin, mölliagilitykisoissakin tuli muutaman kerran käytyä. Näyttelyistäkin saatiin se viimeinen puuttuvat serti, eikä muutkaan näyttelyt hassummin menneet.

2009 meillä on tavoitteena:

-
Kisaaminen avoimessa luokassa
- Kisaaminen agilityssa virallisissa kisoissa
- BH-koe
- Saada Kiiasta niin loistava hakukoira, että voin alkaa suunnitella kisoja n. 5 vuoden päähän

Näillä mennään ;) Katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan...