Blogin kirjoittelu ei ole ainoa asia, joka on tässä kuussa jäänyt heitteille. Mulla oli vielä maaliskuun alussa suuria suunnitelmia tokon suhteen, mitä treenataan ja miten paljon edistytään. Nyt täytyy todeta, että suunnitelmiksihan ne myös jäi, tokofiilis on ollut kadoksissa koko kuukauden eikä olla satunnaisia temppuiluja lukuunottamatta treenattu mitään. Oikeastaan Kiian kanssa pitäisi nyt treenata vain kahta asiaa, ruutua ja tunnaria. Tunnarin treenaaminen on jäänyt siihen, etten ole saanut aikaiseksi tilata kapuloita. Ruudun treenaaminen taas tökkii lähinnä siksi, etten saa rakennettua sisälle ruutua, tai vaikka siirtelisinkin vähän pyötiä ja sohvia, niin silti mitään ruutuun lähetyksiä en pysty tekemään. Kaikki meidän treenikentät on tällä hetkellä lumen vallassa, ja kasvihuoneelle en jaksa ajella pelkän ruututreenin takia (ja vaikka jaksaisinkin, houkutus treenata aksaa voittaisi kuitenkin tokoilun). Mulla on kuitenkin 0%-tokofiiliksestä huolimatta ihan kauhea kisakuume tokossa! Oon varmaan viikon sisällä käynyt 15 kertaa tutkimassa tokokalenteria ja koittanut änkeä tokokokeita jokaikiseen väliin. Apua. Mikä mua vaivaa?!

Agsaa ollaan treenattu, vaikka parit treenit on kyllä jääneet joko kelien tai mun töiden takia väliin. Tällä hetkellä meillä tökkii eniten A-este, K ei vain oo vielä hiffannut sitä alastulokontaktia. Toisaalta ollaan kyllä treenattu niin vähänkin sitä, etten yhtään ihmettele... Pitää ryhdistäytyä nyt! Myös kepit joutuu tehotreenauksen alle, ois vaan niin paljon helpompaa mennä ratoja, kun sais niihin keppeihin vähän varmuutta. Ja sitten, yksi asia josta ei päästä yli eikä ympäri, on se mun "odotan koiraa" ja koiran "odotan ohjaajaa" -noidankehä. Mä jään aina radalle odottelemaan Kiiaa, jonka jälkeen oon myöhässä ja Kiia jää odottelemaan mua. Saataisiin kyllä sekunteja paljon pois, jos tuosta joskus päästäisiin.

Nyt kun pääsin mukavasti agilityaiheisiin juttuihin, niin muutama sananen meidän viime kisoista (23.3. Tampere). Munhan siis piti kisata myös kuun alussa Liedossa (noh, nukuin lahjakkaasti kahden ekan startin yli) ja 19.päivä Kirkkonummella (en sentään nukkunut pommiin, vaikka nukuinkin kisojen yli perjantaina iskeneen kauhean vatsataudin johdosta), mutta kun suunnitelmat edellä mainittujen kisojen osalta muuttui, tuli sitten lähdettyä iltakisoihin Tampereelle (vaikka ilmoittaessani Kiiaa niihin, olin ajatellut että ne kisat voidaan skipata). No, tosi hyvät kisat oli vaikkei tuplanollaa tehtykään! ;)

Ensinnäkin ekalla radalla meillä oli rataantutustumisaikaa 30min(!!!), mikä käytettiinkin melkein kokonaan. Rata oli aika haastava (ainakin mun ja Kiian tasoon nähden :-D), koska se sisälsi sellaisen kivan kolmen esteen suoran alun joita vihaan, tosi kivan kulman pituusesteelle (ennen ei ehdi tekemään valssia tai persjättöä, mutta takaaleikkauksella koira saattaa hypätä pituuden väärin), avokulman kepeille (angst), keinun (:-DD) ja tyhmän lopun kun pitää olla hereillä vielä esteellä nro. 20. Selvittiin kuitenkin ilman hyllyä maaliin, virheitä tuli A:n alastulokontaktista (ylläripylläri) ja sitten putkelta numero 16, jonka ohi Kiia juoksi. ;o Se putkenpään ohi juokseminen on mulle vieläkin ihan mysteeri, oon kattonut sen kohdan videolta varmaan 10 kertaa enkä vieläkään tajua mikä oikosulku Kiialle tuli. Yleensähän putket imee Kiiaa niin kuin imuri pölyä, mutta nyt se vaan rynnisti ohi, huolimatta siitä ettei ollut edes mitään houkutusesteitä missään lähellä. Meidän matkaseuralla Tumpilla ja Ritva-bc:llä onnistui tämä rata "vähän" paremmin, tuloksena nimittäin nolla, serti ja sitä myöten agilityvalion arvo! ;) Onnea!!!

Toinen rata oli sitten hyppis, joka oli mun mielestä paljon vaikeamman tuntuinen kuin eka rata. Selvittiin siitä kuitenkin periatteessa paremmin, vaikka hylly tulikin. Kepeille asti meno oli tosi hyvää, mun tossutkin liikkui niin nopeesti (kerrankin!), että ehdin tekemään kolme persjättöä radalle, vaikka olinkin kaikkiin niihin kohtiin suunnitellut valssin. Kepeillä sitten taisin hoppuilla liikaa, koska K meni tokaan väliin, jonka jälkeen se lähtikin vähän sooloilemaan... Noita keppejä lukuunottama se rata oli tosi hyvä, ainoastaan kolmosesteen jälkeen tuli tosi pitkä kaarros, mutta niistä ei sen enempää, koska saan varmasti noottia molempien ratojen isoista kurveista maanatain treeneissä. x) Mulla on molemmista radoista videot (kiitos Tumppi!), jos jotakuta kovasti kiinnostaa niin kyllä ne saa nähdä, vaikkei niitä nyt julkiseen jakeluun laitetakaan. :D

Ratapiirrokset kisoista löytyy täältä: http://www.haitaxi.fi/2011.html

Tidyn kuulumisista vielä sen verran, että ollaan nyt käyty kokeilemassa paimennusta pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla Tidy osoitti todelliset paimenkoiranvaistonsa, kävi vain nuuhkaisemassa lampaita, jonka jälkeen kaikki muu (muut koirat, ihmiset, lampaankakka) kiinnosti enemmän. :D Toisella kertaa meno oli kuitenkin jo paljon parempaa, ja T jaksoi osittain keskittyäkin olennaiseen. Mulle vaan oli ihan liikaa liikkuvia osia, kun T oli varsin energisellä tuulella ja lampaatkin aika liikkuvaa sorttia. Mutta kyllä se siitä! Vielä en kyllä voi sanoa, että Tidy olisi mitenkään syttynyt lampaille, mutta ainakin kiinnostus niitä kohtaan on nyt herätetty. Toisella kertaa sain myös olla apuna kun siirrettiin tiineitä lampaita toiseen aitaukseen, se oli aika työlästä puuhaa, mutta olisi ollut varmasti vielä paljon työläämpää ilman koiria. Pääsin myös palluttelemaan ihania 7-viikkoisia bc-pentuja, awwws. ♥ ♥

Tidy on ollut myös kerran agsatreeneissä, joista jäi kyllä tosi positiivinen fiilis! Tytsy meni tosi upeasti, silloin kun ohjaaja ohjasi (eikä olettanut, niin kuin mulla on tapana... mutta mitäs on toisena agikoirana sellainen supervarma esteet poimiva tapaus :)). Mentiin paria hyppyä ja putkea, tehtiin niistä hieman erilaisia versioita kuten hyppy-hyppy-putki, putki-putki-hyppy, putki-hyppy-putki jne. Tosi hyvin meni! Ainoa miinus ehkä se, ettei Tidi oikein hallitse jalkoja/kroppaansa. Sillä on vähän sellainen pomppiva juoksutyyli, eikä se osaa sovittaa askeliaan hyppyväleihin. Kunhan se kasvaa isommaksi, pitää varmaan ruveta tekemään pelkän hyppytekniikan suhteen treenejä. Mutta vielä se saa mennä hömpsöttää tuolla omalla hassulla tyylillään. :)