Eli toisinsanoen aika ynnätä yhteen menneet ja tulevat. Ensin vuoden 2010 tavoitteet ja niiden toteutuminen, omat sepustukseni on tavoitteen alapuolella.

- Kisaaminen tokossa avoimessa luokassa
Onnistui! Kisattiin huikeat kaksi kisaa avoimessa luokassa, mutta ihme ja kumma jo ensimmäinen kisa tuotti ykköstuloksen. Toinen kisa meninkin sitten vähän penkin alle, ja saatiin kolmostulos. Koko vuosi meni kyllä täysin tokokoomassa, en oikein saanut minkäänlaista otetta treenaamiseen. Ei ollut minkäännäköistä inspiraatiota, lähinnä varmaan noudon jatkuva tökkiminen latistaa mun pienenkin motivaation. En oikeastaan edes treenannut kunnolla avoimeen, liikkeet oli suht samalla mallilla mitä ne oli vuonna -09, eli oltaisiin niiden puolesta kyllä voitu kisata aikaisemminkin. Tavoite kuitenkin toteutui, eli pitäisi kai olla iloinen...?

- Saada Kiia agilityssä 2-luokkaan
Onnistui! Sen lisäksi että noustiin kakkosluokkaan, noustiin syksyllä myös kolmosiin! Kolmosissa ehdittiin kisaamaan 16 kisaa, niistä 8 hyllyjä ja loput tuloksia (ei kuitenkaan yhtään nollaa). Hieman tehtiin kyllä yliaikatuloksia, mutta periaatteessa jos jätettäisiin ne jäätävän isot kaarrokset ja ohjaajan sähläämiset vähemmälle, ehdittäisiin loistavasti ihanneaikoihin. Kärjen ajoista jäädään kuitenkin kauas...

Kakkosista vielä sen verran (koska tiedän että kaikkia kuitenkin kiinnostaa), että sinne noustiin 5.4.2010 tuplanollalla. Heti ensimmäisissä kakkosten kisoissa tehtiin nolla hyppäriltä, ja seuraavissa tehtiin taas tuplanollat joista harmiksi kuitenkin vain toinen oli LUVA. Sen jälkeen saatiinkin metsästää sitä puuttuvaa nollaa 24:n kisan verran, kunnes vihdoin Liedossa 26.9. taas tuplanollat, ensin hyppäriltä nolla ja sen jälkeen vihdoin se nousunolla agilityradalta. Aika puuduttavaa oli kyllä välillä tuo viimeisen nollan hakeminen kakkosluokasta, varsinkin kun tiesi, että jos K olisi ollut silloin kevään kisoissa inasenkin nopeampi, se olisi jo kolmosissa... Lisäksi kun se on vain siitä yhdestä nollasta kiinni. Toisaalta, ehkä oli ihan hyvä kisata tuo ylimääräinen puolivuotta vielä kakkosissa, en tiedä oltaisiinko oltu niin ohjaajan kuin koirankaan kannalta vielä silloin valmiita kolmosluokkaan. Nyt kolmosissa kisaaminen tuntuu kivalta, mutta muistan kyllä että jokin aika sitten vielä kauhulla mietin niitä kaiken maailman kiemuroita mitä siellä radalla voi olla.

- BH-koe
Ei onnistunut. BH-kokeeseen treenaaminen jäi taas kerran... Syksyllä kyllä mietin, pitäisikö vaan ilmoittaa K johonkin kokeeseen, menee sitten syteen tai saveen... Mutta sekin sitten jäi. BH-koe tuntuu kuuluvan vähän samaan luokkaan kuin toko, kaikki motivaatio on valunut jonnekin olemattomiin.

- Kiiasta inttivalio (mikä CIB tai CIE nykyisin se onkaan...?)
Ei onnistunut. Kesällä käytiin kyllä hakemassa yksi EST-SERT & CACIB Pärnusta, eli Kiialta puuttuu nyt vain yksi CACIB siihen CIBiin. Käytiin vielä joulua edeltävänä viikonloppuna Liettuassa kaksipäiväisessä näyttelyssä koittamassa onneamme, mutta molempina päivinä voitto valui muille koirille. Vähän köyhäksi jäi kyllä yrityskin tehdä K:sta CIBiä, kaksi ulkomaanreissua, joo-o.

- Kiia luonnetestiin
Ei onnistunut. Alkuvuonna vielä kovasti muistan suunnitelleeni ilmoittavani K:n johonkin luonnetestiin, mutta sitten sekin vain jäi. Nyt en enää edes tiedä, että haluanko. Toisaalta K on jo 5½ vuotta, eli kohta kyllä pitäisi alkaa tosissaa ilmoittamaan sitä testeihin, jos sen meinaa johonkin viedä. Mutta nyt vaan tökkii se, etten tosiaan tiedä, tarvitsenko mitään testiä Kiian luonteen arvioimiseen. Tiedän itse tasan tarkkaan millainen se on, enkä nyt tähän hätään muista yhtään hyvää syytä, miksi sen luonnetestiin veisin. Angst. En tiedä.

Eli semmoiset tavoitteet meillä oli vuonna 2010. Koen että ihan hyvin onnistuttiin, ja vuosi oli kaikinpuolin todella hyvä! Agilityyn keskityttiin selkeästi eniten, eli hyvä että siinäkin kehityttiin ja saatiin tulosta aikaan. Syksyllähän meidän laumaamme liittyi myös uusi tulokas, pieni ja pirteä ahvenanmaantuonti Tipsu. Hakutreeneissäkin käytiin, vaikka kyllä oltaisiin voitu käydä niissä vähän enemmänkin ja keskittyä siihenkin lajiin hieman enemmän tosissaan. K kuitenkin tykkää siitäkin niin paljon.

Mutta sitten niihin ensi vuoden tavoitteisiin...

KIIA
- Agilityssä NOLLIA! En usko että välttämättä ehditään saamaan kaikkia SM-, tai MM-nollia 2011 kisoihin kasaan, mutta koitetaan sitten ainakin syksyllä saada muutama nolla jo 2012 vuotta varten kasaan. Toisaalta olisi myös kiva saada ainakin yksi tai kaksi AVA / AVA-H nollaakin. Noh, nollia kuitenkin niin paljon kuin vain onnistutaan tekemään. ;)

- Tokossa kisaaminen VOI-luokassa. Keväälle olen jo suunnitellut 1-2 koetta, tosin niissä voidaan vielä niin haluttaessa kisata avoimessa, syksyllä sitten viimeistään VOI-luokan korkkaus. TK3:sen olen ajatellut reilusti jättää keräämättä, eli mikäli vaan löytyy treenimotivaatiota niin ehkä ensi vuonna myös EVL:lään???

- Näyttelyissä NYT SE CIB! Yksi cacib enää, se on PAKKO saada! Keväälle en ole kuitenkaan suunnitellut yhtään ulkomaanreissua, eli viimeisen cacibin metsästys jää sitten ensi kesään/syksyyn/talveen. Mutta nyt voisi niitä reissuja suunnitella sentään muutaman enemmän, että tämäkin tavoite vihdoin toteutuisi.

- BH-koe! Jos onnistutaan tokossa kisaamaan VOI-luokassa, niin eiköhän se BH:kin sitten onnistu. Paljon paikallamakuu-treeniä vaan, siitähän se nytkin tökkii.

- Lisäksi Kiian pitää vuonna 2011 käydä kokeilemassa paimennusta, ja osallistua niin moniin hakutreeneihin kuin vain pystytään. Koitetaan rakentaa sille ilmaisua, vaikka ei me varmaan koskaan kisoihin uskalleta mennä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ;)

TIDY
- Agilityssä opetellaan kaikkien esteiden oikea suorittaminen. Kisaikään Tidy tulee vasta vuonna 2012, eli meillä ei ole mitään kiirettä.

- Tokossa ALO-luokan korkkaus viimeistään syksyllä. Kisaikään Tidy tulee jo huhtikuussa, mutten usko että ollaan vielä siinä vaiheessa ihan kisakunnossa... xD Suurin tavoite ehkä kuitenkin on, että aloittaisin Tippiäisin kouluttamisen. Nyt kun T ei oikeastaan osaa vielä yhtään mitään. Eli tässä on ihan tarpeeksi tavoitetta ensi vuodelle.

- Näyttelyissä pitää käydä pyörähtämässä muutaman kerran. Keväällä järjestetään M & M Puppy cup, jonne ehkä alustavasti ollaan menossa. Mutta myös kesälle ja syksyllä pitää katsella vähän näyttelyitä, varsinkin virallisia.

- Lisäksi Tidyn pitää tutustua pk-hakuun ja paimennukseen! Kummankaan lajin suhteen ei ole vielä mitään tavoitteita tai suurempia suunnitelmia, mutta pitää ehdottomasti käydä muutaman kerran tutustumassa molempiin lajeihin.

- AI NIIN. Tidy pitää opettaa uimaan! En kestä jos siitä tulee vesikammoinen-belgi. Se ei kyllä yhtään vaikuta siltä, mutta tähän päivään mennessä T ei ole vielä uinut, eli heti kun lumet sulaa pitää käydä heittämässä se johonkin lammikkoon. x)

HENNI
- Ole parempi koiranomistaja. Enkä nyt tarkoita, että olisin nytkään ihan kamalan huono (hehheh), mutta siis: pitää keskittyä vähän enemmän koirien kouluttamiseen, vaikka motivaatiota ei niin hirveästi olisikaan. Voisin myöskin harkita pidempiä lenkkejä belgikaksikon kanssa (jopa hirmupakkasilla).

- Ei minuuttaikaulua joka päivälle! Ok, en onnistu tässä ainakaan kevään suhteen, koska suunnilleen heinäkuun loppuun on jo suurinosa viikonlopuista täynnä koiramaista ohjelmaa... Mutta no problem, voin koittaa tätä taktiikkaa sitten syksyllä. x)

Näillä nyt mennään, katsotaan mitä vuosi 2011 tuo tullessaan. ;) Toivottavasti taas paljon uusia kokemuksia, ystäviä, ihania hetkiä ja retkiä!