Vähän sellainen olo oli eilen agilitytreeneissä, että olempa täällä mutta enpä jaksais nyt tehdä mitään. Oli nimittäin todella kuuma, eikä tuulennut yhtään. Aurinko tosin ei paistanut, mutta se taisi tehdä vaan sen että ilma oli jotenkin todella raskasta. Huhhuh, tätä Suomen kesää. :) Onhan se toki kivaa että on kerrankin lämmintä, mutta agitreenien ajaksi vähän viileämpi sää olisi toivottavaa!

Vaikka olo oli vähän nuutunut (saattoihan se johtua yli 8h työpäivästäkin minkä tein aamulla...), niin saatiin kuitenkin hyvät treenit aikaiseksi! Alla kuva ensimmäisestä radasta joka tehtiin:

Keppejä siis taas harjoiteltiin joka suunnasta, toisella radalla oli avokulmakin (8 esteeltä tultiin kepeille). Hienosti Kiialla sujui kepit, vauhtiakin löytyi jälleen! Avokulman kanssa olin ehkä hiukan liian myöhässä, ja Kiia pysähtyi kepeillä ja kääntyi takaisin, koska jäin niin paljon sen selän taakse (siitä tuli tavallaan siis leikkaus). Kerran Kiia myös ohitti kepitti ja sinkosi putkeen. :o Saatiin kuitenkin tämäkin kohta lopulta onnistumaan, piti vaan tarpeeksi painokkaasti komentaa kepeille ja olla myös ohjauksessa ajoissa...

Radan alussa harjoiteltiin vähän erilaisia ohjaustapoja. Itse ohjasin ensin niin, että tein valssauksen nelosesteen edessä ja vitosesteen jälkeen. Se sujui ihan hyvin, paitsi että jos valssaan liian lähellä keinua, Kiia voi väistää ja loikata siksi kontaktilta alas. Toisella kertaa valssasin ennen keinua, joka oli huomattavasti parempi tapa! Viimeisellä kerralla tehtiin alku heiton kanssa, eli ohjasin keinun oikealta puolelta ja heitin vitosesteen yli. Kiia meni putkeen, mutta esim. jos keppien tilalla olisi ollut toinen putki tai hyppy, niin olisi varmasti irronnut sinne ennen kuin olisi ehtinyt kissaa sanoa. Tuo heitto ei siis tähän kohtaan oikein ehkä sovi, koska Kiia irtoaa niin vauhdikkaasti seuraavalla esteelle jonka näkee.

Harjoiteltiin Kiian kanssa erikseen myös vähän kontakteja. Koska se joko jää hiippailemaan kontaktin yläosaan (hiljentää siis vauhtia ihan sairaasti) tai hyppää kontaktin, harjoiteltiin niin, että lelun kanssa houkuteltiin se vauhdikkaasti alas ja palkattiin heti siihen. Taidettiin myös saada kotiläksyksi kontaktien harjoittelua? ;) Pitää siis mennä rakentamaan joku pienoispuomi. ;)