Tokoinnostus is back!... Tai ainakin treeni-innostus. Sain nimittäin mahtavaakin mahtavemman päähänpiston mennä treenaamaan esineruutua Kiian kanssa. Sitä on pitänyt ainakin sata kertaa treenata, mutta kertaakaan en ole vaan saanut aikaiseksi raahata itseäni metsään ruutua tallaamaan. Tänään kuitenkin otin Kiian remmin päähän ja lähdettiin etsimään sopivaa paikkaa, mikä osoittautuikin vähän mutkikkaammaksi jutuksi mitä olin kuvitellut. En nimittäin onnistunut löytämään ainuttakaan tasaista ja rauhallista aluetta. Metsäalueet olivat liian pusikkoisia ja pöheikköisiä, ja ainoat tasaiset alueet olivat joko ihan autotien vieressä, tai sitten niillä soi niin huumava heinäsirkkojen siritys, että siellä treenamisesta ei olisi tullut mitään. Lopulta löydettiin Kiian kanssa kohtuullinen paikka vesitornin mäeltä. Alue oli tasainen, ja varmasti sen 50 x 50 metriä, ainoa miinus siinä oli se, että keskellä aluettamme nökötti se vesitorni.

Tallasin alueen (jotenkuten), ja sitten kaivoin esineen taskusta. Esineen virkaa toimitti vanha sukanrähjä, ensinnäkin sen takia, että Kiia rakastaa sukkia ylitse kaiken, eli esineeseen sitä ei tarvitsisi kummemmin innostaa, ja toiseksi sen takia, että se oli tarpeeksi pieni ja pehmeä ja kevyt taskussa mukana raahattavaksi. Innostin Kiiaa vähän leikkimään sukan kanssa, ja sitten kipitin vesitornin taakse piilottamaan sen. Kipittelin vielä vähän ympäriinsä siellä ja sitten palasin lähettämään Kiian ruutuun. Kiia löysi esineen melkein heti! Tätä toistettiin vielä kolme kertaa, vaikeutin aina pikkaisen esineen piiloa.

Seuraavaksi haluan kyllä sellaisen esineruutualueen, missä ei ole vesitornia keskellä aluetta. Näköyhteys Kiiaan oli huono (oikeastaan olematon). Positiivista kuitenkin se, että K ei oikeastaan mennyt tallatun alueen ulkopuolelle! Vähän se kävi välillä, mutta palasi hyvin nopeasti etsimään esinettä tallatulta alueelta. Ja kaikilla neljällä kerralla Kiia löysi esineen hienosti!

Päivän puuhat eivät kuitenkaan loppuneet siihen, vaan iltapäivällä harjoittelin molempien koirien kanssa oikeaa ja vasenta. Tai oikeastaan vain vasenta, koska niitä ei kuulemma kannata harjoitella samana päivänä. Niimpä harjoiteltiin pelkkää vasemmalle menoa. Molemmat koirat suoriutuivat hyvin, ja Serikin oli innoissaan koulutustuokiosta!

Huomenna jatketaan treenailua ;)