Koko viikonloppu meni agilityn parissa, ja lisää olisi tiedossa seuraavat pari päivää - tänään treenejä vetämään ja huomenna taas treenaamaan Kiiulin kanssa! Agility on niiiiin kivaa!

Perjantaina ehdittiin kuin ehdittiinkin möllikisoihin Saukkolaan. Vaikka näin jälkeenpäin ajatellen yöunien kannalta olisi ehkä pitänyt jättää reissu väliin, mutta onneksi ei jätetty! Kisaavien rata oli aika haastava, ei ollenkaan mahdoton, mutta haastava. Se sisälsi monta pimeetä putkikulmaa ja tiukkaa käännöstä, ja sellaista kohtaa jossa ohjaajan piti olla ajoissa. Kiiu kuitenkin yllätti todenteolla, se meni ihan sinne minne käskin ja haki putket todella hyvin! JES! Myöskin kepeille meno onnistui tosi hyvin, kulma ei ollut ollenkaan haastava, mutta olin aika varma että ohi mennään, kun kepit tulivat niin pian edellisen hypyn jälkeen. Eipä menty kuitenkaan, ja yllätykseksi tehtiin me tehtiin nolla! Kiian viime möllikisoissa onnistumisesta onkin aikaa ainakin sata vuotta... Sijoituttiin nollalla kolmanneksi ja saatiin palkinnoksi lelu ja Jamie Oliver pullonavaaja (vaikka minulle olikin ensin vähän epäselvää mikä se kapistus oikein oli... xD). Uusintaradalla tehtiin myös nolla, josta tuli muuten hivenen nopeampi kuin ensimmäisellä radalla. ;) Palkkasin Kiian kontakteilla, jotka oli tosi hyvät!

Lauantaina oli sitten herätys ihan liian lyhyiden yöunien jälkeen kun lähdettiin Vantaalle agilityn SM-kisoja katsomaan. Meillä oli oma Tassujoukkue, johon kuului Pete & Fleet, Jenni & Jedi, Tuomas & Ritva ja Pete & Fleet. Jenni ja Jedi olivat ainoita, jotka tekivät tuloksen, kaikki muut joukkueemme koirakot hyllyttivät. No, ei oltu sentään viimeisiä koska monella joukkueen kaikki koirat hyllyttivät. Hyvä Tassu-Team!!! Tuli myös shoppailtua Kiialle söpö vaaleanpunainen flamingo-lelu ja "pienestä" painostuksesta johtuen myös Kiialle pallolelu, joka täytyy ottaa treeneihin mukaan. Menin perjantaina sanomaan että Kiia ei leiki, joka sitten todistettiin minulle vääräksi... Hmph.

Sunnuntaina piti sitten herätä vieläkin aikaisemmin ja käydä hakemassa Minttuliini rautatieasemalta. Ihan niin nopeasti en kaahannut kuin olin ajatellut ja niimpä olin vähän myöhässä, sorry. :(( Onneksi Minttu tuli sillä aikaisemmalla junalla, nimittäin me vähän eksyttiin kisapaikkaa etsiessä... Kun tultiin kisapaikalta takaisin niin huomattiin, että rautatieasema oli ollut vain kivenheiton päässä siitä kilpailupaikalta, mutta me ajeltiin aikamoinen lenkki sinne mentäessä. Hyvä me! Ihan innolla odotan miten löydetään heinäkuun lopussa jonnekin Joensuuhun...

Sunnuntaina oli SM-kisojen yksilökisa, ja me seurattiin pääasiassa makseja. Maksien karsintarata oli kyllä ihan järkyttävä! Mietittiin siinä yhdessä vaiheessa, että ei taida kyllä tulla viittäkymmentä tulosta kasaan, kun 1/3 koirakoista mentyä (kisaajia joku 160) vain 14 oli saanut tuloksen, ja olikos niissäkään yhtään nollaa mukana. Lopulta tuli kuitenkin se 50 tulosta, mutta nollia ei siihen kovin montaa mahtunut, ja viimeisellä finaaliradalle lähtijällä taisi olla joku yli 20 virhepistettä? Karsintaradalla yleisö antoi kyllä hyvät aplodit jos selvitti tiensä radan loppuun ilman hyllyä, huolimatta siitä montako virhettä matkalla oli syntynyt!

Finaalirata oli sitten mielestäni tosi hyvä, siinä oli mahdollisuuksia kaikilla! Finaali oli kyllä aika floppi, kun ei kauheasti jännittänyt kenellä mahdollisuuksia voittaa. Aika harvalla oli. Voitto meni kyllä ansaitusti Sari Vähäniitylle & Iirolle, joka oli ainoa koirakko joka teki molemmilla radoilla nollat! Onnittelut siitä loistavasta suorituksesta! Sunnuntaina tuli myös shoppailtua vähän lisää... ;)

Erittäin kiva agilityn täyteinen viikonloppu siis oli! Ensi vuonna sitten taas uudestaan! :)