Päätin nyt raportoida vielä kerran ennen kisoja. Viime päivät ovat kuluneet tiiviisti treenatessa. Liikkeestä seisominen ei onneksi vaatinut muuta kuin käskyn vaihdon, eli entisen paikan tilalle tuli seiso-käsky. Luoksetulo ja seuraaminen ovat ainoita liikkeitä, mitkä vielä vaativat hiomista.

Luoksetulossa ongelmana on se, että Kiia yksinkertaisesti tulee ihan liian kovaa. Täytyy opettaa sille eteen istuminen, nythän Kiia tulee suoraan sivulle. Jos sen takajalat eivät vispaa takana (möllitoko-videossa tästä oiva esimerkki) niin se istuu kuitenkin aivan älyttömän vinoon. Ihan sen takia, että Kiia tulee täysillä loppuun asti. Vaihtoehdot ovat nyt vähissä, nimittäin en mitenkään ehdi saatikka edes tiedä, miten saisin Kiian vauhdin hidastumaan. Ja en myöskään ehdi opettamaan Kiialle eteen istumista viikossa. Joten ilmeisesti meidän on vain kärsittävä pistevähennykset tässä. Kiia kyllä korjaa asentonsa, mutta yleensä vasta liian myöhään.

Toinen hiomista vaativa liike on seuraaminen. Heti kun pysähdyn, Kiiakin iskee peppunsa maahan, mistä johtuen se istuu hieman takana. Nyt se sentään aina istuu, edistystä se, mutta reagoi kyllä vähän liian nopeasti. Mutta tämä saadaan kyllä korjattua ihan vaan vaatimalla sitä täydellistä suoritusta.

Näiden ekojen kisojen jälkeen on ehkä vielä toiset, ja sen jälkeen ruvetaankin treenaamaan Kiian kanssa BH-koetta varten. Luettuani BH-kokeen säännöt läpi, tajusin, ettei sitä ehkä olekaan niin mahdotonta läpäistä. Täytyy opettaa muutama uusi asia, kuten liikkeestä istuminen, ja luoksetulossahan täytyy tulla eteen. Nyöskin kaupunkiosuutta täytyy harjoitella, mutta onneksi Kiia ei reagoi mitenkään lenkkeilijöihin, pyöräilijöihin tai ohikulkeviin ihmisiin, joten harjoittelu painottuu pitkälti siihen kaupan ulkopuolella odotteluun... Se kun on meillä varmasti se vaikein kohta, saada olemaan Kiia räksyttämättä. Mutta niihin siis painotutaan näiden kokokeiden jälkeen.