Hihii, olen ollut ihan luvattoman laiska blogikirjoitusten ja varsinkin treenipäivitysten suhteen. Blogimme on selkeästi alkanut taantua ihan yleiskuulumisten tasolle, vaikka alunperin tämä oli nimenomaan treenipäivis. Joten koitetaanpas jatkossa ylläpitää blogimme alkuperäistä tarkoitus vähän paremmin, ehkäpä joku jaksaa meidän treenipostauksiakin lueskella...? =)

Agilityssa ollaan siirrytty ulos kentälle treenaamaan, mikä on ollut tosi kivaa koska nyt ei ole tarvinnut paahtua kasvihuoneella. Kiiakin on päässyt aina ennen treenejä (ja treenien jälkeen) remuamaan Menden ja Numben kanssa, ja talviturkkikin on heitetty jo moneen otteeseen... ;) Talviturkin lisäksi lähtee tällä hetkellä kyllä muukin turkki, Kiia ei muuta olekaan kuin pelkkiä irtoavia karvatuppoja.

Viime agitreeneissä meillä oli teemana kepit ja niitä sitten hinkattiin oikein kunnolla. Haastavinta oli ehkä keppikulmat, tehtiin tosi vaikeilla kulmilla. Meillä oli kyllä onneksi verkot, mikä vähän helpotti keppien menemistä. Kiialla meni muuten ihan hyvin, mutta se oli todella hidas joka ikisessä asiassa mitä tehtiin. Varsinkin kepit oli todella hitaat, ja jos minä pysähdyin tai hidastin keppien ulkopuolella, niin se heijastui samantien Kiiaan. Välillä saatiin Kiialle kyllä ihan nopeatkin kepit, kun laitettiin palkka keppien toiseen päähään ja lähetettiin Kiia suorittamaan keppejä toisesta päästä. Mutta radalla sitten taas kun sitä palkkaa ei siellä ollut, niin kepit oli taas tosi hitaat. Voih voih. Viimeisellä radalla Kiia oli kyllä muutenkin tosi hidas, ei pelkästään kepeissä vaan muutenkin. Niinpä sain mennä radan kerran Menden kanssa (joka meni muuten n. 200 kertaa nopeampaa kuin Kiia, ihme että pysyin sen perässä yhtään), jonka jälkeen menin sen sitten heti Kiian kanssa uudestaan. Tällä viimeisellä kerralla Kiia meni vähän lujempaa, mutta ei vielä yhtään niin lujaa kuin mitä se kisoissa pinkoo. :)

Agilitylla jatkettiin myös eilen, kun käytiin kisaamassa kolme starttia Saukkolan epiksissä. Ensimmäinen rata oli möllien, jolle osallistuttiin kisan ulkopuolisina. Se olikin oikein esimerkki rata siitä, miten myöhässä voinkaan olla. :) Kiia taisi suorittaa peräti kaksi ensimmäistä estettä oikein, jonka jälkeen se sinkoili aina sinne missä este näkyi eikä sinne minne olisi pitänyt mennä... Avoimen radat sujuivat vähän paremmin, tosin ensimmäisellä radalla meinasin juosta Kiian yli ja uusintaradalla juoksin melkein yhtä hyppyestettä päin. Eli ohjaaja kyllä sähläsi minkä ehti. Kiia muuten varasti lähdössä pitkästä aikaa, uusintaradalla mentäessä hyvä että ehdin ensimmäisen hypyn ohi kävellä kun musta karvapallo jo sinkosi perään. Otettiin lähtö uudestaan, ja palkkasin myös Kiian kaikilla kontakteilla. Tosi hyvät harjoituskisat kaiken kaikkiaan, saatiin montaa asiaa treenattua.

Tokossa käytiin torstaina treenaamassa vähän paikallaoloa, hyppyä ja liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Liikkeestä maahanmeno ei onnistunut alkuunkaan, joten niimpä lopulta vain seuruutin Kiiaa vähän matkaa, pysähdyin ja käskin sen siinä maahan, mistä heti palkka. Liikkeestä seisominen ja hyppy onnistuivat, tosin täytyy kyllä sanoa, että Kiian hyppy on laiska. Noh, pääasia että se tekee niin kuin pitää. Paikallamakuussa Kiia nousi taas kahden ja puolen minuutin kohdalla istumaan, siihen asti se kyllä makasi ihan rauhallisesti. Saatiin kotiläksyksi ottaa tosi pitkiä paikallamakuita kotona, eli esim. ennen ruokaa odotetaan 4min ja niin edelleen. Koitin treeneissä saada Kiian myös noutamaan metalliesinettä, jonka se kyllä toi mutta sillä ilmeellä että "onko ihan pakko?". Kiia ei kyllä kantanut esinettä siitä keskeltä, vaan se ottaa siitä reunasta kiinni. :D Nyt täytyy kyllä pikkuhiljaa ruveta noita voittajan liikkeitä treenaamaan vähän enemmänkin, kun meillä kerran on sinne jo menolippu... ;)