Muutama sananen pitää kirjoittaa Kiian noutotreeneistä. Edistystä on ollut ehkä jonkun verran havaittavissa, mutta vielä ollaan (voi kauhistuksen kanahäkki) aika kaukana edes kohtuullisesta noutoliikkeestä... Eniten meidän edistymistä ehkä jarruttaa hyvin harvat noutotreenikerrat, mutta me koitetaan nyt vähän ryhdistäytyä ja ruveta treenaamaan noutoa JOKA PÄIVÄ! Jotain olen kuitenkin (on se hyvä että edes toinen osapuoli oppii jotain...) näistä meidän noutotreeneistä oppinut:

1) Ensinnäkin, noutotreenit onnistuu sen paremmin, mitä väsyneempi Kiia on. Jopa tunnarikapulalla, jolla nyt treenataan, on kierroksia nostava vaikutus. Nyt koitetaan treenata vaan niin, että "herätän" (eihän belgit koskaan oikeasti nuku) Kiian noutotreeneihin, eli pikku belggarin täytyy olla untenmailla ennen treenien alkamista.

2) Kiian oheistoiminnot, eli tassujen heiluttelu, kapulan suusta pois sylkeminen ym. ym. ei ole kadonneet mihinkään, mutta olen vakaasti päättänyt olla kiinnittämättä niihin huomiota. Ennen vaadin Kiialta aika täydellistä suoritusta, eli sen piti pitää kapulaa (nanosekunnin verran), mutta mitään ylimääräistä ei liikkeessä saanut olla mukana. Nyt olen alkanut palkata myös niitä liikkeitä, joissa toi pitää kapulaa hyvin, vaikka heiluttelisikin tassujaan. Tosin palkka tulee edelleenkin vasta sitten, kun tassujen heiluttelu on loppunut. Pitoaika on täten pidentynyt aika huimasti, mutta oon kyllä ollut ihan tyytyväinen, koska näin tulee vähemmän niitä epäonnistuneita suorituksia.

Tänään treenasin uusien ohjeideni mukaan, ja onnistuinkin saamaan pari ihan kelvollista kapulan pitoa. Noutotreenien jälkeen mentiin vielä vähän ulos treenaamaan ruutua, joka sujuu ihan hyvin. Treenattiin myös vähän luoksetuloa pysäytyksellä, joka toimii jotenkuten. Kiia pysähtyy tosi nopeasti, mutta se menee maahan! Se ei siis jää seisomaan niin kuin pitäisi, vaan heti käskyn kuultuaan putoaa maahan. ARGH. Sain Kiian kerran pysymään seisomisasennossa, kun huusin sille pysähtymiskäskyn jälkeen HYYVÄÄ ja SEEIISSOO. Tosin huusin kaikki käskyt jotenkin ihmeellisesti yhteen putkeen, niin luulen, että Kiia pysähtyi vaan hämillään kuuntelemaan että mitäköhän tässä nyt pitäis oikein tehdä...

Muut liikkeet sujuu tosi hyvin. Kaukokäskyt on tosi hyvin mallillaan, ainoa mitä niihin voisi hioa, on nopeus, mutta katsotaan jaksanko... :D Seuraaminen on tosi hyvää! Vähän toi kyllä edistää ja/tai kulkee vinossa, mutta se johtuu ihan siitä, että lenkillä seuruutan Kiiaa toisten koirien ohi, enkä aina jaksa vaatia ihan täydellistä seuraamista. Paikallaolokin sujuu hyvin, olen ottanut sitä lenkeillä, ennen ruuan antamista ja kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Torstaina mennään taas harjoittelemaan paikallaoloa häiriönalaisena, katsotaan miten se sitten sujuu... ;)