Tänään siis karvanopan kanssa käytiin pistäytymässä tokotreeneissä (ja ihan vaan sen takia, että meillä on tokokoe sunnuntaina, enkä ollut ollenkaan varma, minkälaisella mallilla ton yhden paikallaolo on...). Olin paikalla jo vähän ennen treenien alkamista ja änkeydyin tietysti Kiian kanssa halliin katsomaan meidän ryhmän agilitytreenejä. Rata oli tosin kivan näköinen ja aika haasteellinen, keppikulma varsinkin jäi heti mieleen! Nyt en maltakaan enää odottaa, että päästäisiin taas agilitytreeneihin... Kunhan allekirjoittaneen jalka vaan ottaisi ja parantuisi vähän vauhdilla.

Seuraaminen ok. Kiia seurasi tosi innokkaasti ja muisti jopa, että kun pysähdyn, niin pitää istua! Käännöksetkin meni ihan kivasti. En juossut ollenkaan, joten kisoissa sitten nähdään, seuraako Kiia kauniisti juoksussakin vai alkaako se hyppy-pomppu-loikkimaan vai karkaako jonnekin huitsin nevadaan... 

Luoksetulo tosi hyvä! Kerrankin toi koira malttoi istua sen ajan kun kävelin pois päin (tai kyllähän se aina treeneissä istuu, mutta kisoissa sitten ei) plus se tuli tosi tiukasti ja suoraan sivulle! Yleensä kauhea rako ja vino asento, mutta nyt toimi. Tekeekö treenitauko oikeesti näin hyvää??

Jäävät liikkeet meni myös tosi malliikkaasti. Viime aikoina kun oon kotona jotain koittanut, niin Kiia ollut kauhean hidas, jos jäänyt ollenkaan. Nyt molemmat sujui tosi upeesti! Meni heti ja malttoi oottaa. Seisomisen otin kaksi kertaa, ensin niin, että seuruutin, sanoin "seiso" ja kun koira pyssäs, niin heti palkka, ja toisella kerralla tein sitten ihan tokoliikkeen mukaisesti, eli palasin viereen. 

Ja arvatkaapas mitä?! :D Paikallaolo onnistui tosi hyvin! Toi pysyi koko kaks minuuttisen kauniisti maassa, ja asentoakin vaihtoi vaan pari kertaa (eli siis se on todella hyvin verrattuna siihen, että joskus sitä asentoa vaihdetaan neljän sekunnin välein). Otettiin myös minuutin paikallaolo istuen, siinä Kiia meni kerran maahan, mutta loppuajan malttoi sitten istua. Hienosti se silti meni!

Hyppyä en ottanut ollenkaan, pitää se koittaa vielä kerran pihalla että se on koiralla vielä muistissa. Sitten vaan katsotaan, miten sunnuntain kisat menee. Koska ollaan treenattu Kiian kanssa ihan älyttömän vähän tokoa, ja kyllä oikeastaan ihan kaikkea, niin olen suhtautunut näihin kisoihin vähän möllitoko-asenteella. :) Eli ei sillä mitään väliä jos menee penkin alle, me vaan kokeillaan, mutta tietysti tosi hyvä jos sujuisikin niin kuin vaikka nyt tän päivän treeneissä!