Sunnuntaina meillä oli siis Kiian kanssa neljännet viralliset agilitykilpailut Forssassa. Tuomarina toimi Minna Räsänen, joka oli suunnitellut kivat, sujuvat, tarpeeksi helpot mutta kuitenkin haastavatkin radat. Meillä Kiian kanssa aamu alkoi vähän kankeasti, kun mun olisi tehnyt mieli vaan jatkaa unia herätyskellon soidessa. :) Sain kumminkin kangettua itseni ajoissa sängystä ylös, ja muistin ottaa kaikki tarvittavat paperit ja todistukset (ja koiran!) mukaan. Kisapaikallekin tulin just nappiinsa 30 min ennen maxien luokan arvioitua alkamisaikaa! :)

Siellä kisapaikalla tapasin Iinan, joka kisasi myös omien koiriensa Veetin ja Monten kanssa mini-luokassa. Oli muuten Monten ensimmäiset agilitykisat! Ja hienosti Monte tekikin puhtaan radan, "vähän" yliaikaa tuli mutta ensi kerralla sitten nopeammin! Veetille valitettavasti HYL. Agiradalla Monte ei kilpaillutkaan keinukammon takia, mutta Veetille sieltä 5 vp kun tuli jostain syystä putkesta samasta päästä ulos, mistä meni sisälle.

Mutta sitten siihen pääasiaan, eli minuun ja Kiian! ;D Meillä oli ensin hyppyrata, joka oli muuten aika ongelmaton, ainoastaan en tiennyt miten olisin alun kiemurtelut ohjannut, ja sitten keppikulma oli avoin eli se kaikista vaikein... No mutta onneksi treenattiin keppejä juuri viime treenikerralla (myös sitä avokulmaa), ja onneksi ollaan aikaisemmin treenattu heittoja! Eli siis hienosti selvitettiin Kiian kanssa alun koukerot, ja toi belgiotus meni vielä ihan oikeasta välistä keppeihinkin sisälle! WUHUU! Ja arvatkaapas mitä! ME SAATIIN NOLLARATA! :D Ihanneaika oli 48sek ja me alitettiin se -14,01 sekunnilla, yksi bordercollie oli meitä nopeampi, joten meidän sijoitus 2! Oli muuten Kiian eka aginolla!

Sitten agilityradalle... Se oli jo vähän haastavempi, mutta silti ihan mahdollinen sekin. Hienosti meillä menikin Kiian kanssa keinulle asti, siinä Kiia sai pienen mamoilukohtauksen (kyllä se keinun suoritti, mutta aika surkean hitaasti vaan). Sen jälkeen sitten hyppy ja kepit, tällä kertaa ihan suoralinja. Sisäänmeno taas hyvä, mutta voihan käpy, viimisestä keppivälistä toi koira keksi loikata pois. En oikein tiedä, johtuiko se musta, hosuinko siellä tj., vai oliko se ihan Kiian syytä... No oli miten oli, siitä siis 5 virhepistettä. Loppurata sujui ihan hyvin, paitsi että puomilla Kiialle tuli pieni hidastelukohtaus (luuli vissiin menevänsä keinua...), mutta siitäkin selvittiin. Tätä rataa ei muuten suoritettu alle ihanneajan, mutta siitä syytetään sitä että uusittiin kepit kokonaan. Vähän yliaikaa siis ja sijoitus 6.

Alla muutama kuva Kiian menosta radalla:


Kiia sinkoaa putkesta     Kuva © Seija Vahtera


Kiia puomilla     Kuva © Seija Vahtera


Maxien hyppyradan palkintojenjako     Kuva © Seija Vahtera

Seijalle suuren suuri kiitos kuvista! Lisää kuvia meistä ja muista kilpailijoista löytyy Seijan galleriasta.