Tiistain agitreenit - ÄÄÄRRRGGHHHH!

Mistä lähtien oikeesti Kiia on alkanut karkailemaan niin kauheasti? Okei, on se joskus aikaisemminkin lähtenyt treeneissä huitelemaan jonnekin, mutta siis tyyliin kerran kaksi vuodessa! Nyt se lähtee _joka_ treeneissä. Ja kun en siis todellakaan tiedä että miksi. Ja siis sama juttu aina - ekan radan jälkeen toi lähtee huitelemaan, mutta sitten sen jälkeen pysyy ihan hallinnassa taas. Ei mee nyt kyllä belgin logiikka tän ohjaajan päähän...

No, sitten itse treeneihin. Teemana oli heitot, joita siis harjoiteltiin oikein urakalla. Ensimmäinen rata näytti suurinpiirtein tältä:

1245313002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarkoitus oli ohjata vasemmalta puolelta, ja A:lle tultaessa heittää koira vasemmalla kädellä hypylle ja putkeen, ja leikata itse takaa oikealla puolelle ohjaamaan. Kiian kanssa tämä onnistui tosi hyvin! K:lla ei ollut mitään ongelmia, vaan se hakeutui tosi hienosti putkelle. Tämän jälkeen koitettiin jatkaa rataa putkesta eteenpäin, eli heitettiin koira vitosesteelle (oikealla kädellä). Tämäkin onnistui tosi hyvin, kunhan vaan maltoin odottaa koiraa putken suulla. Tuntui jotenkin oudolta jäädä odottamaan Kiia, kun yleensä saan pinkoa minkä kerkeän, että pysyn Kiian perässä. Kiia osasi tosi hyvin hakea myös seuraavan eli kutosesteen, kunhan mun ohjaus vaan oli taas ajantasalla. K siis hakeutuu todella hyvin aina seuraavalle esteelle, mikä ei välttämättä ole niin hyvä asia :D Toisaalta juuri sillä hakeutumisella K on pelastanut aika monta tilannetta.

Mutta kiva oli huomata, että heitot onnistuu noin hyvin, vaikkei olla niitä koskaan (?) aikaisemmin treenattukaan! Tosin ohjaaja tarvitsee vielä paljon paljon treenausta että jää odottamaan koiraa ja että ohjaus pysyy aina myös ajantasalla (ja että juoksen oikeaan suuntaan...).

Seuraavaksi jatkettiin heittojen treenausta tämännäköisellä radalla:

1245314033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Idea siis oli sama, eli putkesta tullessa heitetään koira 5-esteelle, ohjaaja leikkaa takaa ja ohjaa koiraa kepeillä oikealta puolelta. Ensimmäisellä kerralla kun Kiian kanssa koitettiin mennä tämä rata, K teki aika mahtavan lentokeinun (taas...). Otettiin sitten uudestaan, K vähän hidasteli taas keinulla mutta suoritti sen kuitenkin. Heittokohta eli 4 - 6 väli sujui tosi mallikkaasti, Kiialla ei ollut mitään ongelmia! Mutta sitten... 7-esteestä eteenpäin pitääkin treenata. Ensinnäkin ohjasin itse todella läheltä esteitä, mikä estää sitten tulevaisuudessa välistävedon. Toiseksi K ei alkuunkaan osannut hakea oikeaa puolta kepeiltä, vaan puikkasi aina väärältä puolelta kepeille sisään. Jouduin korjaamaan K:n linjan ihan suoraksi kepeille, ennen kuin se meni oikein sisälle. Viimeisen keppivälin K jätti melkein aina pujottelematta, mutta tällä kertaa ei jaksettu puuttua siihen, pääasia että Kiia meni oikeasta välistä sisälle.

Loppurata ihan ok, takaaleikkauksessa ei mitään ongelmia. Kiva muuten huomata, että takaaleikkaukset sujuu näin hyvin, itse aina kaikissa kisoissa suunnitellet miljoona kuusisataa valssausta joka kohtaan, kun en ikinä sitten tositilanteessa uskalla takaaleikata. No, nyt voi joku kerta koittaa sitten sitäkin kisoissa!

Treenien jälkeen Kiia pääsi uimaan ja leikkimään Menden, Numben ja Astran kanssa. Kyllä oli tytöllä hauskaa :) Olisipa vaan ollut kamera taas matkassa mukana... ;)