Viime torstaina se alkoi - nimittäin BH-kurssimme! Ollaan mukana KoiraKondiksen BH-kurssilla, ja kurssiin kuuluu 6 käytännön treenikertaa ja yksi luento, joka oli siis torstaina. Kävimme luennolla läpi ihan yleisiä asioita BH-kokeesta, ja lisäksi saatiin pari erilaista vihkosta, joissa toisessa oli esittelyä PK-lajeista ja toisessa kerrottiin miten BH-koe menee käytännössä. Saatiin myös rutkasti jo ensimmäisellä kerralla erilaisia koulutusvinkkejä, miten esim. motivoida koiraa. Nyt vaan innolla odotetaan seuraavaa treenikertaa (ja nyt myös aletaan innolla treenaaman Kiian kanssa, jotta saadaan se BH suoritettua)!

BH-jutut eivät ole kumminkaan täyttäneet meidän päätä ihan kokonaan, vaikka omistaja onkin ollut ihan täpinöissään viime päivät. Perjantaina 27.03 kävimme pitkästä aikaa myös hakuilemassa. En tänne varmaan meidän viime treeneistä kirjoittanut mitään, koska ne olivat niin surkeat, mutta pikatiivisteenä Kiia siis vain juoksi kuin päätön kana pitkin metsiä eikä käyttänyt nenäänsä yhtään. Niimpä tällä kertaa meikäläisellä oli vähän sellainen olo, että kumpa olisin vaan jäänyt kotiin nukkumaan... Aloitettiin tekemällä Kiialle yksi "haamu", eli maalimies näyttäytyy metsässä ja pinkaisee sitten piiloon, ja koira lähetetään hetken kuluttua perään. Kiia löysi maalimiehen aika nopeasti, ja ihme kumma kun maalimies nousi seisomaan ja käveli vähän minua vastaan, Kiia ei lähtenyt sinkoilemaan pitkin metsiä (niin kuin se on aina ennen tehnyt, jos maalimies on alkanut liikkua).

Seuraavaksi lähetettiin Kiia sitten vasemmalle puolelle (maalimies oli valmiina piilossa). Ensin se lähti tosi hyvin ja kauas, mutta palasi vähän ajan kuluttua takaisin. Lähetin sen sitten uudestaan, ja nyt se meni vähän alueen ulkopuolelle (varmaan haistelemaan jotain jäniksen jälkiä), ennen kuin kurvasi vähän syvemmälle metsään ja löysi maalimiehen. Sitten lähetettiin taas oikealle puolelle, tälläkin kertaa K irtosi tosi hyvin ja löysi maalimiehen ensimmäisellä yrittämällä. Sitten lähetettiin Kiia vielä vasemmalle puolelle... Ensin Kiia lähti taas ihan hyvin, mutta palasi sitten takaisin. Lähetin sen sitten uudestaan, se eteni muutaman kymmenen metriä sellaisen kallion päälle, johon sitten stoppasi ja jäi syömään lunta... Lähetin Kiian sitten kolmannen kerran, nyt se ampaisi vauhdilla sivusuuntaan ja katosi näkyvistä. Hetken kuluttua K palasi takaisin, jolloin otin sen vaan luokse ja lähetin uudestaan. Ensin K eteni jonkun metrin ja jäi tuijottomaan minua hölmistyneenä, jolloin otin lähetyksen uudestaan, ja nyt Kiia sitten lähti oikeaan suuntaankin. Ja tällä kertaa se myös löysi maalimiehen! Ilmeisesti Kiialla ei vaan ole sitä luottamusta, että kyllä siellä alueella aina joku on, joten se ei irtoa tarpeeksi kauas. Nytkin vasemmalle lähetykset temppuilivat, koska tuuli oikealta vasemmalle, eli koirasta poispäin. Mutta eipä tähän muu auta, kuin lisää treeniä vaan!

Lauantaina jatkettiin touhuiluja, oli Agilityn kontaktikurssin toinen osa. Oltiin ehditty treenaamaan viime kerran jälkeen agilitya vaan kerran (huolestuttavaa jos tavoitteena on kisata virallisissa toukokuussa), mutta siinäkin ajassa K oli kehittänyt uuden ongelman A-esteellä. Se jäi sinne A-esteen yläosaan hidastelemaan, ts. odotti lupaa että annan sen tulla sieltä alas. Onneksi koutsillamme Anettella oli hyviä neuvoja! :) Treenattiin niin, että laitettiin namilautanen A-esteen alaosaan, ja sitten minä vain suoritin A-esteen Kiian kanssa ja Anette näytti Kiialle namilautasta, jolloin se tuli vauhdilla alas. Minulle myös teroitettiin, että pitää antaa sen koiran odottaa siinä A:n alastulokontaktilla jonkun aikaa, ja vasta luvan kanssa pois. Ja pitää harjoitella sitä, että Kiia tajuaa sen asennon, eli että etujalat ovat maassa ja takajalat kontaktilla.

Harjoiteltiin myös keinua, jota K vähän arasteli. Kiiahan ei pelkää sitä keinun ääntä, vaan nimenomaan sitä liikettä. Treenattiin tätäkin namilautasen kanssa, mutta se ei saanut Kiiaa liikkumaan yhtään nopeammin. Toisaalta tämä oli vasta ensimmäinen treenikerta näin, että lisää treeniä vaan tähänkin. Anette myös sanoi, että kannattaa treenata keinua pari kertaa ennen treenejä ihan yksistään, koska silloin koiralla on hyvä motivaatio ja myös sitä vauhtia. Kontaktikurssilta saatiin kyllä paljon hyviä vinkkejä tuleviin treeneihin. Nyt jos vaan ehtisi treenaamaan jossain välissä ;)