Perjantain tokoilut ei tosiaankaan menneet ihan putkeen, kun Kiia keksi noudossa taas ihan uuden tavan luovuttaa kapula. Se juoksi kapulan luokse, kääntyi ympäri ja meni siellä parin metrin päässä kapula suussa maahan makaamaan. Olisi kyllä välillä tosi kiva tietää mitä ton paimenkoiran päässä liikkuu... Muutenkaan ei meidän viime treenit ole menneet kauhean hyvin, lähinnä ehkä siitä syystä ettei olla juurikaan treenattu yhtään mitään (:D). Kerran käytiin ohjatuissa treeneissä, mutta niistä ei kauheasti positiivista sanottavaa ole, joten niimpä en nyt sano niistä yhtään mitään. Paikallamakuuta kyllä treenattiin tosi paljon, välillä toi pysyi tosi hyvin, välillä taas nousi istumaan ja jouduttiin ottamaan tosi monta toistoa ennen kuin malttoi pysyä maassa.

Niinpä ehkä ihan ymmärrettävistä syistä en odottanut lauantaiaamua ja piirinmestaruustokoja kauhean suurella innolla. Onneksi sentään perjantai-illalla kun menin vielä paniikissa treenaamaan luoksetulon pysäytystä käsimerkillä, se onnistui tosi hyvin! Jännitys ehkä vähän helpotti siinä vaiheessa.

Lauantaiaamuna ilma oli aika kurja, nimittäin tuli vettä (voisiko enää paremmin mennäkään!...) ja tuulikin jonkin verran. Mutta eipä siinä auttanut muu kuin lähteä kisapaikalle ihmettelemään päivän toimintaa. Avoimessa luokassa kisasi aika monta koiraa, mm. meidän agitreenikaverit Katja ja Astra. Kiian kanssa kilpailtiin TASSU2-joukkueessa ja siihen kuului meidän lisäksi Timo & Leevi, Heidi & Bono ja yksi tyttö saksanpaimenkoiran kanssa. :D Kaikilla muilla meni tosi hyvin (onnittelut vielä meidän voittajan koirakoille hienoista tuloksista!) paitsi minulla ja Kiialla...

Ensimmäinen liike oli yllättäen paikallamakuu, joka alkoi ihan suht hyvin kun Kiia meni ensimmäisellä käskyllä maahan ja oli vielä reunimmaisena koirakkona, eli sillä oli aika vähän häiriötä loppujen lopuksi. Mentiin teltan taakse piiloon, ja sieltä vaihvihkaa kurkittiin Tanjan kanssa onko meidän koirat vielä paikoillaan... Noh tuota noin. Joka kerta kun kurkattiin sieltä niin Kiia oli eri asennossa. Se oli noussut istumaan, mennyt takaisin maahan, noussut istumaan, mennyt maahan, noussut seisomaan, mennyt maahan, noussut istumaan ja seisomaan jne... Siinä vaihessa kun K nousi seisomaan en enää uskaltanut kurkkia sieltä, koska tiesin että se saattaisi lähteä... Ja niinhän se sitten lähtikin. Oli kuulemma ensin hiippaillut hiljaa puoleenväliin kenttää, jonka jälkeen ampaissut kuin raketti sinne teltan taakse missä oltiin piilossa. Hölmö koira. Kiia oli selkeesti päättänyt ettei nyt aio suorittaa mitään piilopaikallamakuuta vaan mamman etsimisen. :)

Muut liikkeet menikin sitten ihan osaamistasomme mukaan...

Seuraaminen 9 - tosi hienoa, olin tosi yllättyny miten hyvin Kiia seurasi! Yhdessä kulmassa jäi katselemaan vähän maisemia, mutta muuten tosi tiivis ja hyvällä kontaktilla oleva seuraaminen!

Liikkeestä maahanmeno 6 - tarvitsi kaksi käskyä ja oli muutenkin tosi hidas maahanmeno. Olen tosi ylpeä!

Luoksetulo 5 - läpijuoksuksi meni. Tällä kertaa kyllä harkitsi pysähtymistä, muttei kuitenkaan pysähtynyt.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 - en oikein tiedä mistä pisteet meni, seuraaminen oli ihan ok, pysähtyi ekalla (oli ehkä vähän tahmea pysähdys), eikä lähtenyt mukaan kun kävelin selän taakse. Taisi kyllä haistella maasta jotain sillä aikaa kun kävelin eteenpäin, en tiedä...?

Noutaminen 6 - kun heitin kapulan se kimposi varmaan yli metrin sivulle päin, ja niimpä kovaa vauhtia tykittänyt kiia meinasi juosta siitä ohi. Palautus ok, mutta Kiia luovutti kapulan TAAS seisten. Lisäksi se pureskeli sitä ihan kaameasti, sitä ei mitenkään voinut olla huomaamatta...

Kauko-ohjaus 7,5 - Ensimmäiseen istumiseen kaksi käskyä, muuten ihan jees, eikä takuulla liikkunut milliäkään eteenpäin!

Estehyppy 8 - vitsin pimpulat, kun sanoin "hyppy" niin kiia lähti ihan kuin olisi aikeissa hypätä, mutta tekikin sitten täysstopin esteen eteen. Toistin käskyn, hyppäsi hyvin, istui ensimmäisellä käskyllä ja tuli sivullekin ihan nätisti.

Kokonaisvaikutus 7 - tuomari kehui meitä (taino kiiaa...) aika paljon, mikä oli kiva yllätys. :)

YHT. 116,5 p, III-tulos ja sijoitus joku neljänneksi viimeinen... Meidän tassujoukkue sijoittui neljänneksi.

Noi yksittäisliikkeet ei kyllä menneet ollenkaan niin huonosti miten olin kuvitellut niiden menevän. Siksi vaikka tulosrivi ei silmiä hivele niin jäi niistä ihan positiivinen mieli. Varsinkin siitä K:n seuraamisesta, joka oli tosi kaukana viime kokeiden lahnalaahustelusta! Nyt me kyllä aletaan treenata niitä voittajan liikkeitä, ja katotaan mihin luokaan Kiia osallistuu seuraavissa tokokisoissa... ;)

Tähän loppuun haluan muuten osoittaa Katjalle (joka kisasi samoissa pm:ssä ensimmäistä kertaa avossa) pienen kannustuspuheen (koska tiedän että luet blogiamme joskus!), vähän treeniä vaan lisää niin kyllä siitä Astrastakin TVA tehdään. ;-)