Elinan blogista pongasin tämän kivan haasteen, joka oli pakko tänne omaankin blogiin saada! Eli ideana on yksinkertaisesti selvittää omien koirien nimien (niin virallisten kuin kutsumanimienkin) alkuperää. Meillä ei mitään hienoja tarinoita ole, mutta ainakin Kiian nimen alkuperä on jakamisen arvoinen... ;)


Kiia & Tidy

Kiia on siis saanut nimensä Kimi Räikkösen mukaan. :D Ehkä sitä ei ihan suoraan Kiia-nimestä tajua, mutta pentuvarausta tehdessämme toiveenamme olisikin ollut saada uroskoira. Tuleva penikka oli päätetty nimetä Kimiksi (ex-)formulakuski Räikkösen mukaan. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin ja uroksia syntyi vain kaksi, minkä takia meille ei sellaista sitten riittänyt ja päätimme ottaa narttupennun. Ja kyllä, veljen kanssa miettittiin silloin olisiko ollut ihan tyhmää antaa narttupennulle Kimi-nimi. :D Päätettiin kuitenkin lopulta antaa vähän tyttömäisempi nimi pennulle, ja niimpä Kiiasta tuli sitten Kiia. Muitankin nimivaihtoehtoja tosin mietittiin myös, ja vahvimmat ehdokkaat niistä kymmenistä olivat Sonya ja Saga.

Tidyn nimi olikin sitten varsinaisen taistelun takana. :D Olin pitkään ajatellut, että kun joskus otan toisen belggarin, annan sille nimeksi Keira. Kuitenkin kun päätös Tidyn muuttamisesta lauman jatkoksi tuli, niin aloin kuitenkin miettiä myös muita nimivaihtoehtoja... Minttu oli taas kerran suureksi avuksi ja ehdotteli mielettömästi kivoja nimiä! Halusin kuitenkin pennun nimen sointuvan jotenkin sen viralliseen nimeen (Je M'Appelle Tirana), minkä takia T-alkuiset nimet olivat ykkössijalla. Pitkän väännön jälkeen keksin Tindyn ja Tidyn, joista Tidy sitten veti pidemmän korren.

Voisin myös kertoa laumamme kunniajäsenen eli Seri-papan nimen tarinan. Mitään muuta muistikuvaa mulla ei ole, kuin että Serin nimeksi olisi myös voinut tulla Oskari. :D Kuitenkin jossain antiikinaikaisessa koirakirjassa silloin sanottiin, että kannattaa valita koiralle kaksitavuinen nimi, minkä takia Seristä sitten tuli Seri.

Kaikkien koirieni viralliset nimet ovat koirien kasvattajat päättäneet, niihin mulla ei ole ollut osaa eikä arpaa. :) Kuitenkin Kiian nimi Finn Noir Hazy Dazy on saanut kovasti kehuja kavereilta. :D Ja onhan se kyllä aika mainio nimi! Lopuksi haluan vielä ilmoittaa, että kaikki halukkaat blogit linkkilistamme, tehkääpä tämä haaste! Musta ainakin on todella kiva lukea niitä vaihtoehtoja, mikä koiran nimeksi olisi saattanut tulla! ;)