Eilen päätettiin lähteä vähän ex-temporee -tyylillä ajelemaan kohti Mynämäkeä, mölliagilitykisoja. Kiia oli nähnyt agilityesteet viimeksi varmaan reilusti yli kuukausi sitten, joten vähän jännitti, että miten kisat tulee menemään. Ilmoitin K:n kuitenkin mölliluokan lisäksi myös avoimeen luokkaan, ajatuksella että ei-se-mitään-jos-menee-penkin-alle-,sehän-on-ihan-normaalia-meidän-avointaluokkaa.

Paikalla oli muuten ihan yllätyspaljon belgejä, ja kaikki edustivat vieläpä mustaa muunnosta! Ennen mölliluokan alkua oli vasta-alkajille tarkoitettu starttiluokka, jota grontut tuntuivat hallitsevan... Ykköseksi kiisi 7-vuotias gronttumiäs, ja myös kunniakkaan kolmossijan nappasi gronttu! Belgit rulaa ;)

Möllirata oli ihan helppo, vaikka sen alku olikin vähän kinkkinen. Muuten rata oli aika simppeli (mikä oli ihan hyvä, koska jos se olisi ollut vaikea, olisin varmaan kuollut jännityksestä). Kiia oli lähtövuorossa kolmanteja, joten hirveästi ei jännittänyt lähteä radalle, kun emme olleet ensimmäisiä. Alku sujui ajatuksistani huolimatta ihan hyvin, samoin myös loppurata, ja saimme tehtyä puhtaan radan! K otti myös todella hyvin kaikki kontaktit, ja suoritti viimeisen hypyn hienosti itsenäisesti, kun hidasteleva ohjaaja oli sellaiset 50 metriä jäljessä... Ihanneaika alittui 50 sekuntia alittui -30,35 sekunnilla, ja se sekä puhdas rata takasivat meille ykkössijan! Jihuu! :)

Seuraavaksi olikin vuorossa avoimen luokan rata, joka olikin astetta kimurantimpi. Alku varsinkin, ja kuten sain mini- ja mediluokkien osallistujien kohdalla huomata, ei se alku todellakaan ollut mikään helppo. Jotenkin ihmeen kaupalla kuitenkin Kiian kanssa selvittiin siitä, mutta meidän kohtaloksi koitui sitten ihan yksinkertainen hyppy, jonka Kiia ohitti, ja kun pyysin sitä palaamaan niin se loikkasi sen väärään suuntaan - hyl. Jatkoin kuitenkin radan loppuun, ei varmakaan olisi pitänyt. Muutan rata sujui ihan hyvin, mutta Kiia teki todella vauhdikkaan lentokeinun... Ja sai keinukammon. Loppurata menikin ihan sähellykseksi, kun K luuli että yritän laittaa sen menemään keinun uudestaan, se päätti lähteä karkuun... No ei se varsinaisesti karkuun lähtenyt, mutta loppurata oli meidän kohdalla sellaista sähläysti (K muunmuassa törmäsi putkeen), että ratavideosta piti omaan maineeni turvaamiseksi leikata loppu pois. :D No ei siinä muutenkaan olisi ollut mitään näkemistä, koska emme menneet loppuja esteitä ihan tarkoituksen mukaisessa järjestyksessä ja muutenkin.

Positiivista oli kuitenkin, että K meni mielestäni kepit todella hienosti! Vauhtia riitti eikä virheitä tullut, ja meni ne hienosti myös loppuun asti. Myöskin kontaktit K suoritti hienosti, vaikka avoimen radalla puomin lopussa tulikin vähän hidastelua, mutta siihen vaan treeniä lisää niin eiköhän se siitä lähde sujumaan! Ja nyt myös keinua pitää todellakin ruveta treenaamaan kunnolla, että K oppii sen. Meidän ensimmäiset viralliset kisatkin on ihan kohta, apua!

Avoimen luokan ratavideon voi käydä katsomassa tästä.