Tänään käytiin monen viikon tauon jälkeen agilitytreeneissä. En ollut ihan varma vielä eilen, päästäänkö treeneihin, koska K oli aikamoisen väsynyt nukutusaineen ansiosta. Tänään töistä kotiin tullessa oli kuitenkin vastassa normaali hyppivä, pomppiva ja tuhatta ja sataa sähläävä belgi, joten päätin lähteä treeneihin.

Mira oli taaskin tehnyt meille jälleen kerran todella kivan radan, jossa oli muutama vaikea kohta. Eka kohta joka tuotti vaikeuksia oli putkeen lähetys, K ei tuntunut oikein irtoavan sinne. Ennen Kiia on aina irronnut tosi hyvin putkelle, putki on oikein imaissut sen sisäänsä, mutta nykyään on kyllä ihan joku toinen ääni kellossa...

Toinen paha paikka oli esteiden 9 ja 10 välissä, minun piti spurtata todella nopeasti että ehdin valssaamaan Kiian eteen ja jatkamaan siitä ohjausta. Kolmas kinkkinen paikka oli toisen putken jälkeen, nimittäin siinä sai todellakin pinkoa että ehti putken suulle ennen koiraa. Kiian kanssa meillä ei oikeastaan muita ongelmia ollut kuin että koira oli nopea ja ohjaaja hidas.

 

Mentiin kyseien rata muutamaan otteeseen, aina löytyi jotain uutta korjattavaa. Kuitenkin meillä nuo töppäykset tapahtuivat samoissa kohdissa, eli ensimmäisessä putkeen lähetyksessä ja renkaan jälkeen. Toiseksi viimeisellä kerralla kun Kiia suoritti rataa niin jostain syystä rimat vähän lentelivät. :D Kuitenkin viimeisellä kerralla kun mentiin koko rata, niin suoritettiin se ihan puhtaasti! Ei virheen virhettä. Ainoa huono juttu oli että ohjaajalla alkoi kunto loppua kesken ja loppumetreillä ohjaukseni oli jotain vähän sinnepäin...

 

Treenattiin myöskin vähän keinua yksisteen, se sujui mielestäni ihan hyvin vaikka kyllä Kiia sitä vielä vähän aristelee. Nyt se kuitenkin ihan selkeästi muisti, että "hei apua, tää on se liikkuva juttu". Mitään muita vaikeuksia ei keinun suhteen ollut, K ei edes yrittänyt hypätä siitä pois tai mitään ja suoritti sen muutenkin tosi hienosti.

Harjoiteltiin treeneissä myös vähän tokokapulan pitämistä, se sujui vanhaan tuttuun tapaan eli ei mitenkään erikoisen kehuttavasti. Kiia on kuitenkin ehkä alkanut pikkuhiljaa tajuta, että palkan saa siitä kun luovuttaa tokokapulan käteeni. En tiedä onko tämä ihan paras tapa tätä noutoa kouluttaa, mutta ainakaan ne muut tavat mitä ollaan kokeiltu eivät ole toimineet. Ehkä jos jaksaisin treenata noutoa oikein kunnolla niin saataisiin tämäkin liike nopeammin kuntoon, mutta mun treenausinnostus on ihan kaikissa muissa liikkeissä tällä hetkellä.

Nyt Kiialla onkin sitten pari päivää vapaata kun omistaja on huomenna töissä 6-14, sitten puoli kolmen junalla Rihannan keikalle, joskus yöllä takaisin kotiin jonka jälkeen aamulla aikaisin kohti Tampereen koiranäyttelyä ja kun sieltä pääsee kotiin niin loppuviikonloppu meneekin tallilla/kaverin koiranpentuja katsomassa. Toivottavasti kuitenkin ehdittäisiin sunnuntaina vähän jotain treenailemaankin. :)