Tai meillä oikeastaan vain piirinmestaruus, koska kilpaillaan vasta ykkösissä ja voitiin osallistua vain joukkue-kilpailuun (vaikka kilpailupaikalle saapuessani meninkin tyrkyttämään Kiian kilpailukirjaa ilmoittautumispisteeseen...). Meidän joukkueessa meidän lisäksi kilpailivat Tumppi & Ritva, Sari & Jesse ja Sami & Leevi, ja oltiin siis TASSU1-joukkue. Tulokseksi meille tuli HYL koska joukkueemme belgiedustus sähläsi vähän omiaan, mutta muut jäsenet tekivät hienot radat!

Rata oli rataantutustumisessa mielestäni ihan älyttömän vaikea, nimittäin se sisälsi haastavan alun (ja alut meillä on menneet viime kisoissa pieleen oikein urakalla) ja lisäksi KOLME mahdollisuutta Kiian rynnistää putken väärään päähän. Lisäksi keppikulma oli todella vaikea (ainakin meille aloittelijoille), mutta rataantutusmisessa en kyllä tainnut edes ajatella moista. Eli edellisen kirjoituksen muistilistan kohtaa numero 3. muistin noudattaa, mutta muita sitten en...

Alku meidän radasta meni tällä kertaa kyllä tosi hienosti! Maltoin kerrankin pysyä tarpeeksi kauan paikoillani enkä lähtenyt heti kiitämään kun koira lähti liikkeelle, vaan annoin Kiian ensin edetä rauhassa ja sitten jatkettiin matkaa yhdessä. Keinulla Kiiaa alkoi taas vähän jänskättää, mutta suoritti se sen lopulta tosi hienosti. Keinun jälkeen tuli hyppy ja toinen hyppy, josta piti kiertää takaa A:lle. Meillä tuo takaakierto meni vähän pitkäksi, K taisi vähän jäädä tähyilemään muita esteitä ennen kuin tajusi, että matka jatkuukin sinne suuntaan mistä justiinsa tultiin. Ja siitä vähän matkaa niin tultiin putkelle nro 2. joka teki meille hyllyn :) Vaikka koitinkin ottaa Kiiaa hallintaan ennen hyppyä, niin ei se kyllä oikein mitään auttanut, toi singahti putken väärään päähän niin että suhahti. Kun sitten meidän suorituksen jälkeen katselin muiden ratoja, niin alkoi tuntua että olisin ihan hyvin saattanut estää sen erilailla ohjaamalla, mutta mennyt mikä mennyttä. Putken jälkeen loppurata sählättiin vaan jotenkuten läpi. Lopetin kuulemma ohjaamisen siihen hyllyyn.

Positiivista radasta kepit, Kiia suoritti ne vaikeasta (tosin vähän helpotetusta) kulmasta huolimatta tosi hienosti, eikä pompannut mistään kohtaa pois! Lisäksi kontaktit oli ok ja toi koira tuntui kerrankin kuuntelevan mua edes jotenkuten radalla. Ei tarpeeksi, mutta edes jotenkuten. Negatiivista sitten toi putki (ai että kun harmittaa vieläkin!), keinumamoilu ja se takaakierron jälkeinen haahuilu. No, mutta niitä treenataan sitten tulevaisuudessa, ja ensi vuonna otetaan uudestaan ja näytetään kaikille! ;)

Joukkuekisan jälkeen lähdettiin kotiinpäin, mutta poikettiin Emilian & Grecon, Kirvan ja Attiksen kanssa vielä Paimioon lenkille. Oli kyllä tosi kivaa, ja Kiialla ja Kirvalla ainakin oli hurjan hauskaa! :)