Kävimme tänään taas agiliitelemässä junnutreeneissä. Meitä on treeniryhmässämme seitsemän, mikä on huisin paljon, emmekä siis yhdellä treenikerralla ehdi tekemään paljoa. Tänään aloitettiin seitsemän esteen radanpätkällä. Rata oli muuten helppo, paitsi että putki oli laitettu menemään puomin alta niin, että molemmat suu aukot törröttivät herkullisesti siinä (katso kuva).

treenirata_001.pngEnsimmäinen paha paikkahan oli kolmosesteellä, jossa koira olisi voinut mennä ennemmin puomille. Kiian kanssa siinä ei kuitenkaan ollut ongelmaa. Koko rata meni muuten tyylikkäästi, paitsi kun saavuimme seiskaesteelle niin Kiiahan säntää putkeen. Eikä se oli mikään ihmekään, radalla nimittäin "puuuutki" ja "puuuuuomi" ovat todella samanlaisia sanoja, ja Kiiahan valitsee sen paremman esteen eli putken. Muutaman uudelleen yritys kerran sain lopulta Kiian menemään puomille. Koitin tässä muuten ohjata Kiiaa puomille molemmilla käsillä, mutta oikean käden ohjauksella K meni vasemmalta puolelta sisään, ja taas jos ohjasin vasemmalla kädellä niin K juoksi putken oikean puolen suuaukolle.

Toinen mitä harjoittelimme oli joku ihmeellinen hyppy-ympyrä. Siinä oli viisi hyppy estettä ympyrän muodossa. En ihan tajunnut tämän treenin ideaa, koska Kiia hyppää ongelmitta eikä se tarvitse vauhtiakaan lisää. No muttaa... Ennen kuin menin Kiian kanssa suorittamaan tätä autoin yhtä toista treeniläistä opettamaan koiralleen putkea, ja meidän vuoron tullessa otin Kiian vain heti radalle. Hahhah. Kiia hyppäsi yhden hypyn, juoksi puomille ja jatkoi siitä vielä parikymmentä metriä eteenpäin. No lähdin sitten hakemaan sitä, mutta Kiia lähti karkuun. 8-O Eikä se kuunnellut mitään tule-kutsuja. Lähdin sitten kävelemään repulle päin koska tiesin, että ellei Kiia ole vaihtunut toiseen koiraan se kyllä seuraa minua, ja niinhän se tekikin. Palkkasin Kiian ja teimme sitten vähän sitä hyppy-ympyrää. Tällä kertaa valitsin aloituspaikkani niin, ettei se puomi ollut houkuttelevasti siinä heti ensimmäisen hypyn jälkeen. Kiia suoritti tämän harjoituksen tällä kertaa hyvin. Tämän jälkeen palkkasin Kiian leikkimällä sen kanssa patukalla, jotta sille jäisi treeneistä kuitenkin hyvä mieli. :)