Olin eilen kaverini kanssa Särkänniemessä, ja käytiin laitteissa pyörimisen välissä katsomassa siellä myös delfinaario-näytös. Se oli todella upea, mutta se innoitti myös toisella tavalla - alkoi tehdä mieli opettaa Kiialle joku uusi temppu! Viime aikoina kun ollaan vaan tahkottu niitä tokojuttuja (jos niitäkään... Nolostunut). Niinpä tänään sitten kaivettiin naksutin kaapista ja aloitettiin ihan uuden tempun opettelu.

Heti naksuttimen nähtyään Kiiaan tuli kauheasti virtaa, joten arvelin sen muistavan mitä naksutin tarkoittaa. Naksuttimen kanssa kun ei olla oikeastaan tähän asti tehty muuta kuin ehdollistamista, ja joskus viime syksynä taisin opettaa sen naksuttimen avulla koskemaan kosketuskeppiin (jota ei ollakaan sitten sen jälkeen treenattu yhtään, eikä ole kosketuskepillekään ollut minkäänlaista käyttöä). Varmuuden vuoksi kuitenkin aloitin nyt vielä niin, että otin ensin kymmenen naksu - palkka -toistoa, jonka jälkeen siirryttiin itse tempun opetteluun.

Olen joskus kirjannut kaikki löytämäni/keksimäni temput vihkoon ylös, mutta kauaa ei tarvinnut sitä lukea, kun jo tiesin minkä tempun halusin opettaa (kiitos Sariannen ja Akselin), eli me opetellaan Kiian kanssa nyt myös ontumaan! Katsotaan onnistutaanko me...

Menee kyllä vielä varmasti jonkun aikaa, ennen kuin voidaan puhua edistymisestä. Nyt ensimmäisellä treenikerralla Kiialla oli niin paljon intoa, ettei sen päähän varmastikaan jäänyt yhtään mitään. Ainakin toi koira yrittää ja kovasti :)