Lauantaina käytiin Kiian kaas taas vaihteeksi kisaamassa pari agilitystarttia Helsingissä.Ihana Minttukin tuli paikanpäälle, ja oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa! Heinäkuun loppua odotellessa... ;) Minttu myös kuvasi meidän radat (iso kiitos siitä!) eli videot on nähtävissä sitten jossain vaiheessa! :)

Ensimmäinen rata meni yllättävän hyvin, ainoastaan pohja oli sen verran liukas että Kiia liukasteli melkein jokaisen hypyn jälkeen, kerran se taisi mennä ihan nurinkin. Keinu oli taas myös tooooosi pelottava ja se mentiin tosi hitaasti. Mun ohjauksesta ei voi sanoa mitään positiivista, mutta syytän tästä sitä että Kiia oli jotenkin TODELLA hidas, olin sitä koko ajan ihan kauheasti edellä mikä on siis normaalisti lähes mahdotonta. Mutta anyway, ME TEHTIIN NOLLA!!! Tosi hurjalla -1,78 sekunnin ihanneajan alituksella... Sijoituttiin kuitenkin toisiksi ja saatiin LUVA! :D En tosin tajunnut sitä palkintojen jaossa vaan vasta vähän myöhemmin, kun Iina ja Minttu sen mulle kertoivat. :D

Toinen rata oli lähes yhtä hidas, Kiia liukasteli lähes yhtä paljon, keinu oli vieläkin hirmu pelottava ja normaalisti suhtnopea belgi ei vieläkään saanut vaihdetta vaihdettua etana-asetukselta pois... Ohjaajan ohjauskin oli ihan yhtä kamalaa kuin edellisellä radalla, ja vaikka olinkin taas Kiiaa kauheasti edellä, ohjasin sitä kuitenkin koko ajan jäätävästi jäljessä... Kaikki käskyt oli varmaan myöhässä jne. Suoritettiin rata kuitenkin ihan puhtaasti, taas nippanappa alle ihanneajan (-2,18s, ja Kiia oli tuloksen tehneistä hitain). Nollia tuli kuitenkin vaan kolme, joten sijoituttiin Kiian kanssa kolmanneksi! :) Vähäisestä osallistujamäärästä johtuen ei saatu luvaa, mutta mitäs tuosta, me tehtiin kuitenkin kaksi nollaa peräkkäin!

Kisojen jälkeen käytiin Iinan ja Mintun kanssa ensin vähän lihomassa hesessä (agility tekee nälkäiseksi!) ja sitten käytiin kiertelemässä PetExpo-messuilla. Osallistuttiin varmaan miljoonaan arvontaan, ja lisäksi käytiin tutkimassa jännän näköisiä liskoja ja käärmeitä. Saatiin myös koskea n. 2,5 metriseen kuningasboaan! Se oli tosi jännän tuntuinen, ei yhtään karhea tai limainen, niin kuin olisi voinut kuvitella! Ja se oli myös todella ISO! Hui! :D Ostaisin sellaisen kyllä heti jos en pelkäisi että se joku kaunis iltapäivä söisi pienen belgiotukseni. :) Iina ja Minttu kyllä väittivät että siinä voi ennemminkin käydä toisinpäin... Oli kyllä tosi kiva päivä, kiitos Iinalle ja Mintulle hirveästi seurasta!

Sunnuntaina sitten käytiin Kiian kanssa pitkästä aikaa hakutreeneissä. Kiian kanssa ei otettukaan enää pistoja, vaan alettiin harjoitella ilmaisua! Maalimies siis meni patukkaa heilutellen metsään, ei kauhean kauas ja niin että minä näin hänet. Minä sitten lähetin Kiian normaalilla etsimiskäskyllä perään, ja kun Kiia saavutti maalimiehen sanoin sille "tuo" että se tajuaisi tuoda patukan mulle takaisin. Kun Kiia toi patukan, kytkin sen liinaan ja lähetin sen takaisin maalimiehen luokse käskyllä "näytä". Kiia tajusi todella nopeasti tuon patukan noutamisjutun! Viimeisellä kerralla en edes ehtinyt sanoa sille "tuo" kun en nähnyt missä se meni (maasto oli niin pusikkoista), mutta silti se toi patukan tosi hienosti mulle! Kiian ohjaaja tosin tarttee vähän lisää koulutusta... Ekalla näytöllä unohdin kytkeä Kiialle liinan perään, eli Kiia meni näytölle ilman liinaa. Muutenkin jäin keskilinjalle ihan paikoilleni, enkä tajunnut edetä. Tärkein juttu olisi kuitenkin, että lähettäisin Kiian näytölle siitä kohtaa mistä se tuo mulle patukan. Täytyy koittaa ens treeneissä muistaa! :) Sain ohjeeksi käydä ostamassa puutarhaletkua jolla sitten jatkossa aletaan harjoitella. Huomenna pitääkin suunnata jonnekin Prisman kesäpihalle sellaista ostamaan... Tai missä ikinä sellaista sitten myydänkin. :D

PS. Enää yksi nolla kolmosluokkaan! ;)