Tiistaina 05.08. kävimme Kiian kanssa jälleen Mynämäellä mölliagilitaamassa. Ilmoitin Kiian vain mölliradalle, koska itselläni ei ollut kauheaa kisafiilistä yllä. Ja onneksi ilmoitinkin sen vain mölliradalle, koska kisat venyivät todella pitkiksi. Me päästiin lähtemään kotiin vasta reilusti ilta yhdeksän jälkeen, jolloin vasta aloiteltiin avointa luokkaa.

Radastakaan ei ole paljon kerrottavaa. Tuomari sanoi heti aluksi, että rata ei ole ihan se miltä näyttää, ja se kyllä piti paikkaansa. Rata nimittäin näytti ihan extrahelpolta yhtä tiukkaa käännöstä putkelta hypylle lukuunottamatta, mutta puhtaita ratoja ei tainnut tulla yhtään, ja monilla koirakoilla virheitä oli vähintään 15... Meidän rata meni ihan perunoille, Kiia meinasi ohittaa kolmosesteen jonka takia jostain kumman syystä karjaisin sille EI (MIKSI MIKSI MIKSI?!!!), jolloin K alkoi haukkua ja vilkuilla ympärilleen ja suunnitteli jotain karkumatkaa... No luoksetulokäskyni eivät tehneet Kiiaan mitään vaikutusta, joten otin sitten vain takimmaisen hypyn uudestaan ja mentiin rata loppuun. Niin ollen Kiia sai 20 virhepistettä (koska hylystä sai 10 virhepistettä) ja jotain 8 sekuntia tuli yliaikaa... Ihanneaika oli 40 sekuntia.

Muuten ei ollakkaan tehty paljon mitään. Tokoiltu ollaan jonkun verran, mutta koska kelit ovat olleet niin huonoja ja kenttä aina varattu kun iskee tokoinnostus päälle, on tokoilutkin jääneet vähän vähiin. Oikeaa ja vasenta ollaan harjoiteltu. Kun ensimmäisen kerran harjoiteltiin oikeaa, molemmat koirat kokivat pahanlaatuisen jäätymisen, ja jäivät vain siihen keskimmäiselle merkille paikoilleen. Kiia oppi kyllä parin toiston jälkeen menemään oikealle, mutta ensin sen piti tulla minun luokseni, ja vasta sieltä se kipitti oikealle kupille. Seri sen sijaan ei liikkunut kumpaankaan suuntaan, joten helpotin hommaa sen verran, että otin oikeanpuolimmaisen kipon ihan koiranviereen, ja vein sinne namin (en käynyt vasemman puoleisella kipolla ollenkaan), ja muutenkin lähetin Seriä oikealle ihan melkein sen edestä.

Huomenna on sitten vuorossa Kiian tämän vuoden toinen näyttely, ryhmänäyttely Nokialla. Groenendaeleja on ilmoitettu kyseiseen näyttelyyn 15 kappaletta Kiian lisäksi. Katsotaan miten tytöllä tulee menemään siellä. :)