Lauantaina 19.07. koitti erittäin aikainen herätys ja lähtö kohti Kangasalaa, belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyä, jonne oli ilmoitettu yli viisisataa koiraa! Avo-luokan groenendaelit tuomaroi hollantilainen Pauline Stern-Hanf. Kyseiseen luokkaan koiria oli ilmoitettu huimat 58 kappaletta (!). Tuomarillamme ei ainakaan ollut turhan löysä linja, nimittäin melkein jokainen koira sai erin... Mutta onhan se vaan hienoa, että maastamme löytyy niin monta erinomaista groenendaelia! ;)

Kiia sai avoimesta luokasta ERI:n. Kilpailuluokassa se ei enää sijoittunutkaan, vaikka aika pitkään tuomari pyörittikin sitä mukana. Mutta ei se mitään, ERI erkkarista on ihan hyvin! :) Mukana näyttelyssä oli myös Kiian sisko, Hyacinth eli Tintti, joka sai myöskin ERIn, mutta ei sijoittunut enää kilpailuluokassa. Kovasti olivat siskokset samaa näköä, mutta ihan eriluonteisia. :) Muutama muukin Finn Noir-koira oli erikoisnäyttelyssä mukana, kuten Kiian veli Dago (Hidalgo), joka sai käyttöluokasta ERIn ja sijoittui kolmanneksi!

Päivä ei kuitenkaan päättynyt vielä tuohon, vaan Kiia sai osallistua myöskin kasvattajaluokkaan. Kasvattajaluokassa olivat Kiian lisäksi Tintti, Geena (Greta Gee) ja Betsy (Brigitte Bee). Ja ai että meidän koirat esiintyivät hienosti kasvattajaluokassa! Kaikki yhdensuuntaisena rintamana, ja yhdessä vaiheessa Mervillä oli kaikkien neljän koiran remmit käsissä! VAUDE! Kasvattajaluokassa Finn Noirit sijoittuvat neljänneksi, UPEETA!

Kaiken kaikkiaan erittäin kiva päivä, sääkin suosi (välillä!), ja seura oli mukavaa! Kiitokset Kiian kaikille handlereille, Merville, Ninalle ja sille yhdelle, jonka nimi on päässyt putoamaan muististani pois... Ja isot kiitokset seurasta Tintin omistajille, oli kiva nähdä! :)

Lopuksi vielä se Kiian arvostelu:
Complete scissorbite, harmonious bitch, nice size, very nicely proportioned, expressive head with excellent chiselling, medium brown eye, medium ear, high set and carried, good chiselling, excellent flat skull, stop and parallism, nice dry nuzzle, excellent reach of nock, nice short back, slighty, sloping croup, moderate but balanced angulation, chest well let down, excellent bone and stands well on all four, very nice length of leg, beautiful coat texture, not in full coat today, goes very close in the rear, and could cover a bit more ground, good tail carridge, very nice over all bitch witch friendly temperament.