Yllä oleva otsikko siis kuvaa fiiliksiäni paikallamakuun jälkeen. Ja selvennettäköön, että olimme siis tänään Kiian kanssa tokokokeessa Porissa. Melkein meinasi jäädä ne kisat kisaamatta, kun oltiin Porissa nippa nappa ennen puoli kahta (ja kahdelta piti alokasluokan alkaa), ja ja huomattiin, että ollaan jossain Meri-Porissa kun pitäisi olla jossain ihan muualla... Ehdittiin kumminkin paikanpäälle ja vielä ihan hyvissä ajoin (saatiin odottaa sielä vielä yli tunti alokasluokan alkua :D).

Meillä kävi hyvä tuuri paikallaoloryhmien suhteen, nimittäin alokasluokka laitettiin keskeltä kahtia, ja me oltiin Kiian kanssa se koirakko, joka aloitti jälkimmäisen paikallaoloryhmän. Näin ollen Kiialla oli vain yksi koira vieressä, joka lievensi omistajan jännitystä noin sadasosaprosentin. Luoksepäästävyys sujui meiltä yllättävän hyvin (10), Kiia istui tosi pitkään kiltisti mun vieressä kun tuomari jutteli ja rapsutteli sitä, sitten lopuksi se nosti peppunsa maasta ja nousi seisomaan, mutta ei liikkunut eteenpäin. Sitten paikallaolo, liike joka aiheuttaa omistajaohjaajalle harmaita hiuksia ja vatsanväänteitä. Olin jo täysin kohmeessa ja paniikissa siinä vaiheessa, kun olin päässyt kolmen askeleen päähän Kiiasta. Teki mieli kääntyä heti ympäri ja varmistaa, että se on maassa eikä ole noussut istumaan tai lähtenyt hiippailemaan mun perään. Helpotus oli suuri kun pääsin hallin toisessa päässä kääntymään ympäri ja näkemään, että siellä se on kiltisti maassa edelleen. No, se helpotus oli harvinaisen lyhytaikainen, nimittäin noin puolen minuutin päästä rivistä lähti yksi koira kohti omistajaansa. Siinä vaiheessa olin harvinaisen varma, että multa pettää jalat alta. Ja siinä vaiheessa luulin oikeesti pyörtyväni, kun rivistä lähti toinen koira seuraamaan tätä ensimmäistä lähtijää. Oli kyllä harvinaisen pitkä kaksiminuuttinen se. Mutta kaikesta häiriöstä huolimatta Kiia pysyi paikoillaan, mistä olen supertyytyväinen! Meidän eka paikallaolo-kymppi!

toko04.png
Kiia luoksepääsävyydessä

toko01.png
Kiia paikallaolossa

Seuraamiset meni muuten tosi hyvin, paitsi että ilman taluttimetta seuraamisessa Kiia kuvitteli olevansa jäävissä liikkeissä, ja vähän hidasteli ensimmäisellä suoralla, ja lisäksi se skippasi kaikki perusasennot. Muuten se tuli tosi reippaasti ja piti kontaktin kauniisti. Vähän se oli sitä meidän Kiian sählyyseuraamista, eli poinkkispoinkkis-askeleita eikä se ollut ihan niin lähellä sivulla kuin olisin toivonut. Mutta remmissä seuraamisesta 10 ja taluttimetta seuraamisesta 7.

Liikkeestä maahanmeno oli sitten yksi liike, joka meillä meni vähän mönkään. Liike lähti ihan hyvin käyntiin, mutta kun sanoin "maahan", Kiia jäi hiipimään muutaman askeleen verran mun taakse, ennen kuin meni maahan. Itse maahanmeno oli tosi nopea, mutta miinuspisteitä saatiin siitä hiippailusta (8).

toko05.png
Liikkeestä maahanmeno

Luoksetulo 10. Se onnistui tosi hyvin, kerrankin Kiia tuli tosi kauniisti ja tiukasti sivulle! Ja mikä vauhti! Kiia meinasi ottaa varaslähdön, nimittäin kun liikkeenohjaaja sanoi "käsky", niin Kiia nytkähti eteenpäin, mutta onneksi ei peppu irronnut maasta. :)

toko02.png
Luoksetulo ja Kiian lähtöasento :)

Liikkeestä seisominen myös 10. Siinä ei oikeastaan ole edes mitään sanottavaa, koska se tosiaan onnistui kympin arvoisesti. Ja hyppy myös 10, tosin tää on meille jo ihan tuttua. Kiia on kaikista virallisten tokokisojen hypyistä saanut 10, PAITSI sieltä ensimmäisistä kisoista, joissa tuli 8 koska OMISTAJA MOKASI. Ja tässäkin hypyssä meinasi tulla moka, koska lähdin koiran menemään koiran viereen ennen kuin liikkeenohjaaja ehti antaa luvan (olen omataoiminen :)). Onneksi lähdin vaan noin sekunnin ennen, ja tein jonkun omalaatuisen pyssäys-heilahduksen kun kuulin liikkeenohjaajan äänen, niin että ei tullut pistemenetyksiä (10). Kiia siis toimii kuin unelma, mutta omistajaa saisi vähän kouluttaa ;) Kokonaisvaikutukseksi saimme 10.

toko03.png
Liikkeestä seisominen

Sitten jännäämään tuloksia... Meillä oli aika kovatasoiset vastustajat, koska yhtä keskeytystä ja yhtä kolmostulosta lukuunottamatta kaikki saivat ykköstuloksen. Ja niin mekin Kiian kanssa! :) Kiia sai yhteensä 184 pistettä, sija 2 ja KP!!! JIPPII!!

Välillä kyllä mietityttää, että mitä järkeä on ajella pitkin Suomea ja kuluttaa mielettömät määrät polttoainetta ja rahaa eri kisoihin, mutta tämmöisten hyvin menneiden kisojen jälkeen sen ymmärtää... on se sen arvoista :) Ja ilman niitä meidän huonoja tuloksia, tuskin tuntuisi nämä hyvät tulokset näin mahtavilta!

Tämä oli paras tokokisa möllikisat huomioonottaen, johon ollaan osallistuttu Kiian kanssa... Ei tuloksen kannalta, vaan siksi, että tolla tytöllä riitti kerrankin energiaa koko kokeen läpi, ja koirasta oikeesti näki, että se tykkäsi koko touhusta. Siitä tuli jo väkisinkin hyvä mieli remmin toiselle päällekin :)

toko06.png
Hyvin menneen kokeen jälkeen pitää antaa yläfemma ;)