Jos haluat kokea pienen extreme-matkan ja vähän seikkailua elämään, kannattaa lähteä bussilla Latviaan. :) Jos ei muuta, niin ainakin näyttelymatkamme Latvian Voittaja-näyttelyyn oli erittäin suuri kokemus.

Matkaan lähdettiin siis lauantaina (ja matkaseurueeseen kuului minun ja Kiian lisäksi Kiian kasvattaja Mervi koiransa Dagon kanssa), ja ensimmäinen etappi oli mennä laivalla Tallinnaan, josta Mervi oli varannut meille hotellin. Koiran, tavaroiden ja kevythäkin raahaaminen laivaan ei ole ollenkaan niin yksinkertainen ja helppo juttu kuin kuvittelsi, eikä kevythäkki tunnu sillä matkalla ainakaan yhtään kevyeltä. Hienosti kuitenkin selvittiin ja muut matkustajat olivat todella kiinnostuneita meidän koirista, ja monet halusivat rapsutella niitä.

Päästyämme Tallinnaan etsimme hotellimme, joka oli onneksi ihan vieressä. Sen jälkeen kävimme ulkoiluttamassa koirat, jonka jälkeen lähdimme shoppailemaan Tallinnaan. Enää ei Tallinnassa ole ihan niin halpaa kuin muutama vuosi sitten, mutta kuitenkin edelleen esimerkiksi ruokailu siellä on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Shoppailtuamme mm. kenkiä kävimme syömässä venäläisessä ravintolassa. Itse en olisi kyllä uskonut sellaisessa paikassa syöväni (nimimerkillä etelänmatkalla söin vain pizzaa), mutta yllättävää kyllä venäläinen ruoka oli aika hyvää! Ruokailun jälkeen meille tuli hieman hoppu ehtiä kauppaan (koska emme olleet varmoja mihin asti täkälaiset kaupat ovat auki lauantaisin), mutta ehdittiin loppujen lopuksi ihan hyvin ja mukaan tarttui taas kaikkea tarpeellista (kuten huomisen eväät) ja tarpeetontakin...

Sunnuntaiaamu käynnistyi ihan luvattoman aikaisin... Herätyskello soi 03.45, jonka jälkeen äkkiä vaan ylös, suihkuun ja koiria pissattamaan. Lähdimme bussilla Latviaa kohti, ja Kiia joutui järkytyksekseen matkustamaan toisen häkin päällä omassa kevythäkissään. Latviassa olimme n. 9 aikoihin (ja Kiiakin oli elossa).

Latviaan tai lähimaihin matkustaessa kannattaa muuten kiinnittää huomiota rokotuksiin, sillä ne saavat olla korkeintaan vuoden vanhat. Meilläkin katsottiin rokotukset todella huolellisesti, ja lisäksi vielä koirilta testattiin mikrosirut. Meillä ne oli onneksi kunnossa, joten päästiin sisään. Oikeaa kehää etsiemmässe sattui yksi hauska juttu, nimittäin käveltiin yhden rahakasan ylitse... Lattialla oli 70 euroa eikä kukaan tuntunut huomaavaan niitä siinä. Kiltteinä suomalaisina ei kuitenkaan otettu niitä, vaikka nyt kyllä tuntuu, että olisi pitänyt! :D

Tervuerenit arvosteltiin ensimmäiseksi, ja koiria oli ilmoitettu 3 kappaletta. Itse sain esittää (tai oikeastaan ihan yks kaks löysin itseni remmin päästä) tervuerennarttu Idan (Flammeus Fylgia Spirit) rop-kehässä. Ja Idasta kruunattiinkin Latvian Voittaja 2009! Isot onnittelut Ninalle perheineen!

Sitten alkoi groenendaelit, ja Dago ainoana uroksena sai ERIn ja näin ollen oli myös PU ja Latvian Voittaja 2009! Isot onnittelut Merville myös! :) Kiia sai myös ERIn ja joutui kilpailemaan aika kauan toisen avoimen luokan nartun kanssa, mutta lopulta tuomari sijoitti meidän Kiiuskan toiseksi siitä syystä, että sen selkäranka tuntuu selässä. Loppujen lopuksi Kiia oli sitten PN4 (ja sai myös SA), vaikkei me sitä PN-kehään vietykään. Cool Gronttujen ROP-kehässä Dago hävisi nartulle, mutta oli kuitenkin todella upeasti VSP!

Loppupäivä kului ryhmäkehiä odotellessa, koska Latviassa ryhmäkehiin on ilmeisesti pakko osallistua tai tulokset mitätöidään. Niimpä jännitimme miten Idan käy ryhmäkehässä, mutta valitettavasti tuomari ei valinnut Idaa jatkoon (eikä myöskään muitakaan belgirodun edustajia). Ryhmäkehien jälkeen lähdettiinkin sitten takaisin Tallinnaan, jossa olimme noin kymmenen aikaan.

Maanantaina saatiin nukkua vähän pidempään ja nauttia kunnon aamiainenkin, ennen kuin lähdettiin takaisin Suomea kohti. Suomessa sitten minä ja Kiia lähdettiin omalla autollamme kotia kohti, mutta eipä päästy pitkälle ennen kuin autoni hajosi... Autostani oli katkennut etujousi, joka sitten puhkaisi renkaan. Jippii. Onneksi sain toiselta Mervin pojista kyydin kotiin, ja toinen toimitti auton hienosti korjaamolle. Kiitos vielä hirveästi kaikesta avusta ja kyydistä Merville ja pojille! Kotona sitten koin lisää vastoinkäymisiä, kun porukat olivat lähteneet jääkiekkopeliin Turkuun, eikä minulla tietenkään ollut avaimia mukanani. Niimpä soitin sitten isälleni, jolta sain lainata autoa ja ajoin sitten hakemaan vielä isovanhemmiltani avaimet. Paluumatka oli muuten aika hauskaa, kun lunta tuli taivaalta ihan mielettömästi ja näkyvyys autosta ulos oli suurinpiirtein nolla sumuvalot ja pitkät päälläkin. Kotona olin sitten loppujen lopuksi vasta joskus kahdeksan jälkeen ja hyvin hyvin väsyneenä. :) Kiialle tuli aika paljon autossa istumista yhdelle päivälle, mutta korjattiin tilanne tekemällä pitkä metsälenkki säären puoliväliin ylttävässä hangessa tiistaina!

Kaikenkaikkiaan todella kiva reissu, vaikka kyllä täytyy sanoa, että on se varmaan omalla autolla reissaaminen paljon helpompaa. :) Mutta kokemus tämäkin... Seuraava näyttely on sitten huhtikuussa Lahdessa, itse toivon että K saisi vähän turkkiaan takaisin siihen mennessä. Pidemmittä puheitta minun täytyy kuitenkin nyt lähteä BH-kurssin avausluennolle, josta koitan kirjoittaa mahdollisimman pian jotain konkreettista tänne blogiinkin!